Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, juni 01, 2005

Een sociaal dagje

Alweer scheen de zon uitbundig toen ik wakker werd. Het is toch zoveel makkelijker om de dag te beginnen, als het weer lekker is!

Saskia had vandaag haar school picknick en tot mijn schrik zag ik, dat ik beloofd had chocolate chip cookies bij te dragen! Die had ik dus niet gekocht. Saskia redde me door me eraan te herinneren dat ik nog een pak met Nestle Tollhouse cookie dough in de ijskast had liggen en dus stond ik om 8 uur vanochtend koekjes te bakken. Gelukkig kan het niet makkelijker, ze zijn al voorgesneden in gelijke stukjes en na 11 minuten in de oven zijn ze klaar.

Nadat ik Saskia had weggebracht, ging ik nog even terug naar huis om wat aan het huishouden te doen voor Kirsten zou komen om te rennen. Toen ik de vaatwasmachine aan wilde doen, gingen er allerlei lichtjes aan op het "computerized panel", maar verder gebeurde er niets. Oh no! Het laatste waar ik zin in had was alles in die machine met de hand af te wassen!

Gauw zocht ik het nummer van GE op en al redelijk snel kreeg ik een live persoon aan de lijn (eerst moet je door allerlei "if... then press one", "if...then press 4" enz.). Ze suggereerde om de circuit breaker (geen idee wat dat in het Nederlands is, het is hoe je electriciteit naar een bepaald deel van het huis afsluit) even uit te doen, zodat de computer terug wordt gezet naar normaal. Het was nog een uitdaging om die ene circuit breaker te vinden, die naar de vaatwasser loopt, want we hebben een gecompliceerd electriciteitsnetwerk in dit huis! Maar gelukkig werkte het en het water, dat de machine binnenliep klonk als muziek in mijn oren.

Op dat moment kwam Kirsten en hadden we nog zo'n 40 minuten om te lopen, voor we naar de picknick moesten. We hadden het erover, hoe ontzettend gewend we al zijn aan al die moderne gemakken als vaatwasmachines, drogers, microwaves en wat al niet meer! En onze kinderen zijn ronduit verwend! Ik kan me nog uren afwassen herinneren, of was ophangen.

Om tien voor half twaalf bereikten we het park, waar de picknick al in volle gang was. Ik moet toegeven, dat ik met de jaren steeds luier ben geworden met betrekking tot de jaarlijkse picknick. De eerste jaren deed ik bijna alle organisatie en daar komt heel wat bij kijken! Nu draag ik wat te eten bij en kom om met Saskia en haar vriendinnetjes te spelen. Voor je het weet word je opgeslokt in de vele vrijwilligersbaantjes op de school. Ik heb uiteindelijk voor mezelf een regel gesteld: ik help als het direct met mijn kind te maken heeft graag mee, maar de rest van mijn energie bewaar ik voor mijn eigen kinderen na school.

Vandaag had iemand badminton rackets en shuttles meegenomen en speelden Kirsten en ik met 10 kinderen badminton. Het viel me op, dat we de enige ouders waren, die daadwerkelijk met de kinderen speelden. De andere vaders en moeders kletsten met elkaar.

Op de terugweg liepen we met de hele groep terug naar school. Ik kletste met Niall, de vader van Saskia's vriendinnetje, die Iers is. We hadden het over de Europese grondwet, hij vroeg of ik al had gehoord hoe Nederland ging stemmen vandaag (toen dus nog niet).

Saskia kwam na de picknick met mij mee naar huis en haar vriendinnetje Laura werd door haar vader ook meegenomen. De dames bepaalden meteen, dat ze naar het zwembad wilden. Ik twijfelde wel wat, want Saskia hoest flink, maar heb toch maar toegegeven (iets wat mijn moeder vroeger zeker nooit gedaan zou hebben, hopelijk was ik geen onverantwoordde ouder en wordt ze niet zieker).

Om drie uur sprongen Kai, Saskia en Laura het water in. Ik hield het bij een ligstoel in mijn bikini met mijn achterstallige Margrieten. Heerlijk! Het was perfect weer, warm genoeg, maar niet te warm, zo'n 26 graden.

Naarmate de middag vorderde werd het drukker en begonnen de trainingen van het zwemteam. Hierdoor zag ik weer een heel stel kennissen, die ik een jaar niet gesproken heb. De opening van het zwembad is ook het begin van het super sociale seizoen, lekker langs de kant kletsen met vriendinnen, terwijl de kinderen zich vermaken.

Om 5 uur heb ik voor de kinderen pizza besteld, een makkelijk maaltje. Pizza Hut bezorgt bij het zwembad en Domino's ook. Ze doen goede zaken op die manier, de bezorgers rennen af en aan!

Helaas is het weerbericht voor morgen en vrijdag minder, maar we hebben zo al een lekker voorproefje van de komende maanden gekregen!

En even over echt afzien! Ik ben flink actief, maar dit lijkt me toch drie keer niets!

0 reacties: