Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, juni 10, 2005

Hazy, hot and humid

Dat is hoe het weer vandaag hier wordt genoemd. De weermannen spreken van een "soepige atmosfeer". Vochtig, met een hoofdletter, is het, maar ook erg warm. Washington is dan ook op een moeras gebouwd.

Saskia had vandaag pijama dag op school. Heerlijk! Ik zou het helemaal niet vervelend vinden als dat iedere dag mocht! Het scheelt ook tijd bij het klaarmaken.

Alleen al de wandeling naar Saskia's school was zo vochtig, dat ik helemaal zweterig thuiskwam. En ik had met Kirsten afgesproken om te gaan rennen op het W&OD pad!

Om half elf belde Kirsten, dat ze klaar was, ze was met hun hamster naar de dierenarts geweest. De hamster heeft $9,99 gekost en ze heeft net een operatie van $250 ondergaan! Ik vind het onvoorstelbaar, dat er dierenartsen zijn, die dat soort klein grut opereren. Maar ja, ze krijgen er dan ook goed voor betaald!

We begonnen om elf uur aan onze jog, want meer kan het niet worden genoemd in deze hitte. Gelukkig was het nog bewolkt, hoewel later de zon te voorschijn kwam en we echt moesten lopen in plaats van rennen, het was gewoon te warm en vochtig. We liepen het pad op en voelden ons meteen weer een met de natuur. Hoogtepunt van vandaag was de havik, die op een tak vlak bij ons eens lekker zijn verhaal ging houden. Prachtig!

Na een paar boodschappen gehaald te hebben bij Whole Foods haalde ik thuis Kai op om naar Great Falls Park te gaan. Het weer in Vienna was wel bewolkt, maar lekker en ik bedacht me, dat de watervallen waarschijnlijk heel mooi en rustig zouden zijn vandaag.

Dat bleek waar te zijn. Kai en ik hadden Brynna mee, die maar al te graag rond liep te snuffelen. Ook vandaag waren de reigers weer ruim aanwezig en ik kon Kai laten zien, hoe ze een visje vingen en hoe de anderen daar als rivalen op reageerden.

Het regende wel terwijl we daar stonden en eerst lieten we ons lekker nat regenen, het was tenslotte zo warm! Maar naderhand deden we toch maar onze paraplu's open om de zondvloed op te vangen! Terwijl we daar stonden met klaterende regen zagen we een Turkey Vulture zijn vleugels helemaal openen, alsof hij een bad aan het nemen was in de regen. Het was een prachtig gezicht, want deze vogels zijn enorm!

Na een tijdje bij de eerste uitkijkplaats te hebben gestaan, liepen we naar de tweede. Hier ontmoetten we een paar Koreanen, die vroegen of ik een foto van hun tweeen kon maken. Natuurlijk! Daarna wilde een van hen een foto van mij en Kai maken en maakte drie hele leuke foto's. Ik had mijn fototoestel dit keer niet mee, omdat het zo regende.

Kai en ik met Great Falls op de achtergrond


Bij thuiskomst was het weer helemaal opgeklaard en wilden Saskia en Katja naar het zwembad. Omdat de oefentijden van het zwemteam tot het einde van het schooljaar laat in de middag zijn, ontmoet ik zo ook een heel stel vriendinnen en kennissen, die ik al een jaar niet gesproken heb. Ik vind het zwembad op het moment dus erg leuk en gezellig. Bovendien was ik na al het rennen en in de hitte rondlopen wel toe aan een frisse duik!

Ik kletste gezellig met Patty, die ik al ken sinds Saskia een baby was en later met Kimberly, die met een Vlaamse Belg getrouwd is en dus wat Nederlands verstaat.

Om half zeven kreeg ik Saskia met moeite het zwembad uit. Katja was al naar huis, want die moest om 6 uur babysitten. Rick en ik hadden een "date" en Kai zou oppassen. Het is heerlijk om kinderen te hebben, die oud genoeg zijn om alleen thuis te blijven!!

Rick had een reservering gemaakt bij het Pacific Rim restaurant in Sterling. Dit restaurant (de naam zegt het al) heeft als thema de landen rond de Grote Ocean. De gerechten op het menu komen uit die landen, het decor is "Pacific" en een zangeres zingt Hawaiiaanse en andere deuntjes.

De filet mignon, die ik kreeg, was een van de zachtste in lange tijd! Hij smolt letterlijk op de tong. Als dessert bestelden we cherries jubilee, geflambeerde kersen op vanille ijs. To die for! (zoals we hier zeggen) Een groot succes, dus.

0 reacties: