Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juni 02, 2005

Lekker lang weekend!

Om onverklaarbare redenen heeft Fairfax County public schools dit weekend vier dagen lang gemaakt, de kinderen hebben morgen en maandag vrij. En dat na vorig weekend een drie dagen weekend gehad te hebben, het kan niet op!

Heerlijk vind ik het: niet om zes uur wakker te hoeven worden, geen gesoebat om Saskia naar school te krijgen. Natuurlijk betekent het ook logeerpartijen en luide films in de basement, want wij blijven de zoete inval. Ik hoop, dat de kinderen zich dit met plezier herinneren, want zoveel vrienden in de buurt te hebben is toch wel bijzonder tegenwoordig.

Het was vandaag een bewolkte dag, maar de temperatuur was heel aangenaam. Perfect fietsweer, dus. Ik krijg weleens de vraag of ik er nu nooit genoeg van krijg hetzelfde pad telkens weer te fietsen. Nee, dus!

De wekelijkse wasbeurt van de brandweerwagens


Een mooi nieuw huis twee straten verderop

Ten eerste heb ik de keuze om in oostelijke of westelijke richting te gaan, de ene is allemaal natuur, de ander meer stads. Verder ziet het pad er iedere keer weer anders uit. Andere bloemen bloeien, andere mensen lopen of fietsen er en er zijn andere dieren te zien. Alleen al de mogelijkheid om een vos of een hert te zien maken het de moeite waard voor mij. Vandaag had ik geluk, ik zag ze allebei. Helaas te ver weg om te fotograferen. Ik genoot zoals gewoonlijk van mijn rit.

Antiques winkeltjes aan de hoofdstraat in Vienna


Op het W&OD pad

Toen ik thuiskwam belde Christine of ik zin had om lunch te gaan eten bij Artie's. Nou, natuurlijk had ik dat wel! We hebben er een heerlijke warme geitenkaas salade gegeten.

Op de terugweg vielen me eerst de mooi bloeiende papavers op en toen de lelijke politieke bordjes, die in tussenberm staan, met de namen van de goeverneurs en luitenant goeverneurs kandidaten erop. Op 14 juni worden de Democratische en Republikeinse primaries gehouden, dwz de voorverkiezingen, die bepalen welke kandidaat er voor elke partij in november op het stembiljet zal staan. In Virginia mag je, ongeacht je politieke voorkeur, in beiden meestemmen. En nu vervuilen de campagnes van die kandidaten onze wegen met hun lelijke bordjes.

En nu ik naar de Travel Channel, er is een programma over de beste stranden in de VS. Ik krijg meteen zin om naar het strand te gaan! Jammer, dat het nog een flinke rit hiervandaan is. Ooit wil ik aan het strand wonen!

0 reacties: