Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juni 14, 2005

Primaries

Om half negen lag ik vanochtend al in de tandarts stoel en een half uurtje later was het klaar! De permanente kroon zit er weer op, hopelijk blijft hij er nu de beloofde 40 jaar zitten! De behandeling was dus een fluitje van een cent, maar oh, wat heb ik de rest van de dag aangezichtspijn gehad! Hij had de zenuw flink gekieteld, zo te voelen.

Zodra ik thuis de deur binnenliep ging de telefoon. Het was Saskia, ze voelde zich niet lekker en had de rest van de dag last van diarrhee, het arme kind. Verder voelt ze zich niet ziek, dus het is waarschijnlijk iets wat ze in het zwembad heeft opgepikt of iets wat ze heeft gegeten.

Het is ook wel erg drukkend heet buiten, een aantal schooldistricten, waaronder dat in Washington, ging vervroegd dicht vandaag. Fairfax County heeft air conditioning in alle scholen, hoewel die volgens Kai en Katja verre van optimaal werkt. In de klassen op de begane grond zitten ze een uur te bibberen en het volgende uur drijven ze op de bovenste verdieping uit de klas van de hitte en vochtigheid. Kan ook niet gezond zijn.

Behalve Flag Day werden vandaag ook de primaries gehouden voor de Democratische en Republikeinse kandidaten, die in november met de verkiezingen mee willen doen. Eindelijk zullen de irritante politieke telefoontjes weer even ophouden! Op het stembiljet in november mag voor iedere partij maar een kandidaat staan en vandaag moest er dus gestemd worden welke dat zou zijn.

Bij het stembureau moest ik, na het laten zien van mijn rijbewijs en voor extra veiligheid geven van mijn adres, kiezen tussen een Democratisch of Republikeins stembiljet. Ik heb nog vluchtig naar de nummers gekeken en er waren om 15 uur nog maar minder dan 100 mensen geweest om te stemmen. Daarvan was het merendeel Republikeins. De opkomst was waarschijnlijk laag vanwege de hitte.

Ik vroeg om een Democratisch stembiljet en kreeg een kaartje in handen met "Democratic" erop, wat ik moest overhandigen aan de heel oude meneer bij de stemcomputer. Voor de staatsverkiezingen stem ik vrijwel altijd democratisch, ik vind nl. dat er te veel enge zeer conservatieven in het Virginia parlement zitten.

Mijn enige keus op dit stembiljet was die van lieutenant goeverneur. Er stonden vier namen, maar voor mij waren er maar twee belangrijk: Chap Petersen en Leslie Byrne. Hoewel ik de gedachte van een vrouwelijke lt. goeverneur mooi vind heb ik toch voor Petersen gestemd. Veel commentatoren zijn nl. bang, dat Byrne te liberaal zal overkomen om verkozen te worden. Maar uiteindelijk is zij het toch geworden, dus all the power to her!

Net heb ik "onze" tuinman gebeld, Fidel. Hij praat heel onduidelijk Engels en het is maar de vraag of hij begreep wat ik bedoelde. Onze achtertuin wordt overwoekerd door een heel agressieve slingerplant. Hij zit helemaal in mijn mooie rozenstruiken! Ik heb geprobeerd hem eruit te trekken, maar zonder succes. Hopelijk kan zijn groepje tuinmannen er meer mee. In dit warme weer groeit het onkruid als kool, het is werkelijk niet bij te houden en ik ben toch al niet zo'n tuinierster. Ik vind het leuk om naar te kijken, maar het vele werk dat erbij komt kijken hoeft van mij niet! In ieder geval meende ik uit zijn verhaal te verstaan, dat hij er morgen naar komt kijken.

0 reacties: