Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juli 19, 2005

Best place to live

Als we gasten hebben, vooral met kinderen, is het Rainforest Cafe een populaire bestemming. Saskia was er op de leeftijd van Stefan (3) bang voor, maar hij vindt het prachtig. En dus spreken we af om een van Ayesha's vele vriendinnen in dit gebied daar te ontmoeten vanmiddag. Ik maak een reservering voor 8 mensen en er wordt me netjes verteld, dat er in dat geval maar een rekening mag zijn (grote groepen hier hebben nogal eens de neiging om om aparte rekeningen te vragen) en er automatisch 17% fooi aan de rekening zou worden toegevoegd.

Nadat ik had opgehangen realiseerde ik me, dat ik Natalya van 9 maanden als "persoon" had meegeteld, terwijl zij natuurlijk niet mee zou eten. Gauw teruggebeld en voor groepen van 7 gelden al die regels nog niet. Zo zouden we ieder voor zich kunnen betalen, veel makkelijker.

Nadat we de kinderen hebben aangekleed gaan we met de twee kleinsten en Brynna een blokje om. De oudere kinderen wilden niet mee en wisten misschien meer dan wij, want het was werkelijk ontzettend heet en vochtig. Ik vind dat erg lekker, maar voor de kleintjes is het te veel. We maken het dus niet lang.

Om 11 uur vertrekken we naar Tysons Corner Mall, nog zo'n plek waar alle gasten heen willen. Het is een van de grootste malls in de VS.

We hebben een lekkere lunch bij Rainforest Cafe, ik bestel de "Leaping Lizard Lettuce Wraps". Dit is eigenlijk een voorafje (wat veel buitenlanders zich niet realiseren, is dat "voorafjes" (appetizers) hier zijn bedoeld om te delen met iedereen rond de tafel, de porties zijn dus flink), maar ik vind het lekker als hoofdgerecht. Het is gemarineerde gegrilde kip met groentes, gehakte pinda's en pasta en je moet dat in een sla blad wikkelen en dan opeten. Het is echt erg lekker.

Ayesha krijgt lekker veel tijd om met haar vriendin te kletsen, onze kinderen houden die van haar lekker bezig. Het wordt een gezellige maaltijd.

Hierna nemen we afscheid van Christine, Ayesha's vriendin, en hopen we nog wat te gaan winkelen. Bij de Lego winkel vindt Stefan natuurlijk van alles en nog wat naar zijn gading. Maar daarna gaat het bergafwaarts. Ayesha wilde nog kleding kijken, maar haar kinderen waren doodmoe van alle veranderingen, dus dat was niet zo succesvol.

We zijn maar naar huis gegaan, waar de baby meteen in slaap viel. Ayesha en ik namen de gelegenheid waar om naar Whole Foods te gaan voor avond inkopen. De twee oudsten pasten op en net toen we de oprit weer opreden ging mijn mobieltje, dat Natalya wakker was, precies op tijd, dus.

Op onze rit door Vienna zagen we het spandoek "Town of Vienna, voted one of the top 5 places to live!". Terecht, vinden wij!

Vanavond hebben we lekker Mexicaans gegeten en vuurvliegjes gekeken. Hopelijk wordt het morgen iets minder vochtig, zodat we tenminste naar buiten kunnen met de kleintjes!

0 reacties: