Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juli 04, 2005

Happy birthday, America!

Het blijft maar warm en zomers. Natuurlijk is dat op zich niet ongewoon voor hier, maar de afgelopen paar zomers waren toch wat koeler. Mij hoor je niet klagen!

Rick en ik vonden ons tennis spelletje gisteren zo leuk, dat we het vandaag in de hitte nog eens gaan doen. Dit keer zijn de banen vlakbij vol en rijden we naar Nottoway Park, waar zes banen zijn. Gelukkig is daar wel een beschikbaar. Het gaat beter dan gisteren voor mij, maar Rick wint toch weer. Daar moet ik binnenkort toch verandering in brengen!

Ook de lunch van gisteren van Subway beviel met dit warme weer goed, dus tot dusver is vandaag een kopie van gisteren!

We pakken bij thuiskomst alvast heel wat in voor morgen, want ik heb er een hekel aan alles op het laatste moment te moeten doen!

Om half drie komt mijn vader. Met hem rijden we naar Washington om vanavond het vuurwerk te bekijken. We zijn nog niet helemaal zeker hoe we zes uur in de stad zullen doorbrengen, maar we durven niet te laat te gaan uit angst, dat we geen parkeerplaats meer zullen hebben. Mijn vader mag in het Wereldbank gebouw parkeren, wat op zo'n dag zeer gunstig is! Het gebouw staat ook nog eens heel centraal, vlakbij het Witte Huis.

Het is bijna half vier als we de stad in lopen. We besluiten meteen een restaurant te zoeken en te proberen reserveringen te maken voor het avondeten. Bij de Old Ebbitt Grill wordt ons verteld, dat we dat wel kunnen vergeten, ze zijn de hele avond volgeboekt. Maar aan de bar mogen we wel zitten en daar kunnen we ook voedsel bestellen van de menukaart.

Omdat we er een hard hoofd in hebben, dat we nog een ander restaurant met plaats voor ons zessen vinden, maken we er een vroeg avondeten van. We bestellen op ons gemak een voorafje, heerlijke rauwe tonijn salade voor mijn vader en mij en spinazie en artichokken dip voor de anderen. Onderwijl kletsen we gezellig met de barman en zien we de Washington Nationals op tv van de New York Mets verliezen, helaas.

Na het hoofdgerecht, wat voor mij een heerlijke gegrilde zalmsalade was, lopen we naar de Mall om daar een plekje te vinden. De veiligheidsmaatregelen zijn dit jaar enorm. Hele straten zijn afgezet en om op de grasvlakte van de Mall te komen moet je door een veiligheidscontrole. Dit veroorzaakt lange rijen wachtenden, maar wij vinden een vrij korte rij en zijn er zo doorheen. Gek toch, dat mensen nooit verder lopen en kijken.

We vinden een plekje op het gras en leggen onze meegebrachte picknick deken er neer. Het is warm en zonnig en we hebben dorst. Ik ga in de rij staan voor drankjes en die is zo lang, dat ik pas 40 minuten later aan de beurt ben! Ik vermaak me intussen met het kijken naar alle verschillende types, die voorbij lopen.

Om de beurt gaan we in kleine groepjes naar het concert aan de andere kant van het Washington Monument luisteren, waar het helemaal zwart ziet van de mensen. We zien de zon langzaam zakken, een mooie rode zonsondergang en om klokslag 9 uur begint het vuurwerk. Het is onvoorstelbaar mooi en de sfeer is ook prachtig, met de begeleidende muziek overal hoorbaar en de oh's en ah's van het publiek.

Veel te snel is het weer afgelopen en schuifelen we met zijn allen naar ons transport. Gelukkig namen wij geen Metro, want dan hadden we nog een paar uur wachten voor de boeg gehad!! Er is geen betere plaats om 4 juli mee te maken, dan op de Mall in Washington DC, the Nation's Capital!

Foto's zeggen het beter dan woorden:
Image Hosted by ImageShack.us
Het Old Executive Office Building mooi aangekleed

Image Hosted by ImageShack.us
Een Secret Service agent bekijkt ons vanaf de top van het Witte Huis

Image Hosted by ImageShack.us
Er valt vandaag heel wat te verdienen aan souvenirs, maar sweatshirts zijn niet nodig!

Image Hosted by ImageShack.us
Veel vuilnisbakken zijn om veiligheidsredenen verwijderd, dan maar zo!

Image Hosted by ImageShack.us
Een eenzame veiligheidsbeambte loopt naar het Washington Monument tijdens zonsondergang

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Mensen massa!

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

0 reacties: