Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, juli 02, 2005

Kayaken op de Potomac

Terwijl ik naar de dames finale van Wimbledon kijk, sport ik zelf ook wat. Eerst gewichten heffen en daarna een half uur op de elliptical machine. De tijd vliegt, want de finale is ontzettend spannend! Wat zijn Venus en Lindsay aan elkaar gewaagd! En het is aandoenlijk te zien hoe blij Venus is als ze wint! Ze heeft het verdiend en wat zou ik graag zo tennis willen kunnen spelen!!

Mijn "uitzicht" vanaf de elliptical machine

Katja vertrekt met een paar vriendinnen met de Metro naar Ballston, waar ze bij een Mongolisch barbecue restaurant lunch eten. Daarna nemen ze de Metro naar Pentagon City Mall, waar (zo horen we bij thuiskomst) Katja $50 verliest. Ze weet niet of het uit haar zak is gevallen of dat een vrouw, die tegen haar aan bonkte, het gepakt heeft. Erg zielig voor haar, want nu had ze nauwelijks geld om te shoppen.

Als de finale over is en we lunch hebben gegeten stappen Rick, Kai, Saskia en ik in de auto om naar het Thompson Boat Center in Georgetown te rijden. Daar huren we een tweepersoons kayak en een kano om daarmee op de Potomac rivier te gaan varen.

Saskia heeft haar bedenkingen en wil eerst geen peddel. Maar we zijn nog geen minuut op het water of ze ziet hoe leuk het is en wil er toch een. Al peddelend gaan we naar het midden van de rivier. Overal liggen plezierboten voor anker, het is tenslotte het weekend van 4 juli en veel mensen zijn gekomen om het vuurwerk van maandag vanaf de Potomac te bekijken.

De rivier is hier vrij breed en het is echt bijzonder er midden op te varen! We peddelen naar de Key Bridge en gaan daar onderdoor. Een grappige ervaring, na er al die jaren overheen gegaan te zijn. Saskia en ik zwaaien naar de mensen op de brug.

Net onder de Key Bridge door in onze kayak


Rick en Kai in hun kano

Kai en Rick zijn veel ondernemender in hun kano en varen naar een eiland in het midden van de rivier. Saskia vindt dat eng, dus relaxen wij lekker in ons bootje met uitzicht op het Washington Monument en het Lincoln Memorial.

Als we er genoeg van hebben lopen we naar een van de terrasjes (ok, terrassen, want er staan honderden tafeltjes) langs het water en onder het genot van een drankje (een Virgin Colada voor de kinderen) vergapen we ons aan de luxueuze jachtboten, die hier liggen. Rick wil er dolgraag een huren, wat ons ook wel leuk lijkt.

Even een terrasje pikken


Saskia voor een van de mooie motorboten

Op de terugweg stoppen we om vuurwerk te kopen, dat Rick met een aantal buurmannen morgenavond zal afschieten. Voor Yellowstone wil ik ook, dat Kai en Saskia een regenjack hebben. Voor Kai is dat niet moeilijk te vinden, die heeft inmiddels een volwassen maat. Maar voor kinderregenjacks wordt het een hele telefonische speurtocht!! De ene zaak is uitverkocht, de andere (camping) zaak heeft geen kindermaten, eindelijk vind ik tot mijn verbazing uit, dat de Sports Authority ze heeft en daar zijn we vlakbij.

Inmiddels is het al later in de middag geworden en Kai moet om half zes babysitten, gauw naar huis, dus. Dit is zijn eerste officiele babysit baan en er zullen er vast meer volgen, want hij is ontzettend leuk met kinderen.

Ook Katja heeft vanavond een babysit baantje en Saskia gaat bij haar vriendinnetje Laura logeren en zo hebben Rick en ik onverwacht een avond tot onszelf. We besluiten terug naar Georgetown te gaan, daar even rond te lopen en de gezelligheid te proeven en dan een restaurantje daar te zoeken.

Bij een piepklein tassen zaakje koop ik een tasje voor Katja, zodat ze haar geld niet langer in haar zak hoeft te stoppen. De tassen zijn allemaal namaak merken, namen als "Prada" en "Burberry" staan er gewoon op gedrukt. Rick vraagt zich af of dat wel mag en het tasje, dat we kopen heeft geen merk.

"M" Street in Georgetown

Om half negen zijn we echt hongerig en in een steegje vinden we een heel leuk visrestaurant met tafeltjes aan het C&O Canal, heel idyllisch. Het eten smaakt ook voortreffelijk!

Als we om kwart over tien thuiskomen zitten alle buren buiten te kletsen en marshmallows te roosteren. Natuurlijk gaan we daar even bij zitten, maar ik ben flink moe na alle lichamelijke activiteit van vandaag en haak al gauw af. Rick blijft volgens mij nog tot ver na middernacht buiten!

0 reacties: