Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, juli 22, 2005

Natural History Museum

De laatste volle dag, dat Ayesha en de kinderen hier zijn. Wat is deze week omgevlogen!! Ik word gewekt door het (vrolijke) gekrijs van 9 maanden oude Natalya en na een snelle kop koffie zet ik Ayesha en de kinderen bij mijn vader in Annandale af, waar ze gaan lunchen.

Zelf race ik daarna naar de kapper, want als ik volgende week in het Waldorf Astoria wil gaan logeren, moet ik er toch netjes gekapt uitzien. Mijn gewoonlijke kapster is op vakantie, maar degene, die haar vervangt, knipt mijn haar erg leuk. Tevreden ga ik naar huis en voordat ik de garage binnenrijd gaat mijn mobieltje al.

Het is Ayesha, ze zouden het leuk vinden vanmiddag naar het Natural History museum in Washington te gaan. Nu zijn Kai en Saskia daar ook erg in geinteresseerd en ik rij met hen na de lunch naar mijn vaders huis en haal daar de rest op.

Met een volle van rijd ik Washington in en parkeer bij het Reagan gebouw. Daar moet je wel even een veiligheidscontrole ondergaan (de auto wordt met een explosieven detector nagegaan en er wordt in de achterbak gekeken), maar er is altijd plaats en het is heel gunstig gelegen ten opzichte van de musea.

Met de baby in de Baby Bjorn en 3-jarige Stefan in de wandelwagen lopen we naar het museum. Daar is het flink druk, maar we hebben twee gedeeltes in gedachten: het nieuwe zoogdieren gedeelte en het gedeelte met de dinosaurussen. In dit museum kun je vele uren doorbrengen, dus een doelgericht bezoek is essentieel.

Kai en Saskia hebben het zoogdierengedeelte ook nog nooit gezien en zijn zeer geinteresseerd. Het is een interactieve tour langs de verschillende (opgezette) dierensoorten uit verschillende klimaten en gedeeltes van de wereld. Het geheel is gebaseerd op ons "oudste familielid", een ratachtig zoogdiertje uit de tijd van de dinosaurussen.

De kleintjes hebben na zo'n anderhalf uur genoeg gezien, maar mijn twee voelen zich te kort gedaan. Gelukkig wonen we dicht bij, dus ik beloof ze een spoedige terugkeer met alle tijd om dingen te lezen en uit te proberen.

Na een bezoek aan de winkels en natuurlijk de geijkte dinosaurus souvenirs voor Stefan, een boek over de vroegste mens voor Kai en een pandabeer voor Saskia gaan we terug naar de auto. Het verkeer valt mee, want we kunnen de HOV (High Occupancy Vehicle, dwz meer dan twee mensen per auto) interstate 66 nemen.

Ik zet Ayesha, mijn vader en de kinderen af bij mijn vaders huis, waar ze tot na het avondeten blijven.

Rick gaat ze daarna ophalen en neemt ze mee naar Coldstone Creamery, zoals gisteren beloofd. We kletsen nog wat na en dan is deze laatste drukke dag samen ook weer voorbij. Onvoorstelbaar hoe snel zo'n weekje gaat!

0 reacties: