Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juli 17, 2005

Terug in de Sauna!

Na een heel korte nacht, want ik viel pas rond drie uur in slaap en was om 9 uur alweer wakker, sta ik om tien uur maar eens op. We hadden vannacht al een lading was in de machine gegooid, dus mijn eerste daad van de dag is die in de droger te laden.

De rest van het gezin ligt nog in diepe rust. Eigenlijk wel lekker, zo'n heel stil huis, ik kan doen wat ik wil. Natuurlijk is koffie mijn eerste prioriteit, eindelijk weer echte Starbucks! Onze voor de reis bevroren melk is nog niet ontdooit, dus gebruik ik Vanille Coffeemate als koffiemelk. Ook erg lekker.

Morgenmiddag komen mijn zusje en mijn neefje en nichtje logeren, dus veel tijd om op te ruimen hebben we niet. Ik begin dus maar gauw aan het uitruimen van de koffers en als Rick om half twaalf eindelijk opstaat ben ik al een heel eind op weg.

Mijn zusje belt, dat ze het liefst zo licht mogelijk reist, dus kan ik misschien luiers en potjes baby eten inkopen? Natuurlijk, geen probleem!

En dus sta ik een uur later voor het eerst in bijna tien jaar weer bij de Giant voor de schappen met babyspullen. Mijn hemel, wat een keuze!! Je hoeft als baby niet meer te lijden onder enkel smakeloze erwtjes, worteltjes of appelmoes! Hele concocties met mango en guava zijn er te krijgen. Ik kies toch maar de simpelste potjes, want ik weet niet hoever de smaakpapillen van mijn nichtje al gevorderd zijn in de zeven maanden sinds ik haar gezien heb.

Mijn zusje gaf vage aanwijzingen over de luiers, maat 5 of 6 zou goed zijn, Pampers ook. Maar ze hebben ook Pampers Cruisers en maat 5 is 27 pond plus en 6 35 pond plus. Ik kies uiteindelijk maar maat 5 van de Cruisers, hopend dat zowel mijn nichtje als neefje daarin zal passen. Anders is de Safeway om de hoek.

Het weer hier is warm en zeer vochtig. Anders dan in het westen, waar het warm is, maar niet vochtig. Het voelt hier meer als in Florida. Ik vind beiden heerlijk, ik voel me er zo goed bij, dat ik me soms afvraag, waarom we niet naar een oord verhuizen, dat het hele jaar warm is.

Saskia heeft het de hele vakantie over de film "Charlie and the Chocolate Factory" gehad en het boek in een ruk uitgelezen, dus we nemen even pauze van het was opvouwen om naar die film te gaan. De meisjes nemen allebei een vriendinnetje mee.

In het ijskoude theater ben ik blij, dat ik een vest mee heb genomen! Belachelijk hoe je in een vriesvak terecht komt, terwijl het buiten snikheet is. Ik zit naast Katja en Leah en we genieten van de film. Johnny Depps Willy Wonka is een naief aandoend vreemd figuur met een aandoenlijke kant, hij doet me in veel opzichten aan Michael Jackson denken. Ik mag deze acteur wel, hij is creatief en niet bang om anders dan anders te zijn.

Na de film nemen we de kinderen mee naar Chili's, waar we lekker buiten eten. Zoals altijd bestellen Kai, Saskia en ik hun boneless Buffalo kipvleugels, heerlijk heet. Saskia's vriendinnetje trekt er haar neus voor op en wil alleen een kale hamburger. Haar moeder heeft me weleens toevertrouwd, dat ze voor haar drie kinderen soms zelfs twee verschillende soorten maccaroni met kaas kookt, omdat ze niet allemaal van dezelfde soort houden! Dat gaat mij dus veel te ver! Gelukkig zijn onze kinderen wel avontuurlijker wat eten betreft, hoewel Saskia nog te wensen over laat.

Vanavond proberen Rick en ik een dvd te branden van mijn foto's van Yellowstone, zodat ik mijn CF kaarten kan leeghalen, want er zullen de komende dagen allerlei baby- en kinderfotografie gelegenheden zijn! Het zal nog even duren voor ik door de 2,5 gb van foto's heb gezocht naar de beste exemplaren om online te zetten.

--- Ik vind commentaar op mijn blog altijd heel erg leuk en Squawkbox is meestal goed, maar ik heb er vandaag een extra link voor "comments" bij geplaatst, omdat Sqawkbox toch best veel down is. Ik wil Squawkbox ook niet kwijt, want ik wil mijn oude commentaar bewaren. Dus de tweede link voor commentaar van Haloscan is er voor backup, ik hoop dat het niet te verwarrend is! ---

0 reacties: