Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, augustus 01, 2005

Augustus alweer!

Jee, wat vliegt de zomer weer voorbij! Nog "maar" iets meer dan 5 weken en de scholen beginnen weer. Ik probeer er nog maar niet aan te denken!

Terwijl ik dit typ zit ik met een lekker glaasje witte wijn buiten en wordt getracteerd op luide cicade concerten. Het is zwoel en warm buiten, ik word er helemaal loom van. Ik heb me wel helemaal moeten inspuiten met Deet, want de tijgermuggen vinden me maar wat lekker (je kunt aan hun zwart-witte poten zien, dat het tijgermuggen zijn, ik heb er al drie doodgeslagen vanavond, bah!).

We zijn als gezin helemaal in de luie zomerban. Zelfs Rick staat vrij laat op en vertrekt later dan gewoonlijk naar zijn werk. Met moeite sta ik om half negen op, veel te laat naar mijn mening. Morgen ga ik toch echt acht uur aanhouden, anders is de dag zo om!

Katja heeft om kwart over tien een afspraak bij de oogdokter. We moeten wel, want ze heeft geen nieuwe contactlenzen meer en die moet ze iedere twee weken vervangen. Haar ogen zijn in het afgelopen jaar niet erg achteruit gegaan, dus dat is gunstig. Gelaten ondergaat ze de druppels, die haar pupillen vergroten en de rest van het onderzoek.

Ze weigert de aangeboden (lelijke, dat wel) zonnebril, want als tiener moet je er ten alle tijden goed bijlopen, dat weten we allemaal. Zelfs als je ogen tranen van het harde zonlicht!

Gauw lopen we terug naar de auto en rijden naar de sjieke Galleria at Tysons II mall. Hier komen we niet vaak, want de winkels zijn te exclusief (hoewel ik graag zonder blikken of blozen $500 voor een zomerjurkje bij Saks Fifth Avenue zou neertellen, maar ja). Het getuigt wel van de rijkdom in dit gebied, dat zo'n mall blijft bestaan.

Wij waren er om onze papieren voor onze reis naar Aruba op te halen bij American Express. Tot nu toe zijn hun georganiseerde reizen naar Aruba het goedkoopst gebleken. CJ, de reisagent, en ik kletsen nog wat, want ik heb tot vlak voor Saskia's geboorte ook voor American Express gewerkt en hij werkte er toen ook al. Altijd leuk om zo even met een ex-collega te kletsen. Het is een fijn bedrijf om voor te werken en ik ben blij, dat wij ze zo ook nog wat business geven.

Inmiddels vergaan Katja en ik van de honger en een telefoontje naar huis leert ons, dat Kai en Saskia al lunch gegeten hebben. Wij stoppen dus snel even bij Subway en halen een broodje, dat we in de auto opeten, zo'n trek hebben we!

Thuis stort Katja zich op de Sims, Kai gaat bij een vriendje spelen en ik neem Saskia en Laura mee naar het zwembad. Oh, wat een zwaar leven! Ik zwem 40 banen, een kilometer dus en installeer me dan lekker met mijn boek, The Illuminator, onder een parasol. Het lijkt waarempel wel vakantie! We hebben een heel stel kennissen, die de hele zomer niets anders doen, dan dagelijks naar het zwembad met de kinderen. En waarom niet? Het is heerlijk ontspannend!

En nu geniet ik dus van de zwoele avond, hoewel de Deet niet voldoet en de muggen me goed weten te vinden. Dan maar naar binnen om de laatste aflevering van "Hell's Kitchen" te kijken.

(PS: Michael won Hell's Kitchen en hij is de neef van een vriendin van Katja, erg leuk, dus!)

0 reacties: