Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, augustus 03, 2005

Het concert der natuur

Het is pas negen uur en alweer bijna 30 graden! Ik fiets op het W&OD pad richting Reston en ik geniet. De wind, die van de bergen komt, voelt nog lekker fris aan en het is helemaal niet druk op het pad, slechts zo af en toe hoor ik achter me "On your left!" en komt er een racefietser voorbij.

Het is alweer een paar weken geleden, dat ik hier fietste en de natuur ziet er toch weer anders uit, maar klinkt vooral ook anders, dan een maand of zo geleden. De cicades, weliswaar niet zo'n plaag als we vorig jaar hadden, die komt slechts eens in de 17 jaar de grond uit, zijn in grote getalen de bomen ingevlogen en hun concerten overstemmen bijna het gezang van de vogels.

Naast me in het gras hoor ik de krekels hun aandeel geven aan het concert der natuur. In de verte kwaakt zo af en toe een kikker en ik hoor de Canadese ganzen, die lui bij het beekje liggen, kwaken. Boven me cirkelt een mooie havik, die zo af en toe schril gilt.

Door de zware diepgroene begroeiing langs het pad zijn er minder dieren te zien in deze tijd van het jaar, maar horen doe je ze des te meer! Een uitzondering zijn de prachtig gekleurde vlinders, die elegant van bloem naar bloem vliegen.

Na anderhalf uur fietsen ben ik weer thuis en het valt me op, dat onze "vlinderstruiken", enorme Buddleia's, ook alweer vol vlinders zitten. Dat is te mooi om voorbij te laten gaan en ik grijp mijn fototoestel met macrolens en probeer mooie foto's te maken. Dat valt niet mee, want iedere keer als ik er een goed in focus heb, vliegt hij weer op. Ach, zo heb ik nog eens wat te doen. Hieronder het resultaat van mijn pogingen. De meeste vlinders zijn Easter Tiger Swallowtails (de gele en de zwarte):







De kinderen ruimen intussen alle drie hun kamers op. Dat is vooral bij Katja hard nodig, die aardt naar haar vader en bewaart letterlijk alles! Bij Kai is het het omgekeerde, als ik niet uitkijk is zijn kamer helemaal leeg na zo'n opruimbeurt. Ik sjouw de volle zakken met vooral veel oude tijdschriften naar buiten, jammer, dat vanochtend net de vuilnis is opgehaald!

Omdat ik telkens buiten word opgegeten door de muggen en mijn Sam-E op is, besluit ik naar Whole Foods en Giant te gaan. Bij Whole Foods haal ik ook lekkere spritzers, seltzer water met een fruit smaakje, waar we allemaal dol op zijn.

Voor ik naar Giant ga, zoek ik bij Michael's naar nieuwe siervlaggen. Degenen, die nu voor en achter ons huis hangen zijn helemaal verbleekt door de zon en dateren nog van 4 juli. In de uitverkoop vind ik een paar leuke vlaggen en hang die bij thuiskomst meteen op.

Bij CVS vind ik uiteindelijk heel sterk anti-muggenspul en ik neem me voor het meteen overal te spuiten! Er wordt telkens gewaarschuwd voor het West Nijl virus, dat door muggen kan worden overgebracht en ik heb genoeg van het gekriebel, ze vinden mij verschrikkelijk lekker!

Nadat ik gespoten heb om de muggen te verjagen, installeer ik me lui in een tuinstoel met mijn boek. Na een paar uur lezen is het boek nu helaas uit, het was werkelijk heel erg goed!

De kinderen wilden vandaag niet zwemmen en er waren geen vrienden of vriendinnen, gewoon een lekker rustig dagje thuis. Het is wel fijn om deze twee weken rustig thuis te hebben, het reizen is natuurlijk erg leuk, maar helemaal niets hoeven is extra ontspannend!

0 reacties: