Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, augustus 09, 2005

Tweelingen!!!

Het is bewolkt en regenachtig als ik opsta, iets wat we deze zomer nog niet veel hebben meegemaakt! Ondanks dat is het buiten nog steeds flink warm, hoewel "koud" in vergelijking met voorgaande weken. Even is het wel lekker, hoor, want de natuur heeft natuurlijk water nodig en even zonder zonnebrandcreme is ook wel leuk. Morgen wordt het weer warmer en aan het einde van de week gaan we weer ver over de 30 graden. Zowel in Aruba als hier!

Net voordat hij naar zijn werk vertrekt merkt Rick, dat het kussen in de woonkamer kleddernat is. We verdenken Brynna, want die is ook boven op de slaapbank door haar knietjes gegaan met alle vieze stinkende gevolgen vandien. Met moeite heb ik die met azijn verwijderd.

Ik leg het kussen opzij met de bedoeling het te wassen en rij naar Christine's huis. Gisteren emailde ze me, dat ze erge keelpijn had en waarschijnlijk bacteriele keelontsteking. Ze wil mij niet besmetten en ontmoet me dus buiten. We wandelen iets meer dan een uur en zijn net terug als het keihard begint te regenen. Later in de middag belt ze om te zeggen, dat de keelontsteking inderdaad met antibiotica moet worden behandeld.

Bij thuiskomst merk ik, dat het niet Brynna was op het kussen, maar een lek van het plafond. De enige reden, die ik me kan bedenken, is de badkamer van de kinderen. Bij nadere inspectie blijkt de schimmel daar in de afgelopen maand of zo helemaal de overhand te hebben gekregen. Ik verbied voorlopig douchen daar, tot we alles weer netjes dichtgekalkt en schimmelvrij hebben. Soms vind ik het maar een opgaaf om een eigen huis te hebben! Waarom kunnen we hier niet iemand anders voor aansprakelijk stellen?? Maar dan bedenk ik me, dat dit materiele schade is, er is niemand gewond en het kan allemaal gemaakt worden.

Terwijl ik mezelf loop op te vreten over hoe ons dure huis naar de knoppen gaat (ik ben nogal een persoon van "when it rains it pours", ik geef het graag toe) hoor ik een gejuig van beneden komen. Katja, die op dat moment onder onze douche staat, wordt door haar broer en zus naar beneden geroepen. Druipend nat voldoet ze aan dat verzoek. Verbaasd staar ik naar het tafereel, de gewoonlijk zo preutse en stoicijnse tiener staat druipend in een handdoek gewikkeld naar de computer te grinniken!

De afgelopen dagen hebben alle drie de kinderen zich enorm lopen opwinden over de Sims, het werd een op en neer geren tussen verschillende computers en leeftijden deden er niet toe. Saskia, de jongste, was zelfs de meest alwetende. Het doel? De Sims moesten een tweeling krijgen. En de euforie van nu is, dat ze er een hebben! En ik was getuige van de geboorte (een scherm met ballonnen en "there will be two babies", of zo). Voor de kinderen is dit een juich moment.

Blij, dat Katja op deze manier snel uit de douche is, neem ik er zelf een. Sombere dagen zijn niet mijn favoriet, ook al krijgen we er hier maar bar weinig. Alsof ik nog niet genoeg boeken heb, heb ik enorme zin om een middagje lekker bij Barnes and Noble rond te neuzen.

Voor ik Katja bij haar babysitadres moet afzetten, doe ik nog even "huiswerk" op Amazon.com, lees reviews en dergelijke om te zien of er nog boeken zijn, die ik "moet" hebben. Op die manier weet ik al waar een boek over gaat en hoe anderen het vonden, want aan alleen de kaft kun je toch niet veel zien.

Terwijl ik dit doe belt mijn neefje uit Canada. Hij bedankt voor het boek, dat we voor zijn verjaardag hebben gestuurd, "De Avonturen van Babar". Hij wordt 15 augustus negen en ik herinner me rond die leeftijd Babar gelezen te hebben. Ik babbel nog wat met mijn broer en schoonzusje over hun vakantie in Quebec en van alles en nog wat en dan is het tijd om Katja weg te brengen.

Saskia en Kai willen niet mee naar Barnes and Noble en dus heb ik een heerlijke paar kindervrije uren. In de boekenwinkel bestel ik een latte van Starbucks en ga op speurtocht uit. Na een paar boeken van mijn lijstje te hebben gevonden ga ik in een van de fauteuils zitten en lees lekker een paar hoofdstukken. Zo kan ik zien of een boek ook echt iets is. Een van de boeken, die ik zeker zal kopen, is "Wicked", het verhaal van de "Wicked Witch of the West" van de film "The Wizard Of Oz". Hier is ook een musical van gemaakt, waar we in New York heen wilden, maar die helemaal uitverkocht was.

Bijna twee uur heb ik daar gezeten en gelezen. Ik zag nog een Harry Mulisch boek, vertaald in het Engels natuurlijk, "The Assault". Het stond op een prominente plaats en krijgt heel goede reviews, hij kan er trots op zijn.

Met moeite kies ik vier boeken (Wicked, een "chick lit" boek en twee thrillers) om te kopen en reken af. Het meisje bij de kassa zegt, dat "Wicked" een fantastisch boek is, ik ben benieuwd!

Thuis vraagt Saskia of Laura mag komen spelen en als zij er eenmaal is gaan ze iets maken in de Easy Bake Oven. Het zijn twee kokkinnetjes in spe, heel serieus zetten ze de timer en de produkten smaken erg lekker. Zelfs Kai vindt het leuk en ik heb (letterlijk) geen kind meer aan ze. Ze spelen het zelfs klaar alles zonder spoor op te ruimen!

Eindelijk is Saskia hier oud genoeg voor en het zal niet moeilijk zijn haar Kerstcadeaus te bepalen! Er zijn allerlei Easy Bake produkten op de markt!

Onze poes Meike heeft witte puntjes op haar oren, die hard aanvoelen. Het lijkt niet te jeuken of pijn te doen. Wie weet lezen hier mensen mee, die katten hebben en een idee hebben wat dat zou kunnen zijn?

Rick speelt met zijn nieuwe flits voor onze onderwater camera en ik heb vandaag (Nederlands) gesproken met ons hotel in Aruba. Het is bijna zover! Nog vier nachtjes slapen!

0 reacties: