Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, september 06, 2005

Eerste schooldag

Om half zes word ik wakker, Katja's haardroger doet het niet en ze maakt me wakker om de mijne te mogen gebruiken. Poeh, terug naar de werkelijkheid dan maar meteen!

Een uur later vertrekken zij en Leah richting bus, terwijl Kai net te voorschijn komt. Hij moet om 7 uur bij de bushalte zijn, maar hij heeft geen uur nodig om zich mooi te maken.

Om zeven uur zijn de twee oudsten op weg naar school. Ik heb intussen al twee wassen opgevouwen, de bedden opgemaakt, ontbijt gemaakt voor Rick en mij en de kattenbakken verschoond! Jee, het is toch wel handig, dat vroege opstaan!

Rond kwart over acht lopen Rick en ik Saskia ook naar school. We vinden haar tafeltje en zeggen dan gauw gedag, want het is duidelijk, dat ze ons er niet bij wil. Ze heeft een heel leuke lerares en ik hoop, dat ze vanmiddag blij weer thuis komt.

Omdat Kirsten deze hele week niet kan zet ik mezelf er meteen maar toe om een flink stuk te gaan rennen. Ik denk, dat ik zo'n zes mijl heb gerend en helaas met nogal wat pijn in mijn linkerbeen. Hopelijk is dat niet iets blijvends! Wat uithoudingsvermogen betreft had ik nog een stuk door gekund, maar ik durfde niet uit angst die pijn erger te maken.

Na een snelle douche rij ik naar Starbucks, waar Karin en ik de eerste schooldag "vieren" met een lekkere capucchino en latte en zowaar ieder een Nederlands stroopwafeltje erbij.

We kletsen er anderhalf uur op los en dan moet ik naar Whole Foods om avondeten te kopen (heerlijke zalm met spinazie en frietjes) en naar Michael's. Daar koop ik felgekleurd karton en stickers om de traditionele eerste schooldag hoorns voor de kinderen mee te maken.

Deze traditie ben ik, na het lezen van een Duits boekje met Katja als kleuter, zo'n tien jaar geleden begonnen. Ik dacht, dat de kinderen er nu wel (misschien met uitzondering van Saskia) te oud voor zouden zijn, maar niets is minder waar. Ik maak een hoorn uit neon gekleurd karton en plak daar vrolijke stickers op. In de hoorn stop ik dingetjes, die het huiswerk maken leuker zullen maken, kleine snacks, mooi gekleurde potloden en pennen en dergelijke.

Het maakt het thuiskomen ook leuk, want ze zien er allemaal naar uit om de inhoud van de hoorn te bekijken. Kai komt met hoofdpijn maar verder zijn rustige zelf als eerste thuis. Hij heeft een aantal vrienden in zijn klassen (iedere klas is een andere groep).

Een paar minuten later volgen Leah en Katja. Leah heeft een fantastische dag gehad, maar Katja had (te verwachten) die vreselijke wiskundelerares moeten aanhoren en dat terwijl (natuurlijk) een andere leerling wel van leraar mocht veranderen (met boze blik naar mij, alsof ik er niet genoeg aan had gedaan voor haar). Ik zeg haar, dat ze met deze lerares zal moeten leren leven en dat ik niet iedere dag zuur gedoe hierover aan wil horen. Ze zal wel vaker in haar leven met een mindere leraar te maken krijgen of later met een baas, waar ze niet mee op kan schieten.

Saskia heeft moeite met het geregimenteerde van school. Ze had vandaag te veel gekletst. Maar ze heeft wel een van de liefste "teachers" van de school, dus het zal vast goed komen!

Onze nieuwbakken "fourth grader"

En zo beginnen we aan een nieuw school jaar, het neemt altijd even tijd om weer in de routine te komen.

--PS. mijn email werkt weer gewoon op Petra@kjsl.com

0 reacties: