Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, september 05, 2005

Labor Day

De onofficiele laatste dag van de zomer breekt wederom zonnig aan. Christine komt weer hierheen en we lopen een flink eind, dit keer eens een andere route. We voelen ons allebei een beetje schuldig om zo van ons leven te genieten, terwijl er in het zuiden van ons land zoveel narigheid is op het moment. Aan de andere kant heeft ook niemand er wat aan, als we de hele dag sikkeneurig rondlopen en niet genieten.

De wespen zijn nog volop aanwezig voor het huis en Rick is toch maar naar Home Depot gegaan en heeft gif voor ze gekocht. Hopelijk zal het morgen dus een stuk minder zijn. Hopelijk beinvloedt het de vlinders niet, want die vliegen in drommen bij onze vlinderstruik.

Na vandaag gaan alle zwembaden dicht en dus moeten we er nog even gebruik van maken natuurlijk. Na de lunch gaan we met de hele familie zwemmen, maar een teen in het water doet mij bepalen, dat het alweer te koud is voor mij. Ik klets gezellig met een van onze buren, terwijl de anderen het koele water trotseren. Na een uur heeft iedereen het koud (vreemd toch, want de luchttemperatuur was 30 graden, maar ja, het water is niet verwarmd en de nachten worden al wat koeler) en gaan we huiswaarts. Ik vind het altijd moeilijk afscheid nemen van het zwemseizoen, want dat is zo'n ontspannend deel van de zomer hier.

Katja gaat met Leah haar nagels laten doen, maar de rest van ons hebben zin om wat fruit te gaan plukken. Er zijn enorm veel boomgaarden hier in Virginia en bij de meesten mag je zelf plukken. Wij hebben zin in perziken en gaan op weg naar een boomgaard vlakbij Leesburg, zo'n drie kwartier hiervandaan.

Onderweg halen we Maaike op, want die had wel zin om mee te gaan. Saskia en zij kletsen lekker onderweg en ze kijken een video in de auto.

Over een onverhard, klein landweggetje, langs wijngaarden en veeboerderijen en over mooie groene glooiende heuvels, waarboven enorme roofvogels cirkelen. Op de mooie gele bloemen in de bermen zwermen de mooiste vlinders. Wat is Virginia toch lieflijk!

Het Virginia landschap met rode schuren en groene heuvels

Na een kilometer of vijf bereiken we de boomgaard. We zien een gewoon woonhuis, maar het handgeschreven bordje "parking" doet vermoeden, dat hier wel klanten komen. Er is niemand te zien, maar we worden begroet door een vriendelijke boxer, die ons van top tot teen besnuffeld. Na een klop op de deur komt er een hartelijke vrouw naar buiten, die ons een mand en plastic zakken geeft en begeleidt naar de boomgaard.

Rick in de boomgaard


We kunnen kiezen uit nectarines, gele perziken en witte perziken. De boomtakken zijn zwaar met vruchten en de meesten zijn rijp. De vrouw moedigt ons aan vooral lekker te proeven en reikt mij een vette nectarine aan. Nou, dat laten we ons geen tweede keer zeggen! De vruchten zijn enorm sappig en ruiken zo lekker! Voor we het weten hebben we twee enorme zakken vol geplukt.

We dragen de zware tassen terug naar het huis en rekenen af. Over drie weken zullen hier de appels rijp zijn, wie weet gaan we dan terug. Andere boomgaarden, die we hier bezocht hebben zijn nogal commercieel en dit is duidelijk een familiezaakje, wat echt zijn charme heeft.

Onze "oogst"

Voldaan rijden we terug en zien de rijpe blauwe druiven van de naburige "Hidden Brook" wijngaard. Rick en ik hebben ook wel zin in een wine tasting, dus we stoppen bij de gezellig uitziende log cabin van deze wijngaard.

Hidden Brook Winery

De kinderen krijgen krijtjes en kleurboeken en wij proeven 8 wijnen. We hebben al aardig wat plaatselijke wijngaarden bezocht en wij vinden hun witte wijnen vooral erg lekker smaken in vergelijking met andere wijngaarden. We kopen drie flessen en rijden dan naar Lucketts, want iedereen heeft dorst en bij het plaatselijke benzinestation kopen we drinken voor iedereen.

Karin belt om te zien hoe het is en wanneer ze Maaike zal ophalen. Ik zeg haar, dat we Maaike op de terugweg wel af zullen zetten en dan ook gelijk de vruchten, die we voor hen geplukt hebben, zullen brengen. De auto ruikt helemaal naar perzik, heerlijk!

Nadat we afscheid van Karin en de kinderen hebben genomen gaan we naar de Giant om lekkere biefstukjes voor op de barbecue te kopen. Op Labor Day grillt iedereen, wij dus ook. We stellen een smakelijk maaltje samen van biefstukjes, asperges, sla en stokbrood, dat nog warm is als we het kopen (ik moet me bedwingen er niet meteen aan te beginnen!).

En nu zijn we allemaal klaar voor school. De wekker is gezet, de backpacks gevuld en Saskia vertrouwde me net toe, dat ze enorm opgewonden is om naar school te gaan. De zomervakantie is ten einde en we zijn klaar voor de kleurige herfst.

0 reacties: