Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, september 11, 2005

Renaissance Festival

Na de late avond van gisteren is het moeilijk opstaan. Pas om half tien rollen Rick en ik kreunend ons bed uit. We ruimen de rest van de troep van gisteren op (vooral in de basement hebben de kinderen huisgehouden!) en genieten van een rustige kop koffie en thee.

Vier jaar geleden was deze dag wel even anders (zie mijn blog van 11 september 2003). Nog steeds heb ik een brok in mijn keel als ik aan 11 september 2001 denk en ben ik dankbaar voor wat ons toen bespaard is gebleven, al waren velen niet zo gelukkig.

We zijn vier jaar en vele onderzoeken verder. Ons land is alweer opgeschrikt door een ramp van ongekende proporties, maar dit keer een natuurlijke. De grote les geleerd: geniet van elk moment alsof het je laatste is.

Vandaag staat een van mijn favoriete uitjes in de herfst op het programma: het Renaissance Festival in Maryland. Dit festival bezoeken we al jaren en we zijn er allemaal dol op. Ik verzamel mythische figuren, zoals feetjes, draken en gargoyles en die zijn daar volop te bewonderen.

Het festival begint eind augustus en eindigt half oktober en wordt gehouden in een permanent "dorp", dat helemaal in Middeleeuwse stijl gebouwd is. Gedurende de weekends in de periode, dat het open is, waan je je er in een stadje ten tijde van Hendrik de Achtste. Ontzettend veel mensen kleden zich naar die periode, zowel de "acteurs" als bezoekers en er zijn Middeleeuwse lekkernijen te krijgen, zoals Mead (Mede, een zoete honingwijn) en gebraden kalkoenspoten. In alle oude huisjes hebben kunstenaars hun waren uitgestald en die zijn werkelijk heel mooi.

Door het park verspreid zijn er shows, rariteiten "musea" en spelletjes voor de kinderen. Het geheel is kleurrijk, vrolijk (veel gezang) en iets wat we niet zouden willen missen!

Om 12 uur gaan we op weg en ik gebruik voor het eerst mijn GPS, want Rick moet werken, dus rijd ik. Op de radio horen we, dat het verkeer op de Washington Beltway erg slecht is, omdat de Redskins hun eerste wedstrijd gaan spelen.

We halen eerst Madison, Saskia's vriendinnetje, op en gaan dan op weg. Ik neem de noordelijke route om de Beltway, ondanks de negatieve berichten op de radio. Tot mijn verbazing is er geen file te bekennen en een uur later rijden we het terrein van het festival op. Hieronder een foto verslag van wat we zoal gezien en gedaan hebben:


De kinderen hebben het warm, terwijl ze wachten tot Rick de tickets heeft gekocht. Gelukkig ligt het park in een bos, dus er is veel schaduw. Het wordt vandaag namelijk 32 graden!



Bij de kasteelachtige ingang worden we met een vrolijk "Welcome all ye weary travelers" begroet door een dame, die eruit ziet alsof ze zo uit een Shakespeare toneelstuk komt.



Bij dit leuke huisje verkopen ze haarbanden met gedroogde bloemen. Bezoekers lopen in Middeleeuwse klederdracht rond.



Als eerste gaan we naar de "Lane" met alle restaurantjes. Het is een soort Food Court, je haalt je eten en eet het dan bij een van de picknick tafels op. Tot mijn verbazing is er dit keer geen wesp te bekennen, dat is andere jaren wel anders geweest! Ik haal een "soup in a bowl": Maryland Crab Soep in een rond uitgehold broodje en een lekker glaasje Mede. Ik snack mee met Kai's gefrituurde augurken en Katja's zoete aardappel frietjes. Ze hebben hier de heerlijkste dingen, maar goed voor de lijn zijn ze niet!




Na de lunch willen Saskia en Madison hun gezicht laten beschilderen. Ze kiezen beiden voor hetzelfde patroon. We grappen met ze, dat ze vannacht alleen op hun rechterwang kunnen slapen. Morgen zal het natuurlijk helemaal lelijk zijn.



Terwijl we daar wachten voor de kinderen komen er een stel mooi aangeklede steltenlopers voorbij. Echt moeilijk voor ze, want ze lopen door het bos en de grond is erg oneven en heuvelachtig. Maar ze vallen (natuurlijk) niet.



Sommige mensen hebben echt kostuums, die vele honderden dollars waard zijn. Deze tovenaar is gewoon een bezoeker, maar zijn kostuum is werkelijk prachtig!



Er zijn een heel stel kledingzaken, waar je allerlei Middeleeuwse spullen kunt kopen. Van prachtige capes tot koning- en koninginnenkostuums, van onder de honderd dollar tot ver over de duizend, want alles is handgemaakt.




Overal in het park zijn shows gaande. Comedie, magie, stunten, van alles, je zou een hele dag door kunnen brengen met alleen de shows. Als hoogtepunt is er een paar keer per dag een steekspel, dat door "koning Hendrik de Achtste" wordt gadegeslagen. Het is allemaal erg professioneel, maar door amateurs gebracht.



Het grote gebied, waar het steekspel wordt gehouden. Het hele "dorp" is flink groot, voor je het weet loop je heel wat af!



Het Museum of Unnatural History (tegenpool van het Museum of Natural History in Washington) heeft een Curse Well (Vloek Bron) en allerlei enge dingen om te zien. Saskia is er met geen stok naar binnen te krijgen (en gelijk heeft ze, met al die enge doodshoofden!).



In de Chamber of Wonders durft ze wel, want daar is een schildpad met twee koppen. Madison en zij komen er helemaal onder de indruk van dit wereld wonder weer uit!



En na al dat wandelen en eten en drinken en vrolijkheid kun je relaxen met een massage. Zolang je maar wel je Master Card of Lady Visa bij je hebt!

Helemaal voldaan en vrolijk lopen we weer naar de auto. Helaas ontlopen we op de terugweg de football files niet, maar dat mag de pret niet deren.

0 reacties: