Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, september 23, 2005

Tim Burton's Corpse Bride

Op deze eerste herfstdag en volgens het weerbericht voorlopig laatste 30+ graden dag fiets ik rond 10 uur naar Kirsten. We gaan zo'n drie kwartier in het Nottoway Park schuin tegenover haar huis rennen. Dit is een mooi park met een fitness trail door het bos. We rennen het pad, het is lekker schaduwrijk, want in de zon is het echt snikheet!

Als ik op een gegeven moment links van me een geluid hoor, zie ik daar net iets verder dan een armlengte van me af twee herten eten. Ze blijven rustig staan, ons aankijkend alsof ze zich afvragen, wat wij in hun bos doen. Mijn dag is weer goed!

Met Kirsten bespreek ik maandag, want dan moet zij onder het mes en ik neem in ieder geval Madison na school mee naar huis, maar Nicky wil misschien ook komen. Nou, hij is welkom! Hopelijk blijkt het knobbeltje in Kirstens borst goedaardig, ze is bewonderenswaardig rustig onder het geheel!

Als ik thuis ben heb ik net genoeg tijd om te douchen, voor Laura komt om me een massage te geven. Die is hard nodig en flink pijnlijk, we bepalen maar meteen, dat ik weer om de week massages zal krijgen.

Laura heeft, omdat ze haar eigen baas is, geen ziektekostenverzekering. Nu heeft ze een knobbeltje in haar lies en heeft een bevriende dokter haar aangeraden er een ultrasound van te laten maken. Maar een ultrasound kost $500, die ze niet heeft.

Fairfax County heeft wel een gratis medische dienst, maar Laura verdient daar net te veel voor. Ze geeft zelf toe, dat ze dom is geweest door geen verzekering te nemen, maar als rookster zijn de premies daarvoor maandelijks hoog. Als je een gezond leven leidt, zijn er goedkope verzekeringen voor zelfstandige ondernemers, maar zodra je rookt of een andere risico factor hebt, kom je daar niet voor in aanmerking.

Nu wacht ze dus maar af! Ik vind het maar eng, zou wel willen, dat ik haar kon aanbieden voor de ultrasound te betalen, maar dat zou ze nooit aannemen. Haar ouders zijn goed bij kas en ik opper voorzichtig om hen om hulp te vragen. Maar ook dat wimpelt ze af, ze heeft een moeilijke relatie met haar moeder, weet ik, en ze wil op geen enkele manier van hen afhankelijk zijn. Ik maak me zorgen om haar!

Na de lekkere wrap bij Christine gistermiddag heb ik zin om ook de ingredienten ervoor te gaan kopen. Zij heeft ze bij Wegmans gekocht en ik ben daar alweer een tijdje niet geweest. Ik bedenk me, dat Karin het waarschijnlijk ook leuk zou vinden deze enorme supermarkt te bezoeken. Dat is inderdaad het geval en om een uur rijden we samen naar Fairfax.

Ook Wegmans is helemaal in de herfst en Halloween sfeer. Ik koop er leuke bordjes en servetten voor Saskia's Halloween partijtje en een paar tijdschriften met ideeen voor spelletjes, snacks en versieringen.

Karin en ik vergapen ons aan de bakkerij met allerlei verschillende soorten brood, de prachtig uitziende taarten en de vele keuzes in vlees en vis. Wegmans is net te ver weg om er regelmatig te winkelen, maar als we dan gaan is het een leuk uitje!

Thuis wachten Jeroen, Leah, JB en Katja om naar Fair Oaks Mall gebracht te worden. Ze gaan zoeken naar jurken en broeken (voor de jongens) voor de Homecoming Dance op 8 oktober. Ik heb medelijden met de jongens, want ik weet, dat de meisjes niet makkelijk slagen. Katja komt wel met een ontzettend leuke zwarte jurk thuis. Wat ziet ze er volwassen in uit!

Saskia nodigt haar vriendinnetje Madison uit voor een logeerpartij en we gaan met zijn allen bij de Daily Grill eten. Dit restaurant ligt in de sjieke Tysons Galleria mall en heeft een lekker uitgebreid menu, vriendelijke bediening en een gezellig atmosfeer.

Als afsluiting van deze drukke dag gaan we de film "Tim Burton's Corpse Bride" zien. Wie "Nightmare before Christmas" kent, weet hoe de figuren er zo'n beetje uitzien. Het is een grappig verhaal en goed uitgevoerd. Er zitten een heel stel fans van Tim Burton in de zaal, want er wordt hard geapplaudiseerd als de film eindigt.

0 reacties: