Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, oktober 10, 2005

Cox's Farm


Cox's Farms girl


De tweede maandag in oktober is niet alleen Thanksgiving in Canada, maar ook Columbus Day hier in de VS. De kinderen zijn dus vrij van school, maar Rick moet werken, want lang niet iedereen krijgt deze dag vrij.

Saskia sliep vannacht bij mijn vader om bij haar neefje en nichtje te zijn en mijn broer en schoonzus komen om half elf om haar af te zetten op hun weg naar huis. Ze hebben nog zo'n tien a twaalf uur te rijden, dus zullen niet bepaald vroeg thuis zijn!

Zodra Saskia thuis is begeef ik me naar Christine. Onderweg bel ik Karin, want we zouden vanmiddag naar een plaatselijke boerderij gaan, maar lieten het nog even van het weer afhangen. Dat is veel beter dan voorspeld, de zon komt zelfs te voorschijn en het wordt 25 graden. We besluiten om half twee te gaan.

Terwijl ik met Christine loop valt het me op, dat de bomen nu echt beginnen te kleuren. Ik merk, dat ik niet kan wachten, tot het felgele, feloranje en felrode overal te zien is. Ik stap over prachtige blaadjes, maar heb mijn camera niet mee en bovendien een ongeduldige vriendin bij me. Tja, ik zie overal mooie fotogelegenheden.

Gelukkig had ik daar vanmiddag weer ruimschoots materiaal voor, want Cox's Farm, waar we met zijn allen (Frank, Karin, Frank's ouders, vier van de kinderen en ik) heen gingen, is een heel kleurrijk geheel.

We rijden erheen langs een mooi beboste weg met alweer mooie grote huizen. Groter dan het onze en we blijven ons afvragen, hoe er zoveel mensen zijn, die zich dit kunnen veroorloven.

Na tickets te hebben gekocht lopen we meteen naar de "hay ride". Hier moet je in een kar vol stro zitten en we worden getrokken door een flinke tractor. Ik vraag me af hoe gemakkelijk dit is voor Franks ouders, want lekker zit het stro niet, maar zo te zien vonden ze het erg leuk.

Halloween engigheid tijdens de hay ride

Het is een lange rit langs allerlei uit hout gesneden tv personages en grappig gekleurde pompoenen. Op een gegeven moment komen we langs een ruimteschip waar "aliens" langs komen rennen en "high fives" geven.


Saskia swingt erop los

We rijden door water (het heeft tenslotte twintig centimeter geregend de afgelopen paar dagen) en op een gegeven moment komen we "vast" te zitten. We moeten om hulp roepen en dan komt onze "fearless leader", die verdacht veel weg heeft van George W. Bush, ons "los" trekken.


Na de hay ride willen de kinderen de glijbanen en slingers proberen. De oudere garde kijkt ondertussen naar de show van Farmer Jack en ze leren, dat een koe 40 liter melk per dag geeft. Altijd leuk, die weetjes. Franks ouders weten best veel over de boerderij. Zo vertelt zijn moeder, dat de baby biggetjes (een week oud), die we net voor we naar huis gaan zien, zo vechten om de tepel van hun moeder, omdat ze uit de voorste tepels de meeste en beste melk krijgen. Franks vader vertelt, dat het kleinste biggetje "keunikje" wordt genoemd. Ik heb het vast verkeerd verstaan, vandaar de aanhalingstekens, maar in het Engels heet zo'n diertje een "runt".

De kleinste in het nest


We drinken wat gratis appel cider en eten een appel en ik koop een zak met kettle corn voor de meisjes. Na anderhalf uur hebben we het wel gezien en lopen we naar de uitgang, waar we allemaal onze pompoen uitkiezen, die bij de toegangsprijs is inbegrepen.

Mijn zonnetje


Daar zien we pompoenen uitgestald van meer dan $70 (met $0,69 per pond dus flink meer dan 100 pond). En een enorme SUV komt voorrijden om een heel stel van die enorme pompoenen in te laden.

Kleuren!


Het was een leuke middag en het weer werkte alleszins mee. Er was zon en ik had spijt, dat ik mijn herfsttrui aan had! Over truien gesproken, een van de leuke dingen op zo'n middag is natuurlijk anderen bekijken en je ziet de leukste Halloween kleding! Ik deed zelf ook mee, want ik had mijn Jack O'Lantern oorbellen in. Ik ben dol op dit seizoen!

0 reacties: