Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, oktober 14, 2005

Halloween party!

Na een ontzettend gezellige avond met vijf andere Nederlandse vrouwen bij Katja thuis dook ik pas na middernacht mijn bed in. Oef, dat zorgde voor een moeilijk wakker worden vanochtend!

De hele dag heb ik voorbereidingen getroffen voor Saskia's Halloween feestje vanavond. Saskia zelf loopt over van opwinding en nodigt na school een vriendinnetje uit om te "helpen".

Tegen die tijd heb ik de ballonnen (vier oranje en vier zwarte) al opgehaald bij Party Mania en de ingredienten voor de "Witches brew" bij Giant. We maken de brew van Seven-Up, groene kleurstof en regenboog sorbet. Rick komt thuis met een enorme brok droogijs, waardoor het geheel helemaal spookachtig oogt.

Verder versier ik de recreation room met grote spinnenwebben, een enorme spin, een spookje en een paar slingers. Het ziet er leuk uit, al zeg ik het zelf!

De "heksenhoeden" (chocolade koekjes met Hershey kisses erop) en "bezems" zijn ook al klaar (pretzel stokjes met Fruit By The Foot erom gewikkeld) zijn ook klaar. De party kan beginnen!

Een aantal van de lekkernijen
Om tien voor half zes komt Aoife als eerste als heksje verkleed aan. De anderen volgen al gauw en we eten eerst groene (door Rick met kleurstof gekleurde) spaghetti met oogballen (gehaktballetjes). De meisjes vinden het lekker, dit is gelukkig een maaltijd, waar iedereen van houdt!

Saskia en Aoife in vol ornaat


Het groepje voor het eten


En tijdens het eten van de groene spaghetti

Het is een heel leuk groepje bij elkaar. Wat ik vooral leuk vind, is dat ze Maaike, die als enige niet naar hun school gaat, ook overal bij betrekken. Maaike heeft ook in de maand, dat ze op school zit, een onvoorstelbare vooruitgang in haar Engels gemaakt. Saskia en Madison (die naderhand blijft logeren) merken dat beiden na afloop van het feestje op.

De dames vermaken zich goed en na het eten gaan we speldjes met kralen in een Halloween motief maken. Het is heel leuk om te zien, hoe ze zich allemaal helemaal concentreren op deze taak. Een paar jaar geleden waren er nog zeker een of twee geweest, die geen geduld hadden gehad voor dit gepriegel (want dat is het, ik maak er zelf ook). Maar stuk voor stuk maken ze hun patroontje af en zijn trots op het eindresultaat. Bij elkaar duurt dit een uur, dus heel knap, dat ze dat allemaal voor elkaar krijgen! Ik geniet, want ik zie, dat de kinderen genieten en dat wil je toch bij zo'n feestje.

Concentratie tijdens het kraaltjes kiezen

Image Hosted by ImageShack.us
Het resultaat van een uur concentratie

Het volgende evenement heb ik klaar gezet, maar Rick voert het allemaal uit. De meisjes moeten in de rij staan en een kamer met een blacklight in. Daar staan zes bakjes, waar ze hun hand in moeten steken. Ze voelen dan het volgende: "botjes" (stokjes), "afgehakte vingers" (kleine cocktailworstjes), "overgeef" (pudding met stukjes druif erdoor), "hersens" (een sponsje), "pulken" (kleverige stukjes gummy) en "oogballen" (geschilde druiven) klaar. Het gaat gepaard met het nodige gegriezel, vooral de overgeef voelt niet lekker.

Daarna verdelen we de meisjes in paren en geven ze een rol orangje of zwart crepepapier. Degene, die haar partner het beste in een Mummy verandert, wint. Na de eerste ronde winnen Maaike en Tabatha helemaal en de tweede ronde wordt door Emily en Aoife gewonnen. Alle deelneemsters krijgen een zachte Halloween bal als prijs.



Het is inmiddels acht uur en het feestje loop om half negen af. We beginnen de film, Monster Makers, die we hebben gehuurd, maar niemand kijkt die tot het einde.

Dit is zonder twijfel het leukste Halloween feestje, dat we gegeven hebben! Iedereen genoot duidelijk.

En het is nu vijf over tien en naast ons huis (op de hoofdweg) staan twee politieauto's met zwaailichten en een personenauto. We horen kwade stemmen, maar wat er precies aan de hand is weten we natuurlijk niet. Ik wil graag foto's nemen, maar Rick verbiedt me dat. Spannend!

En tot slot nog even een "cool" officiele foto van mij van de Army Ten Miler.

0 reacties: