Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, oktober 12, 2005

National breast cancer awareness month

Image hosted by Photobucket.com
Hier in de VS staan de meeste maanden in het teken van een of meerdere gezondheidsproblemen. Tijdens zo'n "Awareness month" wordt overal aandacht besteed aan de ziekte. Oktober is National breast cancer awareness month (borstkanker gewaarwording).

Dit jaar heb ik nogal wat vriendinnen gehad met borstproblemen, gelukkig geen van allen dodelijk. In mijn kennissenkring zijn twee vrouwen, die op dit moment met borstkanker kampen. Een maand met aandacht voor deze ziekte, die een op de tien vrouwen (en ook een klein percentage mannen!) zal treffen, is zeker geen overbodige luxe.

Bij de Safeway vandaag kon ik mijn rekening naar de volgende dollar afronden, de extra vijfenzeventig cent gaat naar borstkanker onderzoek. Als iedereen dat doet wordt er heel wat geld opgehaald.

In ieder vrouwentijdschrift (hier, daar, hier en daar ook) wordt aandacht besteed aan hoe je maandelijks een zelf-onderzoek moet doen. En hier in de Verenigde Staten wordt er ieder jaar na 40 een mammogram aangeraden (mijn volgende is op 1 november).

Behalve Safeway doen grote bedrijven, zoals Hallmark en Linens n Things er van alles aan. De National Breast Cancer Foundation heeft allerlei informatie over borstkanker, mythes, realiteiten en meer.

Zelfs het Witte Huis heeft er iets over te zeggen.

En ik dus ook, want we kunnen allemaal meehelpen, met de klik van onze muis, om mammograms mogelijk te maken voor vrouwen, die zich dat niet kunnen veroorloven. Ik wil jullie graag attent maken op de Thebreastcancersite.com. Een klikje op het logo en de sponsors zullen bijdragen aan gratis mammograms voor diegenen, die ze anders nooit zouden krijgen.

Deze site, die begon als de "Thehungersite.com" (daar klik ik al vier jaar trouw iedere dag) is al jaren bezig heel goed werk te doen. Slechts een klik van onze muis op die sites per dag doet wonderen. Sponsors worden door ons "gezien" door die klik en betalen op hun beurt voor de goede doelen, waar de site voor staat. Aangezien de meesten van ons vrij veel online zijn hoop ik van harte, dat deze sites er na vanavond heel wat klikken bij krijgen!

0 reacties: