Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, oktober 18, 2005

Politiek

Kirsten en ik rennen langs het W&OD pad, het is prachtig weer en we genieten. Het gesprek gaat al gauw de politieke richting op, want de Virginia goeverneursverkiezing is over drie weken. En het zal een spannende race worden.

Wie er goeverneur van onze staat wordt is belangrijker voor mij, dan wie de president van de VS is. Het is wat ons dagelijkse leven bepaalt. De goeverneur bepaalt hoeveel geld er naar het onderwijs in de staat gaat en hoeveel geld naar het verbeteren van de verkeersproblemen.

De kandidaten zijn Jerry Kilgore (Republikeins), Tim Kaine (Democratisch) en Russell Potts (Onafhankelijk). Jerry Kilgore doet er van alles aan om Tim Kaine in een slecht daglicht te zetten. Zo begon hij een campagne tegen Kaine, omdat die persoonlijk tegen de doodstraf is. Kaine kwam gelijk terug met een verdediging en de impact op de publieke opinie was miniem.

Katja werkt al drie weken op dinsdag de telefoons om mensen aan te sporen voor Tim Kaine te stemmen. Vanavond reed ik haar er heen en was meteen heel blij, dat ik niet meer buitenshuis werk en iedere avond vast zit in het verkeer! Wat overdag een kwartiertje rijden is, werd vanavond drie kwartier! Op 8 november wordt er gekozen en ik hoop van harte, dat Kaine wint!!

Het was vandaag weer tijd om mijn haar te laten doen. Wat zou ik graag net als de meisjes maanden zonder kapper kunnen doen, maar helaas, de tand des tijds heeft toegeslagen en regelmatig bijhouden is noodzakelijk.

Mijn kapster, Mona, gaat voor zichzelf beginnen. Ze heeft op een steenworp afstand van waar ze werkte een gebouwtje gekocht hier in Vienna en gaat daar een wellness center van maken. Ik bewonder haar enorm! Wat een lef! Natuurlijk was haar partner bij de vorige salon hier niet blij mee, maar er zijn genoeg klanten voor allebei.

Ze knipte en kleurde me vandaag in een leeg gebouw, waar de schilder mijn metamorphose gadesloeg. Ze is super-enthousiast en wil allerlei suggesties van mij horen. Ook stelt ze voor mij als model te gebruiken voor enkele nieuwe technieken, zoals haarverlengingen, te gebruiken. Dat lijkt me wel wat, want die dingen zijn hartstikke duur, dus als ik ze gratis kan krijgen als model wil ik er wel aan.
Begin november heeft ze de "grand opening" van haar nieuwe zaak.

Na mijn knipbeurt ga ik nog even naar Oakton. Daar is een leuk winkelcentrum met een speelgoedzaak, waar ik een klein cadeautje voor mijn neefje koop en een Hallmark zaak, waar ik niets koop, maar lekker rondneus tussen de hebbedingetjes.

Na school wil Saskia naar de kapper om een lange pony te laten knippen. De kapster doet het gratis voor ons, zolang we maar voor een werkelijke knipbeurt terugkomen. Dat zullen we zeker doen.

Het is vandaag zo lekker, dat ik buiten op het deck kan lezen. En dat doe ik dan ook, tot ik Katja naar haar vrijwilligerswerk moet brengen.

0 reacties: