Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, november 28, 2005

(Bijna) Terug in het ritme

Het is zes uur en we zitten gezellig met zijn vijven te ontbijten. Dit is zo ongewoon, dat Katja Leah gaat halen om haar te laten zien, dat wij allemaal klaarwakker zijn om deze tijd!

Eigenlijk vind ik de jet lag wat dit betreft wel fijn, ik zou mezelf wel iedere dag om zes uur uit bed willen slepen. De dag ligt dan echt voor je, voor ik Saskia om kwart over acht naar school loop heb ik al het huishoudelijk werk al klaar voor de dag! Heerlijk!

Voor we naar school gaan email ik Saskia's lerares nog even. Op hun rapport krijgen kinderen op de lagere school niet alleen "cijfers" (in ons geval letters) voor de vakken, ze krijgen ook een waardering voor "effort" (inzet) en een hele rits "Citizenship and Study Skills" waarderingen (hoe beleefd ze zijn, hoeveel verantwoordelijkheid ze nemen, hoe ze zich gedragen ten opzichte van anderen, hoe georganiseerd ze zijn, of ze eigendommen van anderen respecteren en meer). Saskia kreeg in dat laatste rijtje drie keer een "N" (Needs Improvement, onvoldoende, dus).

Haar academische cijfers zijn heel goed (A's en B's) en al haar "vlijt" cijfers zijn "G" voor "good". En na het gesprek met de lerares hadden wij geen idee, dat ze drie onvoldoendes zou krijgen. In een email vraag ik de lerares Saskia uit te leggen, wat ze verkeerd doet en hoe ze zich kan verbeteren.

Wat een verschil met vorig jaar! De lerares doet dit meteen en motiveert Saskia duidelijk het dit komend kwartaal beter te doen. Ze emailt ons, dat alles onder controle is, weer een zorg minder! Dit blijft zo'n ander systeem, dan ik gewend was en ieder kind brengt weer nieuwe kanten ervan naar boven.

Christine en ik lopen en rennen zo'n anderhalf uur vol, we hebben heel wat te kletsen, na een drukke week voor ons allebei. Ze nodigt me uit voor lunch en we eten al om kwart over elf. Ik heb flinke honger, want heb om zes uur ontbijt gegeten!

Op de terugweg hoor ik, dat een cement truck is omgevallen op de Beltway (ringweg Washington) en dat die bij Tysons Corner dicht zit. Ik besluit dus maar af te zien van een snelle shopping trip!

Bij Giant haal ik snel even een paar Kerststerren. Een witte en een rode, ze zijn mooi in bloei!

Als Saskia thuiskomt haal ik met haar en Laura de binnen Kerst versieringen van zolder. Ik voel grote druk om te versieren, want onze hele cul de sac is al verlicht. Maar de buitenlichtjes moeten nog een paar dagen wachten. Binnen is het al helemaal gezellig en Kerst-achtig, de stockings hangen bij de schoorsteen ("The stockings are hung by the chimney with care...") en rood en groen overheerst het huis. Als het helemaal klaar is zal ik foto's maken.

Vooral de slingers aan de trap aanbrengen is vermakelijk, want ik heb drie katten, die me "helpen". De een ligt op de strikken, de ander op de zak en de derde probeert de lichtjes te vangen. Het doet me aan een heel grappig verhaal over cadeaus inpakken met katten denken.

Voor het eten word ik opgebeld door Gallup, een van de grootste enqueteurs van Amerika. Ze willen van alles over onze telefoon, kabel en sateliet service weten.

Als ik buiten de herfstvlaggen weghaal en de Kerstvlaggen ophang, zie ik mijn buurvrouw Wendy. We zitten, ik op blote voeten, in het 20-graden weer op haar stoep te kletsen. Het is 28 november! Helaas zal de warmte niet lang duren, maar iedere dag als dit is een cadeau!

0 reacties: