Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, november 09, 2005

Een gewone schooldag

Na alle leuke dingen, die we dit weekend gedaan hebben, is het weer moeilijk vandaag een "gewone" dag te beginnen. Vooral Katja heeft moeite met opstaan na alle late avonden de afgelopen weken. Ik zeg haar vanavond vroeg naar bed te gaan, want ze heeft haar slaap hard nodig en ik wil niet, dat ze ziek wordt zo vlak voor een reis!

Saskia gaat huppelend naar school, gewapend met prints van de foto's, die we gisteren genomen hebben en een kleinigheidje van Luray Caverns voor haar juf. Wat een verschil met vorig jaar, toen we bijna dagelijks een huilend kind naar school brachten! Goddank!

Opeens heb ik enorme zin in om zuurkool voor het avondeten te maken. Ik heb een lekker crockpot recept van zuurkool met ananas, aardappelen en Poolse kielbasa worst. We zullen zien wie van het gezin dit lekker vindt, want het is alweer een tijd geleden, dat we zuurkool hadden. Op naar Safeway dus, waar ik ook meteen het Bunco "cadeautje" voor vanavond koop.

Het thema vanavond is "Baby, it's cold outside" en iedereen moet iets van rond de $3 meebrengen met dat thema. Ik kan me niets anders bedenken, dan Godiva poeder voor hete chocolademelk. Later blijkt, dat vrijwel iedereen zo gedacht heeft, dus de winnares gaat met een berg chocoladepoeders en thee naar huis. Beter dan andere maanden, want die dingen gaan tenminste op!

Na Safeway rijdt ik naar de andere kant van de parkeerplaats (die is zo groot, dat het tien minuten lopen is van Safeway naar Michael's!) om bij Michael's cadeautjes om mee naar Nederland te nemen te kopen. Ze hebben altijd van die leuke siervlaggen, die wij hier voor het huis en aan het deck hebben hangen.

Christine komt om half twaalf en we lopen 4,776 mijl (volgens deze site, super handig!) door het nog steeds prachtig gekleurde Vienna.

Thuis maak ik gauw een lekkere wrap voor ons klaar voor de lunch en dan vertrekt zij richting Wegmans. Voor mij roept het huishouden, want dat is de afgelopen vier dagen ernstig verwaarloosd!

Rick komt lekker vroeg thuis van zijn reis en de zuurkool wordt tot mijn verbazing heel goed ontvangen. Saskia, de moeilijke eetster hier, eet er zelfs twee porties van! Knock me over with a feather! Volgens mij heeft zij een heel pittige smaak!

De Bunco avond is zoals altijd erg gezellig. Iedere keer zijn er weer mensen, die ik nog niet ken, en zo ontstaan leuke gesprekken. Een vrouw vertelt, dat ze hun huis hier te koop hebben staan en naar hun tweede huis in een gehucht aan de kust van Virginia gaan verhuizen. De dichtstbijzijnde stad is Virginia Beach, 45 minuten verderop. Ik vraag haar, hoe ze dat vindt, want je hebt hier werkelijk alles en daar is een supermarkt, Food Lion! Ze zegt er zin in te hebben, in de rust van het buitenleven. Het zou mij veel te rustig zijn!

0 reacties: