Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, november 29, 2005

Shop til we drop

Alweer zitten we allemaal klaar wakker beneden om half zeven. Ik zou wel willen, dat dit zo zou blijven, want ik vind dit vroege klaarwakker zijn wel makkelijk. Voor ik Saskia naar school breng heb ik al van alles gedaan!

Arme Rick is snipverkouden en ik probeer hem over te halen een dagje thuis uit te zieken. Hij krijgt nota bene tien ziektedagen per jaar, die hij nooit opneemt! Maar nee, hij heeft het te druk, dus gaat toch.

Nadat ik Saskia op school heb afgezet loop ik met mijn tien pond gewichten vijf kilometer door. Ik doe er een uur over en volgens mij zijn mijn spieren in die ene week de gewichten al ontwend, want ze voelen flink zwaar! Het is zo vroeg al 18 graden buiten en ik ben te warm gekleed, maar ik vind het ook weer raar om met een t-shirtje zonder mouwen te lopen op 29 november! Dus hou ik mijn trui maar aan.

Als ik thuis kom zijn de schoonmaaksters er al. Vervelend, want nu moet ik wachten, tot ze klaar zijn met de badkamer en ik heb om tien uur met Karin afgesproken. Gelukkig ben ik maar een kwartiertje laat bij haar en we rijden samen naar Tysons Corner.

Om in de stemming te komen draag ik mijn "Grumpy Holidays" kerst sweatshirt (met het dwergje "Grumpy" erop) en Kerstbal oorbellen. Ik voel me meteen vrolijk worden.

Bij de mall gaan we Sinterklaas- en Kerstdingetjes kopen en ook naar kleding kijken. Ik heb een hele lijst mee, want ik loop helemaal achter door de reis naar Nederland, gewoonlijk ben ik nu al bijna klaar met alles!

Onderweg naar Karin luister ik naar een discussie op de radio met goeverneur Mark Warner. Robin Lovitt zou vandaag de 1000ste geexecuteerde Amerikaan worden en er was natuurlijk veel internationale en nationale belangstelling voor zijn zaak. Mark Warner, die ik een heel goede politicus vind, maakte duidelijk, dat zijn beslissing niet (zoals velen suggereerden) gebaseerd is op het feit, dat Lovitt de 1000ste zou zijn, maar op het feit, dat het DNA bewijs van de zaak vernietigd was en er daarom geen zekerheid is, dat Lovitt daadwerkelijk de moord gepleegd heeft. Nu staat een Noord-Caroliniaan op de lijst om de 1000ste geexecuteerde te worden.

We slagen goed, vooral ik, ik vind alles op mijn lijstje en meer. Zo koop ik een heel grappige ijsmaker voor Saskia's Kerst. Ik slaag helemaal voor Sinterklaas, maar zal hier nog even de details niet onthullen, want mede-vierders lezen dit blog!



De gang naar "Santa Claus" in Tysons Corner

Na een paar uur door de immense, maar gezellige mall te hebben gelopen krijgen we honger. We kiezen Gordon Biersch om even uit te blazen en delen een portie gefrituurde artichokharten, die om je vingers bij af te likken zijn! Verder nemen we allebei een salade, die van mij komt met hummus en geitenkaas en is super lekker. Ik blijf dit een ontzettend lekker restaurant vinden, het staat op mijn lijstje van favorieten in deze buurt.

Na de lunch shoppen we nog even verder en we vinden een heel stel leuke Kerst oorbelletjes bij Claire's, ik voor de meisjes en Karin voor de nichtjes en vriendinnetjes van hen in Nederland, waar ze Kerst zullen doorbrengen. Later bij Hecht's vind ik ook nog een paar leuke zilveren oorbellen voor mezelf, belletjes en gingerbread mannetjes (ik kan die van Claire's niet dragen, omdat ik allergisch ben voor hun metaal). Bij diezelfde winkel vind ik ook twee Kersttruien voor mijn collectie.

Bij de immense Kerstwinkel zien we honderden Kerstboomversieringen! Karin vind ik een mooi ballerinaatje en ik koop de traditionele versieringen, die de kinderen op Kerstochtend naast hun kussen zullen vinden.



De etalage van de Kerstwinkel

Rond kwart voor vier ben ik weer thuis, voldaan, maar moe! Ik heb geen fut meer om de boom in de voorkamer in elkaar te gaan zetten, dus dat moet maar tot morgen of donderdag wachten.

Het begint buiten flink te spoken en opeens flitst de waarschuwing 'Tornado Watch until 1 am' op ons televisiescherm. De radar ziet er inderdaad flink geel en rood uit, behalve over ons! Zo vaak trekt het slechte weer om Vienna heen, wel fijn, want tornado's mogen van mij wegblijven!

0 reacties: