Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, november 30, 2005

Tradities

Wat ik zo heel speciaal vind aan het Kerst seizoen hier in de VS zijn de tradities. Natuurlijk hadden wij als gezin, voor we emigreerden, tradities. We vierden Sinterklaas met gedichten en surprises op 5 december.

We hadden een echte kerstboom (waar die vandaan kwam herinner ik me gek genoeg helemaal niet!) met echte kaarsjes en een emmer met zand eronder. In die kerstboom hingen snoepkransjes, die we op Kerstdag eruit mochten plukken. 's Avonds aten we een kerstdiner met tomatensoep, crabcocktail, compotes, kalkoen en groentes, toe eend dessert van ijs met iets lekkers. Op tweede Kerstdag reisden we naar mijn grootouders of tante en oom en deden dat Kerstdiner nog eens dunnetjes over.

Hier in de VS zetten we die tradities voort, tot ik Rick ontmoette en in de Amerikaanse sferen kwam. Opeens kwamen er cadeautjes bij met Kerstmis en wilde hij ook Sinterklaas vieren (dat vierden wij met zijn allen altijd nog wel halfhartig, maar het leuke was eraf).

Het is wellicht Ricks super positieve persoonlijkheid en wil om van alles een feest te maken, maar de tijd van Halloween tot 1 januari vind ik ronduit fantastisch!

We maken ook bijna ieder jaar nieuwe "tradities" en het grappige is, dat de kinderen ons daaraan houden! Gisteren heb ik al de traditionele Kerstboomversieringen gekocht, die de kinderen op Kerstochtend naast hun kussen zullen vinden. Het idee hierachter is, dat als ze op zichzelf zijn, ze al een heel stel versieringen hebben.

Rick en ik zijn destijds met niets begonnen en hebben bij een drugstore (die niet meer bestaat) allerlei goedkoop plastic spul gekocht voor onze eerste Kerstboom. Meer konden we ons niet veroorloven. Toch heb ik heel goede herinneringen aan onze eerste Kerst! Van de ouders kregen we Kerstversieringen met "First Christmas Together", die als pronkstukken in die eerste boom hingen.

Nu nog hebben we de lelijke plastic trompetjes en zilveren ballen uit die tijd, samen met alle zelfgemaakte versieringen van de kinderen en alle "First Christmas" ornamenten. We wachten met het kopen van de "echte" Kerstboom tot het weekend van Saskia's verjaardag, twee weken voor Kerst. Traditie is dan om hem in de bergen zelf te gaan kappen. Ieder jaar heeft de Washington Post een artikel met de verschillende boerderijen en bomen, die zij aanbieden.

Hoe kwam ik uitgerekend vandaag op die tradities? Vanavond kijken we de eerste traditionele show op tv: Rudolph, the Red Nosed Reindeer. Rick kijkt hier met speciale nostalgie naar, want deze show is er al sinds zijn kindertijd!

Vanaf Thanksgiving hangt ons leven aan tradities. Ik loop al ernstig achter, want op 1 december moet "traditioneel" onze voortuin verlicht zijn. Dat gaan we dit jaar niet halen!! Ik heb vandaag de kerstboom in de woonkamer opgezet met zijn rode en gouden versieringen en binnen is het, met uitzondering van de "echte" kerstboom helemaal versierd.

Een paar van de andere tradities: een Kerstavond buffetje met vrienden, Kerst pijama's op Kerst avond, een Ham kerst diner (geen moeilijk gedoe), een cadeautje over voor Nieuwjaarsdag en nog veel meer. Rick is Mr. Tradition en ik geniet van ieder moment en doe enthousiast mee!

Nog steeds lukt het me voor zevenen op te staan. Heerlijk! Ik krijg van alles gedaan. Christine komt om te lopen en we genieten van de verschillende versieringen, die al in de stad hangen. Sommige mensen hebben heel smaakvolle tuinen.

Karin belt net voor de lunch, dat Maaike ziek is en dat zij dus niet mee kan naar Target, zoals gisteren gepland. Arme Maaike heeft erge migraine achtige hoofdpijn, altijd moeilijk, want met hoofdpijn weet je maar nooit. Hopelijk is ze morgen weer beter, maar er heerst wel een sinus-achtige verkoudheid, Rick is er ook ziek van.

Noodgedwongen ga ik dus maar alleen naar Michael's en Target. Wijselijk heb ik voor beiden een lijstje gemaakt en vind alles daarop. Als ik geen lijst maak kom ik met allerlei (leuk, maar) onnodig spul thuis en bemerk dan, dat ik het essentiele ben vergeten.

Als ik naar huis rijd belt Katja, dat ze klaar is met haar geometry test, kan ik haar ophalen. Zowel Kai als Katja moet echt stevig aanpoten om de gemiste dagen van vorige week in te halen. Dit leert ons de kinderen alleen in het uiterste geval uit school te halen!

We gaan op weg naar huis nog "even" naar Safeway, want Katja heeft "niets" te eten en ze is in Nederland 5 pond aangekomen. $115 later lopen we de winkel weer uit, hopelijk helemaal gewapend voor "dieet". Het blijft gevaarlijk om met de kinderen te winkelen! Lang leve internet winkelen!

Thuis tuig ik de kunstboom in de woonkamer op en nu hebben we een sfeervolle family room, keuken, dining room en living room, plus de trap is mooi versierd met groen en lichtjes. Met uitzondering van de grote kerstboom is het binnen voor elkaar. Morgen beginnen we aan buiten.

Nu ga ik even verder met Christmas shopping, want voor de familieleden, die niet dichtbij wonen is het internet de uitkomst!

1 reacties:

Anoniem zei

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!