Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, november 11, 2005

Veteran's Day en Alexandria

Overal wapperen de Stars and Stripes vandaag, het is Veteran's Day. De Federale regering heeft vrij, maar verder merken we er niet veel van. De parades zijn het afgelopen weekend al gehouden.

Als ik Saskia naar school heb gebracht besluit ik de voortuin even bij te harken. Ik schuif de bergen met bladeren de goot in en kijk trots naar mijn groene gazon, dat er zo keurig bijligt in vergelijking met dat van de buren, dat nog bezaaid is. Even later hoor ik het gezoem van de enorme bladerenopzuigmachine van Vienna en zie, dat die net nu door onze cul de sac komt. Wahoo! Ben ik even blij, die blaadjes zijn permanent weg! Nu nog de drie miljoen uit de achtertuin wegwerken!

Om tien uur rijd ik bij Karin voor en samen met haar ouders rijden we naar Alexandria. Het is weer een prachtige dag, een beetje fris, maar met een knalblauwe lucht. Ik parkeer de auto onder City Hall en dan lopen we langs het gezellige winkelstraatje, King Street, naar de rivier.
Image hosted by Photobucket.com
Alexandria City Hall

Hier nemen we wat foto's met de boten en het water op de achtergrond. Daarna gaan we het winkeltje "Virginia Company" binnen, een zaak, die allerlei spullen uit deze omgeving heeft. Ik koop er een aantal cadeautjes om mee naar Nederland te nemen en de rest kijkt rond.

Dan lopen we verder langs de winkeltjes, kijken eventjes in een winkel met heel bijzonder handgemaakt meubilair (en duur!) en gaan The Christmas Attic binnen. Hier hebben ze heel bijzondere Kerstspulletjes en ik koop een vrolijk rendier voor in de Kerstboom voor mijn moeder.

Naast het nabij gelegen Carlyle House staan nog een paar vlammend oranje maples, waarvan we natuurlijk foto's moeten nemen.
Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com
Het Carlyle House

Inmiddels is het alweer twaalf uur, tijd voor de lunch dus. We lopen weer langs City Hall (het gemeentehuis) en Karins moeder merkt op, dat dit zo'n mooi gebouw is om in te trouwen. En dan realiseer ik me, dat dat ook een groot verschil is met Nederland: mensen trouwen hier niet op het gemeentehuis, maar meestal in de kerk en soms met een "Justice of the Peace" op een mooie romantische plek. Voor je trouwt moet je een marriage license halen bij het gerechtshof, maar verder wordt er niets in gemeentelijke gebouwen voltrokken.

We kiezen Gadsby's Tavern uit voor lunch, hier at George Washington ook en vierde er twee keer zijn verjaardag. Het gebouw is nog helemaal in de stijl van die tijd geschilderd en van binnen bekleed. Op de houten tafels staan tinnen borden en de serveersters zijn in Coloniale dracht gekleed. Het menu is erg lekker, het duurt even, voor we een keuze kunnen maken.
Image hosted by Photobucket.com

Karin en ik bestellen hetzelfde, Virginia Peanut soep en een sandwich met gerookte zalm en bacon. Het smaakt voortreffelijk! Ook de gerechten, die Karins ouders hebben gekozen zijn volgens hen erg lekker. Karins moeder heeft gebakken kabeljauw besteld en krijgt me toch een bord voorgezet! Daar zouden drie mensen wel van kunnen eten! Het wordt een gezellige lunch en daarna is het alweer tijd om terug te rijden.

Dit keer neem ik een binnendoor weg, door Alexandria en Annandale, zodat ze wat meer van deze omgeving te zien krijgen, dan de snelweg. In Fairfax wijs ik ze de moderne Katholieke kerk, waar Rick en ik getrouwd zijn, aan en om half drie zijn we weer thuis.

Saskia heeft vanavond een logeerpartij verjaardagsfeestje bij een vriendinnetje en Katja eet bij haar vriendje, dus hebben Rick en ik alweer alleen Kai thuis. We besluiten bij het Aziatische restaurant Sweet Ginger te gaan eten en delen een aantal van hun bijzondere sushi rolls. Het weekend is begonnen!

0 reacties: