Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, november 14, 2005

Voorbereidingen

Op iedere mooie dag, die ons deze herfst gegund is (en er zijn er heel wat!), denk ik, dat het de laatste is. En dus ben ik buiten als het maar enigszins kan. Christine arriveert vanochtend al om 9 uur, dus we lopen lekker vroeg, genietend van alle kleuren, die nog steeds aan de bomen zitten!

Bij thuiskomst ga ik door met voorbereidingen voor de reis. De krant moet nog worden afgezegd, dat kan automatisch via de telefoon. Ik besluit vrijgevig te zijn en het geld, dat we besparen aan de scholen te geven voor kranten voor leerlingen en leraren. Ik steek een geel "Stop Mail" papier in onze brievenbus, zodat de postbode weet onze post volgende week vast te houden.

Katja is vandaag ziek thuisgebleven en dat betekent, dat ze te laat is met het inleveren van de brief, die haar afwezigheid volgende week aankondigt. Ik email me suf met counselors, leraren en attendance officers (de high school heeft mensen in dienst, die zich enkel bezig houden met absenties en verzuim). Gelukkig lijkt het allemaal goed te komen, de leraren emailen vriendelijk terug en Katja heeft nog helemaal geen school gemist dit jaar, dus iedereen is van goede wil.

Saskia komt zoals altijd op maandag vroeg uit school en zij heeft nette kleding nodig voor haar schoolreisje op woensdag naar het Kennedy Center. We gaan naar de Red Apple in Oakton, maar dat is allemaal tuttig spul. Dan proberen we Target, waar ik ook maar gelijk paraplu's koop voor in Nederland (hopend, dat dat de regen zal weghouden) en zoek naar een dressing, die kennelijk niet in dit gebied te koop is.

Saskia vindt ook bij Target geen leuke shirts, wel een broekrok. De kleding daar is onvoorstelbaar goedkoop! Volgende stop: Kohl's. Ook hier wordt alles afgekeurd en ik begin me te ergeren. We hebben tenslotte niet alle tijd! Bij Old Navy vindt ze wel een leuk t-shirt, maar het is te klein. We besluiten dus maar morgen naar Tyson's Corner te gaan.

Bij Ritz Camera haal ik gauw even een extra batterij voor mijn fototoestel. Op de terugweg tank ik met mijn Speed Pass bij Exxon (de Amerikaanse Esso) voor $2,33 per gallon, niet het goedkoopst hier in de buurt, maar ik heb haast!

Onderweg naar huis moet ik nog een aantal keren stoppen voor een schoolbus. Als die hun stop bord en flitsende rode lichten uitsteken moet je als automobilist stoppen, ook al zijn er extra banen. Doe je dat niet, dan krijg je subiet een fikse boete! Als je haast hebt zijn die bussen op je weg flink irritant. En haast heb ik!

Net op tijd haal ik Katja op, die zich alweer een stuk beter voelt, gelukkig, voor haar kappersafspraak. Ik ben doodmoe opeens, dus ik ga gewoon een Sudoku puzzel zitten maken, terwijl zij geknipt wordt. Poeh, zeg, wat een geren en gevlieg!

Saskia en ik horen op de radio, dat New Jersey een nieuwe slogan zoekt. Iedere staat heeft allerlei symbolen: staatsvogel (Cardinal in Virginia), staatsbloem (Dogwood in Virginia), staatsboom (Dogwood nogmaals), staatsliedje, staatsbijnaam enz. enz. De slogan is daar een deel van, sommige staten hebben een slogan voor tientallen jaren, anderen veranderen iedere zoveel jaar. Virginia's oude slogan "Virginia is for Lovers" wordt nog gebruikt, maar de nieuwste (en ik vind heel goede) is "Meet Virginia, she's a natural beauty".

New Jersey heeft meer moeite, want de staat staat bekend om zijn criminelen, het gokken (Atlantic City), het gebrek aan natuurlijk schoon en de onbehouwen houding van de bevolking. Let wel, dit is niet mijn persoonlijke mening, maar generalisaties, die de staat probeert tegen te gaan. Ik ben benieuwd wat eruit komt. De bijnaam "The Garden State" past naar mijn mening helemaal niet, dus of de slogan dat wel zal doen? De staat heeft genoeg gaande voor zichzelf, een stel heel goede universiteiten, een mooie kust en veel meer, ik ben benieuwd.

0 reacties: