Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, december 20, 2005

Christmas Cheer

Het is zo bitterkoud 's ochtends, dat ik gewoon niet buiten kan sporten. Met -5 temperaturen en harde wind is het niet mogelijk, hoe graag ik het ook zou willen. Ik heb er de kleding ook niet voor, hopelijk kan ik wat warmers vinden.

Min of meer gedwongen begeef ik me naar de sportschool in Centreville en doe met Christine een fikse routine met gewichten. Het is natuurlijk goed, maar ik ben veel liever buiten!

Op de terugweg stop ik bij de Dive Shop om Ricks grote kerstcadeau te kopen. Hij wil zo'n vest, waar je gewichten in kunt doen. Omdat ik geen duiker ben laat ik me helemaal adviseren door de mannen daar. Ze proberen zelfs het vest aan en zijn heel behulpzaam. Hopelijk zal dit voor Rick ook een grote verrassing zijn. Het vest ligt voorlopig in Katja's kamer, want Rick zal daar geen stap in zetten!

Thuis neem ik gauw een douche en ga dan naar de kapper. Mona knipt mijn haar erg leuk en kleurt het ook weer mooi, zodat ik vanavond kan pronken. Ze is nog steeds hard bezig haar "business" op te zetten, dus ik neem wat kaartjes mee om uit te delen.

Om een uur sta ik, keurig gekapt, weer buiten. Ik besluit allerlei dingen in Vienna te gaan doen. Ten eerste benzine tanken, ik zwaai mijn Speedpass en bij de Mobil geeft me dat een volle tank.

De volgende stop is Whole Foods en daar vind ik een echte Kerststol met spijs. Er zijn ook allerlei hapjes te proeven en daar maak ik graag gebruik van!

Bij Big Planet Comics haal ik wat Donald Ducks voor Kai en Supermans voor Rick voor hun stocking en bij de ernaast gelegen ABC Store (Alcoholic Beverage Control Store) wat kleine likeurflesjes, Bailey's voor Rick en Di Saronno voor mij, voor de Kerstochtend koffie. Hier in Virginia kun je alleen wijn en bier bij de supermarkt kopen, andere alcohol alleen bij zo'n staatswinkel. De wetten omtrent de verkoop van alcohol zijn in iedere staat verschillend en vroeger was de leeftijd, waarop je alcohol mocht kopen, ook anders per staat. Maar zo'n vijftien jaar geleden is dat landelijk 21 jaar geworden.

Thuis leg ik alles gauw weg en als de kinderen thuis zijn gaan we met zijn vieren naar Target. Daar zoeken zij hun cadeautjes voor de rest van het gezin uit. Ik vind het lief om te zien hoeveel moeite ze doen. Kai en Katja gaan er alleen op uit en ik help Saskia. Het is zo'n heerlijke winkel, die werkelijk alles heeft.

Als ze allemaal geslaagd zijn en afgerekend hebben rijden we naar PetSmart, want natuurlijk mogen de dieren met Kerst ook niet vergeten worden!

Thuis vind ik al allerlei emails over het regelen van maaltijden voor Freya en haar gezin de komende weken. Fantastisch vind ik het altijd hoe de buren in nare tijden zo voor elkaar klaar staan!

Vanavond is de jaarlijkse "Christmas Cheer" bijeenkomst van alle bekenden in de buurt bij het That's Amore restaurant. Vrienden van ons, Michael en Denise, nodigen dan iedereen, die ze in de buurt kennen, uit om (op eigen kosten) een drankje te komen drinken. Een heel leuk initiatief en het is altijd druk bezocht.

Rick en ik eten eerst heerlijk bij Le Canard, een goed Frans restaurant in hetzelfde shopping center als That's Amore. Hoewel Le Canard bekend staat om, je raadt het al, zijn eendenborst gerechten, kiezen we allebei iets anders. Vooraf een ontzettend lekkere geflambeerde spinazie salade en als hoofdgerecht heb ik een precies goed voorbereide filet mignon en Rick een schnitzel. Vorig jaar hebben we hier ook net voor de Kerstn party gegeten, dus dit wordt al een leuke traditie.

Als we That's Amore binnenlopen is het al gezellig druk en we gaan als laatsten rond tien uur weg! We waren zo leuk in gesprek met Aoife's ouders, dat we ze voor ons feestje met Oudjaar hebben uitgenodigd. Haar vader, Niall, is Iers en een ontzettend spontane vent, terwijl haar moeder, Serena, wat rustiger is, maar ook heel erg aardig. Leuk, altijd, zo'n nieuwe kennismaking! Natuurlijk zag ik ze al vaker met het ophalen van Aoife hier, maar op zo'n avond leer je elkaar toch beter kennen.

0 reacties: