Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, december 24, 2005

Christmas Eve


Omdat ik weet, dat ik de komende dagen aardig wat lekkers over mijn lippen zal krijgen, dwing ik mezelf direct na het opstaan een fikse krachttraining te doen! De tijdschriften Fitness en Self hebben allerlei voorbeelden en het lukt me 45 minuten hard te trainen. Ik ben trots op mezelf, want zin had ik niet!

Na een snelle douche trotseer de Kerstdrukte in Vienna. Bij Party Mania koop ik leuke Kerst bordjes en servetten voor vanavond. Ik heb gewacht tot vandaag in de hoop, dat ze afgeprijsd zouden zijn, maar dat is niet het geval.

Bij Whole Foods staat de hele parkeerplaats vol en moet ik aan de overkant parkeren! Ik kan nog net het laatste stuk jonge Goudse kaas bemachtigen en vind roggebrood, dat Rick zo lekker vind. He, he, helemaal klaar!

Het is zulk fantastisch weer, dat we allemaal naar buiten gaan. Ik heb het gewoon warm voor op het stoepje, terwijl ik mijn moeder in Nederland alvast een fijne Kerst wens. Wat raar toch, de ene week vriest het dat het kraakt, de volgende week is het lente achtig warm!

Katja belt, een vriendinnetje van haar heeft een verdwaalde rode kater gevonden en volgens haar weten ze van wie die is, dus kunnen wij die eventjes in ons huis houden? Erg happig ben ik daar niet op, vooral niet als blijkt, dat die kat andere dieren absoluut niet kan uitstaan. Maar ja, hopelijk komt de eigenaar hem gauw ophalen.

Katja gaat naar een gingerbread house versier party bij Leah en als ze om vier uur thuis komt verkondigt ze, dat ze toch niet weten van wie de kat is. Leuk! Zitten wij weer met een dier van onbekende origine! Ik bel de Vienna politie op om hem aan te geven, maar er is niemand, die een rode kater mist.

De hele middag komen er schattige buurkinderen allerlei lekkers langs brengen op leuke Kerst schaaltjes of in dozen. Ik vind het een heel leuke traditie om zelf gemaakt lekkers aan iedereen te geven.


Enkele van de lekkernijen uit de buurt

Traditiegetrouw maken we een foto voor de Kerstboom en openen daarna de pakjes van de verre (in afstand, dan) familie leden. Ik word goed verwend, mooie nieuwe handschoenen, twee boeken (helaas wel hetzelfde, dus die moet ik volgende week bij Barnes and Noble ruilen, gelukkig gaat dat hier heel makkelijk) en een lekkere warme fleece sportbroek.

Dan is het tijd om de schalen voor het buffet op te maken. We houden het heel makkelijk: verschillende vlees- en kaassoorten, gerookte zalm, zure haring, rauwe groentes met dip, gehaktballetjes en kleine worstjes en crackers en brood.

Chuck en Christine komen en het wordt een heel gezellige avond. De kinderen volgen Santa constant op de computer en als hij in de VS is aangekomen vertrekken Chuck en Christine om thuis hun Kerst op te zetten. Katja gaat met Leah en haar familie naar de kerk, maar mijn plan om mee te gaan laat ik varen, ik ben te moe. Wij pakken onze pijama's uit, die iedere Kerstavond onder de boom liggen en trekken ze aan.

De kinderen vertrekken naar boven (maar niet om te slapen, want Saskia is volgens Rick om half drie nog wakker!) en Santa en Mrs. Claus, alias Rick en ik, vullen de stockings en zetten de Santa cadeaus op, onder het genot van een glaasje Bailey's.


Santa's werk is weer gedaan en de koekjes en melk zijn op (zie onderaan rechterhoek foto)

Helaas is die van Kai inderdaad niet aangekomen, dus die krijgt een mooi gedicht met een plaatje van de scooter.


Daarna duik ik doodmoe mijn bed in en zie vreselijk uit naar de blije reacties morgen!

0 reacties: