Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, december 10, 2005

Christmas party

Om half acht hoor ik de dametjes al beneden giechelen en achter de katten (die altijd een grote trekpleister zijn) aanrennen. Volgens Saskia hebben ze wel geslapen, maar lang kan dat niet geweest zijn. Om half twee hoorde ik Rick nog naar beneden gaan om ze tot stilte te manen!

Bij een verjaardagslogeerpartij horen natuurlijk donuts. Alle meisjes hebben zeer specifieke wensen, dus ik neem een hele lijst mee: Boston cream pies, chocolade met sprinkles, aardbeien frosting, noem maar op!

Het is druk bij Dunkin Donuts en ik moet zeker een kwartier wachten. De donuts lijken ook op, maar gelukkig worden er nieuwe schalen bij gehaald. Met achttien donuts kom ik weer thuis, waar de meisjes als wolven aanvallen! Alle zoetigheid verdwijnt binnen de korste keren achter hun kiezen!

Ze zien er ook wel erg lekker uit!

Zelf moet ik niets van donuts hebben (behalve verse, warme Krispy Kremes, dan!), dus ik bewaar mijn eetlust voor de brunch bij Chris, waar ik vanochtend uitgenodigd ben.

Ieder jaar nodigt zij de vrouwen uit de buurt, die ze kent, uit voor een Kerstbrunch. Ze serveert verschillende soorten quiche, mini bagels met cream cheese en zalm en mini muffins. Het wordt vreselijk gezellig en ik blijf veel langer, dan ik van plan was.

Met dit groepje vrouwen kan ik het heel goed vinden en we hebben allemaal kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd. We lopen de deur niet bij elkaar plat, maar als we samenkomen is het ook altijd weer hartstikke leuk.

Pas om een uur ben ik weer thuis en ik zie net het laatste meisje vertrekken. Rick en ik nemen de basement onderhanden, want daar is het een bende van jewelste en Saskia gaat op de bank tv liggen kijken. Als we weer boven komen ligt ze in diepe slaap en slaapt verder de hele middag! Doodmoe was ze van al het gefeest!

Al dat feesten is flink vermoeiend!

De jaarlijkse Microsoft black tie Christmas party wordt vanavond voor de derde keer in het gebouw van de Chamber of Commerce gehouden. Rick en ik willen er vroeg zijn, want ze hebben altijd heerlijke hors d'oeuvres en drankjes voor het diner.

Zoals ieder jaar worstelt Rick met zijn smoking! Ik help hem met de knoopjes en hij doet zijn Kerst band en strikje aan. Ik vind zo'n pak altijd weer prachtig staan! Maar wat gemak betreft hebben wij vrouwen het toch beter, ik hoef alleen maar in mijn jurk te stappen en de rits omhoog te trekken en ik ben aangekleed!


In vol ornaat



Katja neemt een paar foto's van ons en dan gaan we op weg. Zoals altijd op zaterdagavond in dit seizoen is de interstate een zee van rode remlichten, dus we besluiten een bijweg te nemen. Daar is weinig verkeer en we maken goede tijd.

Opeens vraagt Rick me, of ik kaarten voor Saskia heb gekocht voor morgen. Oeps, nee, dat ben ik vergeten! Hij ook, dus we besluiten even bij CVS te stoppen. Net als Rick uit de auto wil stappen realiseert hij zich, dat hij helemaal geen geld bij zich heeft! Ik ook niet!

Gelukkig is de party helemaal gratis, maar we zullen wel fooi moeten geven aan de dames van de garderobe en de valet parkeerders. Rick besluit een van zijn collega's te vragen hem wat geld te lenen. We besluiten, dat $20 handig zou zijn, want dan kunnen we alsnog op de terugweg bij de CVS, die 24 uur per dag open is, de kaarten kopen.

We geven om kwart over zes de auto af en lopen het mooi versierde gebouw binnen. We blijken de eerste gasten te zijn! Onder het genot van een glas champagne kijken we, wie er verder binnenkomt en om te beginnen kent Rick helemaal niemand ervan.


De verleiding is groot om in de slee te stappen!

Gelukkig verandert dat al gauw en we kletsen gezellig met Cliff en Angie, die we vrij goed kennen. Cliff leent ons de nodige $20 na Rick even flink geplaagd te hebben. Het eten is een buffet met rosbief, kalkoen en ham, zalm, verschillende salades en een heel leuk uitziend buffet met allerlei mini cakejes en koekjes als dessert.

Rond middernacht nemen we afscheid, halen de kaarten bij CVS en rollen thuis doodmoe ons bed in! Zoals altijd was het de moeite waard om ons op te doffen!

0 reacties: