Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, december 13, 2005

Colonial Day

Brrrr!!! Het is ijzig koud als we opstaan, ik wil mijn bed niet uit! Het vriest 7 graden en nog dragen Katja en Kai geen winterjassen naar school!

Saskia kleedt zich in haar Coloniale kostuum, want het is vandaag Colonial Day op school. Ze doen 's ochtends allerlei Coloniale knutsels en 's middags zingen en dansen ze. Saskia heeft er enorm veel zin in en loopt, ondanks de barre kou, zingend naast me naar school. In de vierde klas leren ze hier in Fairfax County de geschiedenis van Virginia en natuurlijk hoort het Coloniale tijdperk en Jamestown en Pocahontas daar helemaal bij.

Dik ingepakt met sneeuwlaarzen aan (waar ik later spijt van heb, want ik kom thuis met enorme blaren!) en fototoestel mee begin ik aan een vrieswandeling door besneeuwd en versierd Vienna. Ik loop zoveel liever buiten, al vriezen mijn oren er bijna af en moet ik regelmatig op de straat lopen, omdat de stoep te ijzig is. Er is zoveel te zien, dat de tijd gewoon omvliegt en voor ik het weet heb ik anderhalf uur gelopen!


Dit huis is favoriet bij de kinderen







Snel douche ik en loop dan naar Saskia's school. Ik kom net op tijd voor de lunch aan, die bestaat uit boontjes, aardappelpuree en een kippenboutje. Toe zijn er tientallen pies, ik kies een stuk French silk pie, ontzettend slecht voor de lijn, maar oh zo lekker!


Saskia en Aoife met "bonnets" op tijdens de lunch

Na het eten gaan de kinderen weer terug naar het gymlokaal, waar ze twee Coloniale liedjes zingen. Er zijn heel wat ouders aanwezig, veel van de moeders zelf ook in Coloniale kleding gehuld. Mij wordt gevraagd waarom ik niet verkleed ben, maar ik antwoord, dat het nu hun beurt is, want dat mijn Volendams kostuum met International Night genoeg verkleden is voor mij.


Luisteren naar de Virginia Reel instructies



Oh jee, mijn partner is wel een jongen!

Als einde van de dag wordt er door iedereen de Virginia Reel gedanst. Saskia zag hier enorm tegenop, want stel je voor, dat ze met een jongen zou moeten dansen! Natuurlijk moet ze dat uiteindelijk wel, maar ze heeft pret voor tien!

Mijn overbuurvrouw geeft me een lift terug naar huis, want tijdens dat kleine 900 meter stukje was ik op de heenweg al helemaal verkleumd! Bij binnenkomst struikel ik over de kartonnen dozen! Mijn bestelde cadeautjes stromen binnen, ik moet dus eens aan inpakken gaan denken! Dit is absoluut niet mijn favoriete bezigheid, dus ik wil het in etappes doen.

Straks als Rick thuiskomt gaan we naar de fotowinkel in Tysons Corner om Katja's grote Kerstcadeau te kopen. Daarna gaan we proberen een tafeltje te krijgen bij Coastal Flats, zodat we Ricks vorige maand verkregen bon voor $50 kunnen gebruiken.

0 reacties: