Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 23, 2005

De FedEx Grinch?


Wat is het lekker om uit te slapen, vanochtend! Rick en ik staan heel lui pas om 9 uur op. Saskia volgt al snel en kondigt aan, dat het vandaag Christmas Eve eve is. Inderdaad en wat is ze opgewonden, ze kan werkelijk bijna niet wachten!

Christine komt en we lopen anderhalf uur, we hebben heel wat te kletsen, want we hebben elkaar maar liefst een hele drie dagen niet gezien. Onvoorstelbaar wat er in zo'n korte tijd allemaal voorvalt in onze levens! Het voelt buiten lente-achtig aan, de zon brandt warm en ik doe mijn jas uit. Vreemd, want er ligt nog overal ijs op de stoepen en sneeuw in de tuinen.

Mallory en Christine zijn helemaal in de ban van breien en mijn meisjes willen ook weer beginnen. Van Christine krijg ik een heel leuke felblauwe zelf-gebreide sjaal, die zal leuk op mijn zwarte jas staan.

De meisjes smeken me om naar Michael's te gaan om wol te kopen en ik geef maar toe. Saskia wil voor Laura nog even op de valreep een sjaal breien, maar dat blijkt moeilijker dan ze dacht en ze komt niet verder dan een paar rijen.

Zal FedEx dit jaar Kai's Grinch worden? Het begint er wel op te lijken! Onze traditie is, dat Santa (natuurlijk) in de nacht van Kerst avond op bezoek komt. Hij vult dan de stockings en laat een groot cadeau achter voor iedereen.

Voor Kai zou dat cadeau een electrische step zijn, iets waar hij al jaren om vraagt, maar waarvoor we hem nu pas oud genoeg vinden. We zagen zo uit naar zijn reactie op Kerstochtend, maar FedEx heeft hem nog niet bezorgd, ondanks het feit, dat hij op tijd verscheept is volgens hun website.


De Grinch, alias FedEx!


Rick en ik proberen allebei aan de telefoon informatie te krijgen van FedEx agents, maar we komen niet ver. Hij probeert eerst en krijgt wel een behulpzame dame aan de lijn, maar de lijn valt dood, als ze hem op hold zet. Dan probeer ik het en krijg een lomperd aan de telefoon, die ronduit zegt, dat de step niet voor Kerst bezorgd zal worden en vervolgens ophangt. Goede service van een bedrijf, dat er zo prat op gaat op tijd af te leveren! Gelukkig is de volgende dame aardiger en vindt tenminste uit, dat er morgen ook nog bezorgd zal worden, al klinkt ze allerminst zeker, dat de step daarbij zal zitten.

Gelukkig is Kai oud genoeg om het te begrijpen, als de elven van Santa wat langer over zijn cadeau doen. We zullen, als het niet op tijd komt, een gedichtje schrijven met een foto van de step erbij, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde als de "real thing". Hopelijk lukt het FedEx morgen toch te bezorgen, anders heeft het bedrijf voor mij wel afgedaan en zal ik voortaan altijd UPS gebruiken.

De temperatuur wordt vanmiddag zo lekker, dat ik mijn grote achterstallige stapel tijdschriften mee naar buiten neem en heerlijk in het zonnetje ga zitten lezen. Het is toch grappig, de ene dag vriest het dat het kraakt en dan zit je zo op 23 december buiten! Al had ik graag een witte Kerst gehad, dit vind ik toch ook wel heerlijk!


De deurbel gaat en er staat een groepje Carolers voor de deur. Ze zingen "It Came Upon a Midnight Clear" en we zijn gelijk weer in de stemming! "Merry Christmas" wensen we elkaar. Dit vind ik ook zo'n leuke traditie!

Saskia is weer hard aan het breien, ze wil een sjaal voor een van Laura's speelgoeddieren breien. Ze houdt het de hele avond vol en er zijn wel wat gevallen steken, maar het geheel ziet er toch goed uit.




De kaarsjes gaan aan en we gaan gezellig met zijn allen spelletjes spelen. Nog twee nachtjes slapen, maar de sugar plums dansen vannacht al in Saskia's hoofd, dat is zeker! Morgen zullen we via de computer weer volgen waar Santa al is!

0 reacties: