Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, december 08, 2005

Het komt eraan!

Aan mijn pijn te voelen krijgen we vannacht inderdaad de enorme storm, die voorspeld wordt. We hebben een "winter storm warning" en er wordt, afhankelijk van waar je naar luistert of leest, van 7 tot 15 centimeter sneeuw voorspeld. Maar er zullen, zoals altijd in dit gebied, waar we net op de rand van noord en zuid zitten, ook tijden met warmere lucht zijn, waardoor er ijzel bij kan komen. Jakkes, jakkes, jakkes!!! Ik wil de lekkere dagen van vorige week terug!

Gemiddeld krijgen we hier op 12 januari onze eerste sneeuw en dit zal al de derde meetbare sneeuwval van het seizoen zijn! De eerste was op 24 november, Thanksgiving, toen wij in Nederland waren. Is dit een voorbode van een heel strenge winter? Dat hoeft ook weer niet, want we hebben al eerder sneeuwerige begin decembers gehad, gevolgd door een warmere periode aan het einde van de maand.

In ieder geval verwachten we morgen tenminste weer een twee uur vertraagd begin van de scholen, als ze niet helemaal gesloten worden.

Met dit alles in mijn achterhoofd heb ik vandaag dus maar zoveel mogelijk voor het weekend voorbereid. We zullen namelijk zondag Saskia's tiende verjaardag vieren en daar heeft ze al maanden naar uitgekeken! We duimen, dat het morgen niet zo erg wordt, dat haar feestje bij Tysons Corner niet door kan gaan. Het kan natuurlijk wel uitgesteld worden, maar ze ziet er zo naar uit!

Bij Baskin Robbins bestel ik haar favoriete ijstaart voor zondag (onder Designs en Birthdays is het de Ice Cream Cone Cake). Mijn kinderen zijn vreemd, ze houden niet van gewone taart (hebben ze van mij), maar ijstaart gaat er goed in!

Kirsten komt om elf uur om te gaan lopen. Het is ijzig koud! Ik heb nadat ik Saskia bij school had afgezet al een mijl gelopen, of liever gerend, want ik bevroor zowat! Gelukkig worden we door het hardlopen al gauw wat warmer en we raken zo in gesprek, dat het uur zo voorbij is! Ik heb haar een lijstje met vijf advocaten gegeven, hopelijk belt ze er een, want dat het zo niet verder kan is duidelijk.

Tussen het bomen door neem ik toch even een paar foto's, want we lopen langs interessant versierde huizen. Eentje te veel van het goede en de ander heel leuk en origineel, naar mijn mening, de derde vind ik gewoon een heel leuk huis.


Leuk en heel origineel!



Behalve Frosty de sneeuwman staan aan de andere kant van de auto's nog vier van die enorme opblaas figuren! Maar Santa heeft de schoorsteen tenminste gevonden.



Zo'n torentje lijkt me nu echt fantastisch!

Thuis bel ik Kai's school op, hij moet toch echt dit weekend bijwerken, als hij volgende week niet eindeloos bezig wil zijn! Een vriendje zal werk mee naar huis nemen.

Na de lunch ga ik naar de Vietnamees, zoals Petra de nagelsalon vanavond op MSN accuraat noemde. Daar krijg ik mooie rode nagels en probeer haar te helpen met haar burgerschapstest.

Wie zijn onze senatoren voor Virginia? Pff, dat is even goed in het geheugen graven, maar we komen eruit (John Warner en George Allen)! Zes jaar geleden deed ik deze test en hoefde de Engelse test niet eens te doen. Mijn manicuriste hopelijk wel, want communicatie in het Engels is vrijwel onmogelijk! Ik lees dus ook maar een van de leuke Kerst tijdschriften tijdens het vijlen, anders is het te saai!

Vandaag is de eerste dag, dat het publiek de baby panda in de National Zoo mag bekijken. Gisteren kregen we te horen, dat we het wel konden vergeten tot januari, maar nu zijn er dagelijks 60 wie het eerst komt, die het eerst maalt tickets te verkrijgen. Niet dat wij zelf plannen hebben om te gaan, ten eerste is het te koud en ten tweede wil ik dan ook echt wat zien en niet over de hoofden moeten kijken!!

Maar ik kan niet wachten, tot wij ook een kans krijgen! Helaas zijn de panda's nog altijd eigendom van China en laatst zag ik een programma over hoeveel ze kosten. Veel meer, dan wat ze aan toeschouwers opbrengen! Bovendien behoren de eventuele babies ook aan China, dus heeft de VS geen "eigen" panda's, ook al zijn broed programma's, zoals in Washington en San Diego succesvol dankzij Amerikaanse specialisten. Hoe lang de panda's dus nog in dit land te bezichtigen zullen zijn is onzeker.

Tai Shan zal hier blijven tot hij twee jaar oud is en voor die tijd moeten de kinderen en ik toch de kans krijgen hem te zien!

Het is tijd om de finale van The Apprentice met Donald Trump te kijken. Dit is weer een interessante ronde en ik hoop, dat de vrouw wint.



"Better sleep in tomorrow!" is het advies, wat we dus lekker gaan volgen!

0 reacties: