Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, december 21, 2005

Klaar!!



Een heel andere ochtend, dan gewoonlijk, want ik heb vandaag bewust besloten niet te gaan sporten. Kai moet om half negen bij de orthodontist zijn. Mijn haar ziet er nog prima uit van de kapster gisteren, dus ik neem gewoon een snelle douche en kleedt me aan, niet in sportkleren zoals gewoonlijk, maar in mijn Grumpy Holidays trui en kerstsjaal.

Rick rijdt Saskia naar school en ik rijd met Kai naar de orthodontist. Daar lees ik het Ouders Online forum weer eens bij op mijn mobieltje. Dit forum is heel mobiel vriendelijk en makkelijk te lezen. In de rubriek "Opvoeden in het buitenland" loopt een discussie over hoe mensen, die in het buitenland wonen, nu over Nederland denken. De discussies zijn interessant, alleen is het moeilijk met zo'n telefoontje te reageren. Daarom snap ik de SMS rage niet, dat gepieter met een miniem telefoontje! Niets voor mij!

Kai komt al gauw weer boven water en mijn zusje belt me als we onderweg naar zijn school zijn. Gelukkig voor Kai, want ik wilde hem net vragen over zijn vrijwilligers uren, die hij dus nog niet klaar heeft!


Thuis zie ik, dat Katja, mijn vriendin, heeft gebeld. We zouden elkaar om elf uur ontmoeten in Tysons Corner, maar haar zoontje voelt zich niet zo lekker. Ik bel haar terug en we spreken af, dat ik na mijn winkelen bij de mall haar kant op zal komen.

Gelukkig ken ik de mall goed en weet waar te parkeren, want het is razend druk! Het is nooit zoals in Hoog Catharijne, waar je nauwelijks vooruit komt, maar voor onze begrippen is het druk! Maar iedereen is zo vrolijk!

Bij L.L. Bean koop ik voor Rick een broodnodige nieuwe toilettas. Hij is echt "cool" met allemaal vakken. Er staat een flinke rij bij de kassa, maar iedereen grapt en kletst met elkaar en voor ik het weet ben ik aan de beurt.

Coup nummer een is gelukt! De volgende stop is helemaal aan de andere kant van de mall: Barnes and Noble. Daar vind ik voor ieder kind een boek. Leesmateriaal vind ik essentieel, vooral voor Kai, die niet zo'n lezer is.

Inmiddels heb ik honger gekregen en strijk neer bij de sushi bar van Pauli Moto's. Dit restaurant is opgezet door de Iron Chef en is erg interessant. Ik bestel iets wat Robotayaki heet, garnalen, zalm en groentes op een stokje Japans gemarineerd en gegrild met drie sauzen. Het smaakt erg lekker en ik heb een leuk gesprek met mijn sushi bar compagnon, een zakenman, die mooi uitziende sushi bestelt.

Voldaan ga ik verder. Ik koop stocking stuffers en een grote verrassing voor Saskia: een ochtendjas. Daar zeurt ze al maanden om en ik zag eindelijk een leuke, niet zo dure in haar kleuren. Die gaat onder de boom en mag ze op Kerstavond openmaken. Als er iemand uitziet naar Kerst is zij het wel. Het klassieke rammelen en voelen aan cadeautjes wordt door madammeke dagelijks uitgevoerd. Zij heeft het voordeel van mijn nostalgie, want ik heb nu sterk het gevoel, dat zij nog maar even "klein" blijft, dus heel wat kinderlijke wensen zullen zondag vervuld worden.

Net als ik denk mijn lijst afgewerkt te hebben bedenk ik me, dat ik een cadeaubon bij Barnes and Noble voor Saskia's lerares vergeten ben! Ik loop gauw het hele end terug (en het is echt ver, de mall is enorm!) en haal de cadeaukaart in de vorm van een credit card.

Net voor enen ben ik klaar en ik bel Katja, dat ik nu haar richting op kom. Het verkeer staat helemaal vast en er zijn allerlei vreselijke ongelukken gebeurd. Mensen hebben duidelijk hun hoofd niet bij de weg en dat resulteert helaas in tragedie. Gelukkig ga ik de andere kant uit en kom een kwartiertje later bij Katja aan.

Onder het genot van een paar koppen thee kletsen we bijna drie uur vol! Zo gezellig en haar vierjarige is een knuffeltje! Dan belt Katja (de dochter), dat ze van school opgehaald wil worden, dus neem ik gauw afscheid. Katja (vriendin) gaat vrijdag naar Turkije, naar haar schoonfamilie, dus ik wens haar een fijne Kerst en jaarwisseling.

Op weg naar Katja's school zie ik een prachtige vos oversteken. Hij kijkt me nieuwsgierig aan als ik voor hem rem. Prachtig zo'n beest!

Katja heeft nog spullen nodig voor feestjes op school morgen en we stoppen bij Safeway om bordjes en koekjes te kopen. Nog een dag en dan is het Kerstvakantie!! Heerlijk, 11 dagen vrij!

0 reacties: