Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, december 25, 2005

Merry Christmas!

Na een rusteloze nacht, waarin iedereen behalve ik de halve nacht wakker was, word ik om kwart voor negen door Kai op de schouder getikt. De rest ligt nog in diepe rust! Dat is nog eens andere koek, dan in de jaren, dat er om vijf uur al een opgewonden kind naast mijn bed stond op Kerstochtend!

Samen maken we Rick en de meisjes ook wakker en Santa Rick gaat naar beneden om koffie en thee te maken en de filmapparatuur neer te zetten (iedere Kerst wordt door hem uitgebreid gefilmd). De kinderen vinden hun traditionele Kerstversiering naast hun bed, Katja een feetje, Saskia een engeltje en Kai een dansende Kerstman. Ieder jaar krijgen ze zo'n versiering, zodat, als ze hun eerste eigen Kerstboom hebben, die niet leeg begint, maar met herinneringen uit hun kindertijd.


Wachten bovenaan de trap


Ongeduldig wachten we bovenaan de trap op het "all clear" signaal van Rick. Als dat er dan eenmaal is, wordt er naar beneden gestormd! Saskia is weer helemaal overtuigd van het bestaan van Santa, want ik had haar in niet mis te verstane woorden gezegd, dat ze geen American Girl pop zou krijgen en daar lag die toch onder de boom!



De rode doos is de American Girl pop.


Saskia profiteerde dit jaar van mijn nostalgie, want ik ben me terdege bewust, dat er nog maar een paar jaar "klein meisje" in haar zit!

Onder het genot van een stuk Kerst stol met boter en koffie met wat Amaretto erin (voor Rick en mij althans) pakken we langzaam de cadeautjes uit. We beginnen met de stockings. In de mijne vind ik lekkere Lake Champlain chocola (de lekkerste chocola, die ik ken), Victoria's Secret lotions en een Starbucks kaart.


Katja bekijkt haar nieuwe fototoestel


Onze traditie is om dat een voor een te doen, zodat de gever goed de kans krijgt de reactie bij het uitpakken te zien. Sommige mensen, zoals Ricks familie, geven iedereen zijn stapel cadeaus en scheuren maar. Binnen een kwartier is dan alles uitgepakt en je hebt geen idee of wat jij gaf op prijs werd gesteld. Niet mijn idee van leuk, dus.


Zou het de GPS zijn?

We beginnen met wat de kinderen voor elkaar en voor ons hebben uitgezocht. Van Kai krijg ik 8 pond gewichten en van Saskia een leuk sportshirt met lange mouwen. Katja heeft er een heel thema van gemaakt: eerst krijg ik een potje nagellak, dan een tube footscrub spul, dan een paar leuke sokken en uiteindelijk een paar masserende sloffen. Heerlijk!

Rick heeft me schandalig verwend! Mijn grote wens was een Garmin Forerunner GPS, om mijn workouts serieus bij te houden en die op de computer te kunnen zetten. En die is in vervulling gegaan! En met mijn nieuwe Nordic Walking stokken, ook al van "Santa" gekregen, zal ik overmorgen eens flink gaan sporten! Verder heb ik een MP3 speler gekregen en een mini digitale camera van Canon. Santa was heel goed voor mij!

Al met al pakken we bijna twee uur lang uit, want natuurlijk moet ieder cadeautje ook eerst uitgeprobeerd worden. Daarna gaat iedereen spelen, ik ook, want ik wil mijn muziek overzetten op de MP3 speler en mijn GPS instellen.

Als lunch eten we de restanten van het buffet van gisteravond. We bellen de hele wereld rond om alle familie een fijne Kerst te wensen en te bedanken voor hun cadeautjes.

Voor we het weten is de middag om en beginnen we aan ons Kerst diner: garnalen cocktail, ham, asperges en puree en Dulce de Leche ijs met slagroom en schuimpjes toe. Het smaakt allemaal heerlijk en we genieten van deze rustige Kerstdag. Andere jaren moesten we altijd of ergens anders heen of er was iemand bij ons, wat toch ook niet helemaal "eigen" voelt.




Met een spelletje Pictionary sluiten we deze heerlijke dag af!

0 reacties: