Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, december 01, 2005

Officiele Kerstboom

Omdat ik een druk dagje voor de boeg heb, loop ik nadat ik Saskia bij school afzet, maar een half uurtje met Brynna. Ik heb de beweging nodig, nu het buiten opeens fiks kouder is, maar vind, dat een half uur voldoende moet zijn.

Als eerste op mijn "to do" lijstje staat een bezoek aan de garage. Mijn van kreunt zo bij het nemen van bochten, dat ik hem "Moaning Myrtle" (naar een karakter in Harry Potter) heb gedoopt! De afgelopen paar keer, dat ik hem voor service heb gebracht, heb ik ze hier over verteld, maar telkens werd er gezegd, dat het gewoon bij de motor hoort. Nou, het wordt zo luid, dat ik de muziek harder moet zetten, dus het lijkt me helemaal niet gewoon.

Gisteren heb ik de garage gebeld en gevraagd of er vanochtend iemand met mij mee kon rijden, zodat ik het geluid kon laten horen. Het wordt erger naarmate de auto warm wordt en met warmer weer. Natuurlijk is het vandaag koud en hoor ik het geluid nauwelijks, hoe frustrerend!

Een heel beleefde monteur komt met me mee en ik kan maar nauwelijks laten horen, wat ik bedoel, stomme van! Hij zegt, dat hij de pomp van de stuurbekrachtiging zal nakijken. Binnen vind ik uit, dat mijn garantie maar tot 48.000 mijl liep en de auto heeft nu 52.000 mijlen gereden. Dat stemt me absoluut niet blij, want ik heb dit probleem dus al twee keer, binnen de garantietijd, aangekaart. De pomp zal meer dan $500 kosten, niet bepaald een uitgave, waar we op zitten te wachten! Ik ga dus een brief schrijven naar Ford, want ik vind, dat ik door de nalatigheid van hun monteurs nu moet betalen!

Er wordt een leen rode Ford Focus voor me schoongemaakt (nou ja, gestofzogen, want verder is het maar een vies autootje) en ik rijd naar Old Navy, waar ik even zoek naar de traditionele Kerst pijama's. Ze zijn al aardig uitverkocht, dus ik bestel ze online. Ik kan nu al uitzien naar de heerlijk warme fleece broek en v-nek trui, die ik voor mezelf onder de boom zal leggen.

Christine en ik hebben na haar kappersafspraak bij Target afgesproken. Met haar erbij vind ik opeens allerlei Kerst cadeautjes! Zelfs zowaar twee voor Kai, die ik de moeilijkste vind om voor te kopen.

Natuurlijk maakt winkelen hongerig en we hebben een gezellige lunch bij de Blue Iguana. We voelen ons zo bevoorrecht!

Na het eten gaan we ieder onze eigen weg. Ik zoek naar twee kleine kerstboompjes om voor het huis te zetten, maar kan ze nergens vinden. Misschien moet ik maar een alternatief verzinnen.

Voor de Nederlandse dames avond vanavond is het mijn beurt om dessert mee te nemen. Ik haal een perzik-frambozen pie bij de Pie Gourmet. Die zaak heeft werkelijk de lekkerste pies, die ik ooit heb gegeten! En het is altijd zo moeilijk kiezen welke fruit combinatie!

Thuis moet ik eerst even opwarmen, want het is me toch koud! Ik heb geen zin meer om buiten met de lichtjes te beginnen. Misschien niet zo slim, want de vooruitzichten gaan van koud naar kouder, maar morgen is er weer een dag!

Laura komt om me een massage te geven en ik betaal haar voor het zorgen voor de poezen. Ze doet dat met zoveel overgave, het is echt fantastisch voor de dieren! In die ene week is ze vier keer gekomen en bleef dan meer dan een uur bij ze. Ze is dan ook helemaal dol op ze, vooral op Snickers, het mannetje.

Vanavond steekt President Bush de nationale Kerstboom bij het Witte Huis aan en daarmee begint het Kerstseizoen officieel. Saskia en ik hebben al prachtig versierde huizen hier in de buurt gezien. Binnenkort moet ik er maar met mijn fototoestel en statief op uit!

Over foto's gesproken, mijn Nederland foto's staan hier online. En hieronder foto's van de Kerstversieringen hier binnen. Het is moeilijk het geheel op de foto weer te geven, maar misschien geeft het tenminste een idee.








Family room foto's (waar de linker stoel nu staat zal de kerstboom komen te staan)




De schoorsteenmantel



De eethoek



De nette eetkamer



De trap



De foyer

PS: De webcam wordt gerepareerd, hopelijk is hij over een paar dagen weer online.

0 reacties: