Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 09, 2005

Sneeuwvrij!



Om vier uur word ik wakker van een schrapend geluid. De sneeuwschuiver komt langs! Een blik naar buiten laat inderdaad een witte wereld zien. Katja heeft haar wekker voor half zes gezet , de tijd, dat de scholen beslissen of ze al dan niet gaan sluiten vanwege de weersomstandigheden. Ze kondigt blij aan, dat ze vrij hebben vandaag en gaat (tot half twaalf!) weer terug naar bed.

Het lukt me niet weer in slaap te vallen en ik sta om zeven uur op. Ik zie, dat er bovenop de ongeveer vijf centimeter sneeuw ook nog een dikke laag ijzel is gevallen. Geen wonder, dat de scholen dicht zijn, want met ijs op de straten hebben de gemeentes wel even nodig om alle zijstraten schoon te krijgen.

De beijsde boomtoppen glinsteren in de ochtendzon


Een ijzige lamp!

Na een warme kop koffie kleed ik me dik aan en ga de oprit schoon schuiven. Een aantal andere buren zijn daar ook al mee bezig. Sneeuw is altijd een goede manier om elkaar weer eens te spreken in de winter. 's Zomers is iedereen buiten, maar 's winters zien we elkaar niet zoveel.

Die sneeuw is echt zwaar!

Het sneeuw ruimen is ontzettend zwaar door de laag ijs er bovenop en het duurt meer dan een half uur, voor ik de oprit en stoepen schoon heb. Poeh, ik heb verder geen sporten meer nodig vandaag!

De kinderen maken igloos in onze tuin en ik zie ze urenlang niet. Dan komt Saskia kleddernat binnen en moet ze zich verkleden, want we hebben haar partijtje, dankzij de vrije dag, een uur eerder gezet.

Rick heeft via Movietickets.com alvast kaartjes gekocht voor The Chronicles of Narnia om half vijf. Dit wordt een enorm populaire film en we willen het risico niet lopen, dat hij uitverkocht is. De vier vriendinnetjes, die Saskia heeft uitgenodigd arriveren met slaapzakken en pijama's om drie uur.

Omdat hij nog een vergadering had vanmiddag zal Rick ons bij de bioscoop ontmoeten, dus ik rijd de meisjes naar Tysons Corner. Bij de AMC bioscoop probeer ik de tickets op te halen, maar ze blijken daar Rick's credit card voor nodig te hebben. Toch nog maar even op hem wachten, dus. Gelukkig is hij er snel en kunnen we naar binnen.

De zaal zit inderdaad goed vol, maar we vinden nog een rij met zeven plaatsen, die niet te ver vooraan is. De kinderen worden door Rick van popcorn en een drankje voorzien en dan kunnen we genieten van de film. Want genieten doen we! Het is meer dan twee uur fantasie, een ontzettend leuk en spannend verhaal gebaseerd op de boeken van C.S. Lewis. De speciale effecten zijn prachtig, de heks heel gemeen, de leeuw ontzettend nobel en lief, ademloos kijkt iedereen en er is applaus als het (helaas) afgelopen is. Gelukkig zijn er vijf boeken en komen er meer films!

Het plan om na de film te eten laten we varen, want niemand heeft honger. Ik geef elk meisje $15 en dan kan de shopping spree beginnen. Linea recta leidt Saskia haar gasten naar Claire's, waar er minstens een half uur gekeken en gekozen wordt. Sommigen geven hier hun $15 helemaal uit, anderen besluiten nog wat achter de hand te houden.

Bij Limited Too vindt niemand wat en dan stoppen we bij de "Angel tree" van het Leger des Heils, waar de meisjes "Bradley", een vijfjarig jongetje, uitkiezen als "Angel". Met het kaartje met zijn wensen in handen lopen we de Disney Store binnen. Het jongetje heeft actiefiguren als wens staan en de meisjes kiezen een prachtige Buzz Lightyear uit voor hem.

We vinden er ook nog een mooi hockey shirt voor Bradley en de rest ga ik volgende week kopen. De cadeautjes moeten voor vrijdag bij de mall worden afgeleverd. Het is aandoenlijk hoe serieus de meisjes dingen voor dit onbekende jongetje uitzoeken. Een paar zeggen, dat ze hun ouders ook gaan vragen of ze zo'n Angel mogen uitkiezen. Het zou fijn zijn, als ze dat doen, want de boom hangt nog vol genoeg, helaas.

De volgende stop is Haagen Dazs voor een ijsje als dessert. Er is wel geen avondeten geweest, maar ach, popcorn heeft ook voedingswaarde.

Het is inmiddels bijna 21 uur en Rick en ik hebben nog niet gegeten en ik ben doodop van het slenteren door de mall. Maar Saskia is nog niet klaar met winkelen! Dry Ice staat als laatste op het programma. Deze winkel gaat weg uit Tysons Corner en alles is voor 50 tot 70% in de uitverkoop. De meisjes vinden er van alles van hun gading en komen helemaal happy de winkel weer uit.

Nu mogen we naar huis! Rick en ik halen nog gauw wat te eten in het Food Court en met vijf kwekkende meisjes rijden we terug. Daar kleden de meisjes zich in pijama en gaan ze, met alweer een bak popcorn, de film "The Polar Express" kijken. Saskia geniet zichtbaar, we kunnen terugkijken op een succesvol feestje voor haar tiende verjaardag!

0 reacties: