Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, december 18, 2005

't Was the last weekend before Christmas...


Gisteren was een gezellig sociaal dagje. Het was werkelijk heerlijk weer en ik heb het gevoel, dat ik de hele dag gelopen heb, want 's ochtends heb ik met Christine anderhalf uur gelopen en 's middags nog eens anderhalf uur met Claudia! Ik had mijn beweging weer binnen!

Tussendoor hebben we cadeautjes ingepakt, het ziet er al aardig bevolkt uit onder de Kerstboom!

's Avonds kwamen Karin en haar twee meisjes en zijn we met zijn allen naar Christine en Chuck gereden. Voor Karin en Christine had ik zakjes met potpourri met kerstlintjes versierd, die kunnen ze aan een deur hangen. Dit vind ik een van de leukste dingen van deze tijd van het jaar: alle knutseltjes en zelf gemaakte lekkernijen! Ik wil er voor mezelf ook nog een maken en dan zal ik een foto maken, want het is een leuk cadeautje en heel makkelijk in elkaar te zetten.

Christine had een maal gekookt, waar we als wolven van gegeten hebben. Het was ontzettend malse varkenshaas met een sausje met creme de cassis erin. Vooraf hadden we toastjes met brie en Christine's zelfgemaakte ananas chutney en als dessert had Karin trifle meegebracht. Het werd zoals altijd dolgezellig!

Vanochtend staat Rick om 7 uur al op, want hij heeft online gelezen, dat Best Buy een lading nieuwe X-Box 360's binnen zal krijgen vandaag. Hij trommelt Kai uit zijn bed en in de hoop, dat niet iedereen hiervan af weet, vertrekken ze. Maar helaas, op de parkeerplaats staan zelfs tenten en Best Buy ging om 8 uur al open vanochtend. Er is geen X-Box meer te bekennen! Ik voel me wel een beetje schuldig, want dat zou Rick's verjaarscadeau zijn en nu moet hij er zo lang op wachten. Maar ja, als hij hem dan eenmaal heeft, zal het extra speciaal zijn.

Voor de verandering heb ik eens helemaal geen zin om te gaan sporten, maar ik wil wel even van het lekkere weer genieten. Ik krijg Kai zo ver om mee te gaan en een stuk met Brynna te gaan wandelen. Zo krijg ik eens te horen, wat zijn grootste wensen zijn voor Kerst.

Na de lunch gaan Kai en Rick naar King Kong, een film, waar ik absoluut geen interesse in heb. Ik blijf met Saskia en Laura thuis en we gaan lekkernijen maken om rond te brengen naar de buren en zelf op te peuzelen. Voor hij weggaat helpt Kai nog even de candy canes te verpulveren met de hamer. Die gaan door de gesmolten witte- en melkchocolade en dat maakt dan "peppermint bark" (pepermunt bast).


De kransjes versieren

De meisjes helpen me goed de cornflakes kerstkransjes maken en ook de Cocoa Puffs pindakaas repen (het recept heeft het over Rice Crispies, maar die hadden we niet, maar de Cocoa Puffs zijn een heel goede vervanging, want bij dit schrijven zijn ze al op!) lukken goed en smaken ontzettend lekker. Als laatste maken we Heath bar crunch (Heath toffee chips met melk chocolade).


Het resultaat van ons werk

Dan gaan we naar Michael's om iets uit te zoeken om de snoepjes voor de buren in te doen. Ik vind heel leuke sneeuwman waxine lichtjes houders voor de halve prijs, want de meeste Kerst dingen zijn al in de uitverkoop.


Een paar van de "sneeuwmannen"

Thuis doen we een papieren Kerst servetje in de sneeuwmannen en vullen ze met hartjes, pepernoten en de dingen, die we net gemaakt hebben. Saskia en Laura brengen ze vervolgens rond in de cul de sac en ik ga met een voldaan gevoel verder met inpakken.

Mijn vader gaat deze Kerst en Oud en Nieuw voor het eerst weg van huis naar mijn zus en broer, dus hij komt vanavond bij ons een vervroegde Kerst vieren. We worden allemaal flink verwend door hem. Het is leuk, zo'n vroege Kerst! En zo ziet hij ook hoe wij zijn cadeaus vinden, in plaats van te wachten tot Kerst als hij hier niet is. Katja krijgt een Furby en kletst erop los met het beest. Saskia krijgt een hele koffer vol make up (oy!) en Kai een machine, die de sterrenhemel op zijn plafond zal schijnen.

We eten gauw van Tequila Grande en haasten ons dan naar de Vienna Baptist Church hier tegenover. Daar wordt vanavond een "Live Nativity" (Levende Kerststal) gespeeld: het Kerstverhaal met Maria en Josef en het kindje Jezus en engeltjes, herders, de drie koningen en een echt ezeltje, schapen en geiten. Het hoort helemaal bij onze Kerst. Helaas werd het vorig jaar afgelast omdat het te koud was, dit jaar hadden we net geluk, het is koud met sneeuw op de grond, maar niet bitterkoud.


Maria, Jezus en de Engel



Opa aait een schaap en probeert Saskia ook zover te krijgen

Een paar filmpjes (wel heel donker, maar dat was het ook), de eerste de drie koningen komen op bezoek en de tweede de engelen, die zingen.

De baby, die Jezus speelt, vindt het maar niks, echter en huilt de hele tijd. De dame naast mij zingt luidkeels en vals de liedjes mee. Maar dat mag de pret niet deren, het is een leuke traditie en na afloop kletsen we even met mensen uit de buurt, die we kennen. Nog zeven nachtjes slapen!


Wat we zien als we de cul de sac binnenkomen

0 reacties: