Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, december 12, 2005

Toch maar binnen


Net als in Nederland wordt er hier ook getracteerd als een kind jarig is (geweest). Vroeger ging ik de klassen rond en had ik lekkers mee voor de lerare(sse)n en leerlingen. Hier wordt alleen de klas zelf getracteerd en gewoonlijk zijn het cupcakes. Jarenlang bakte ik die zelf en versierde ze dan met snoepjes als appels, baseballs en meer.

Maar die tijd ligt achter ons en Saskia houdt helemaal niet van cupcakes. Voor school begint rijden we naar Safeway en daar kiest ze Kerst koekjes uit om te tracteren. Die koekjes krijgen de kinderen na hun lunch als dessert. Er zijn er vier over als Saskia uit school komt!

Gisteren ben ik tijdens mijn wandeling met Christine een paar keer bijna op mijn bek geklapt (dankzij mensen, die weigeren hun stoepen schoon te maken!), zoals mijn broer het zou zeggen en het is vandaag net zo ijzig buiten. Ik bel haar dus en vraag, of ze gezelschap wil bij de sportschool. Nou, dat wordt zeer enthousiast met "YES!" beantwoord! Ik zet Saskia af bij school en rijd dan naar Centreville naar Lifetime Fitness.

We zijn lid van een prachtige sportschool, die van alles te bieden heeft. En toch heb ik het afgelopen jaar herhaalde malen overwogen het lidmaatschap op te zeggen, want ik kwam er nooit. Hoewel we vorige winter best koud weer hadden, lukte het me toch vrijwel iedere dag buiten te sporten.



Het begin van deze winter is veel strenger en ijziger en ik bedenk me nu, dat ik, ondanks dat ik ijzige schoendingen heb besteld, misschien wel gedwongen zal worden binnen te sporten gedurende de wintermaanden.

Christine is pas 17 pond afgevallen en heeft speciale sportroutines. Ik volg haar helemaal en het is een rigoureuze workout! Ik had thuis al been- en borstgewichtsoefeningen gedaan en daar heb ik nu spijt van. Morgen zal de spierpijn niet mis zijn! Maar het is tenminste de goede pijn.

We gaan er anderhalf uur hard tegenaan, doen dan wat flexibiliteitsoefeningen en gaan huiswaarts. Thuis gooi ik de ingredienten voor taco soep in de crockpot, dit is een grote favoriet hier en heerlijk op koude avonden.

Saskia is vandaag vroeg uit school en het geld, dat ze voor haar verjaardag heeft gekregen, brandt een gat in haar zak, zoals we hier zeggen. Ze wil dolgraag naar Toys R Us en ik neem onze "Angel" Bradley ook mee, zodat we ook wat meer voor hem kunnen uitzoeken.

Saskia kiest maar liefst drie Barbies uit en daarmee besteedt ze net het geld, dat een van haar grootvaders haar heeft gegeven! De rest bewaart ze, ongetwijfeld voor felbegeerde wensen, die Santa haar niet zal brengen. Het is toch heerlijk kind te zijn!

Voor Bradley koop ik een Batman speeltje en dan rijden we naar Tysons Corner. Bij Hecht's vinden we een paar broodnodige sweatshirts voor Saskia, want die heeft iedere dag hetzelfde aan! Ze heeft allerlei kleren, maar voelt zich niet zeker in velen ervan. Nu kan ze weer wat afwisselen, tenminste! Voor Bradley zoeken we een leuke broek en trui uit en dan geven we de tas met cadeaus terug aan de Salvation Army. Ik denk, dat hij een fijne Kerst zal hebben.

Op weg terug naar de auto vraagt Saskia mij, wat "gay" echt betekent, want waarom zingen ze "Don we now our gay apparel"? Ik bedenk me, hoe taal toch verandert en hoe heel normale woorden opeens een beladen betekenis krijgen. Ik leg uit, dat het "vrolijk" betekent, maar met de jaren ook "homosexueel" is gaan betekenen. Snappen doet ze het niet, maar ja, hoe leg je zoiets ook echt uit?

Als we terugkomen is Kai thuis en we stappen meteen in de auto, want hij wil voor het eerst in ongeveer een jaar naar de kapper!!! Mijn kapster knipt hem precies zoals hij wil, maar hij weigert op de foto te gaan. Ik moet dus helaas mijn lezers teleurstellen, een foto zal clandestien op een later tijdstip genomen moeten worden. Maar we kunnen zijn ogen weer zien en die zijn mooi groen gekleurd!

Vanavond heb ik geprobeerd om wat video te nemen van de kerstlichtjes in de cul de sac. Het beeld is maar heel klein, maar geeft misschien een beetje een idee.

0 reacties: