Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, januari 06, 2006

Caps!!

Vannacht heb ik zonder een snurkende hond, die midden in de nacht naar buiten wil (Brynna heeft ook in de basement een bench, waar ze prima in slaapt), heerlijk geslapen!

Mijn schouders en nek zitten nog wel erg vast, dus ik weet, dat ik mijn bovenlichaam moet gebruiken vandaag met sporten. Christine en ik gaan naar Lifetime Fitness en doen daar vier verschillende machines, waarbij je ook je armen moet gebruiken. Bewegen is het beste medicijn!

Gewoonlijk is het bij deze sportschool in Centreville helemaal niet druk, maar ja, het is het begin van een nieuw jaar en dus alle goede voornemens zijn gemaakt! Alle machines zijn vrijwel in gebruik en we moeten telkens zoeken naar twee naast elkaar.


Een van de machines, die we gebruikten


Een keer moet ik zelfs genoegen doen met een Spaans talige machine! "Commence el ejercicio" flitste er voor mijn ogen. Nou vooruit dan, op "Nivel" 10 en hup met de beentjes (en armen). Zo zijn we anderhalf uur goed bezig. Ik hou toch mijn lidmaatschap maar aan, want ik zie al, dat ik dit jaar meer zal gaan, dan vorig jaar. Het is een goede afwisseling.

Gisteren heb ik een tas met blikken en ander niet-bederflijk voedsel uit onze voorraadkast gevuld en ik wil die eigenlijk naar de lokale "Food Bank" brengen. Maar dat blijkt niet zo makkelijk te zijn als ik dacht. Behalve zogenaamde "Food drives", waarbij instanties (vooral met de feestdagen gebeurt dit veel) voedsel inzamelen, is mijn enige keus naar Lorton te gaan en dat is flink ver weg. Ik besluit te wachten tot de volgende food drive bij Saskia's school en in de tussentijd geld te schenken aan de Food Bank. Tenslotte is de winter de moeilijkste tijd.

De volgende kast op mijn lijst is onze jassen- (en allerlei ander spul) kast. Trouwens, twee dagen geleden schreef ik over de ijskast en het opruimen daarvan. Het leek alsof er ontzettend veel voedsel werd weggegooid, snap ik nu, maar dat is niet zo. De meeste flessen waren vrijwel leeg en met de grote verpakkingen hier is een vuilniszak al gauw gevuld. We zijn dus niet zo verkwistend als het leek!

De jassenkast biedt weer hele nieuwe uitdagingen. Ik ben namelijk met een Amerikaan getrouwd en dat betekent een berg baseball caps! Bij iedere opening van de kast valt die berg naar buiten en ik heb er genoeg van. Maar Rick is gehecht aan zijn caps, zoals hij is gehecht aan zijn t-shirts. Hier krijg je nl. of een cap of een t-shirt bij ieder belangrijk evenement.


Eenenvijftig baseball caps op een rij!


Voor de grap leg ik alle caps in rijen van vijf op de grond. Het zijn er 51! En later vind ik er nog meer in een andere doos! Maar ja, ik mag niet weggooien! Gelukkig zijn er ook een stel kindercaps, die vies en oud zijn, dus die kunnen weg.

Ongelooflijk, wat je vindt als je opruimt! Dingen uit Saskia's babytijd! Die gaan ook naar liefdadigheid en dat opent dan weer ruimte voor het merendeel van de caps! Yahoo! Een half uurtje later ziet de kast er weer pico bello uit en Rick heeft nog het merendeel van zijn hoofddeksels!

Omdat ik de stijfheid in mijn schouders weer voel toenemen en hoofdpijn voor wil zijn, besluit ik eens gebruik te maken van ons bubbelbad. Het buitenbad moet door Rick schoongemaakt worden, maar in onze badkamer hebben we ook een prachtig ligbad met een whirlpool erin.


In bad moet ik natuurlijk wel iets te lezen hebben, dus ik zoek de laatste Margriet op. Tegelijkertijd zoek ik de enorme stapel tijdschriften naast mijn bed uit en ik heb een flinke stapel Nederlandstalige tijdschriften uit. Ik leg ze apart, want ik weet, dat ik andere Nederlanders hier (Jeanine?) heel happy mee kan maken.

Het bad is heerlijk ontspannend. Ik neem me meteen voor dit vaker te doen, maar ja, dat doe ik altijd na zo'n fijne ervaring. In ieder geval voelen mijn spieren een stuk beter, jippie!

De rest van de middag besteed ik aan het bewerken en online zetten van de prachtige foto's, die ik in Grand Teton National Park en Jackson, Wyoming, heb genomen. Ik ben weer even daar! Wat was het er prachtig en zal het er nu mooi zijn met alle sneeuw. Heerlijk, foto's, je bent opeens weer "daar"!

Nog een "Yellowstone en Grand Teton" album en dan is de rest van de zomer foto's aan de beurt. Het was dan ook een heel bijzondere vakantie daar!

Kai gaat vanavond uit logeren, Saskia is daar jaloers op, want ik heb "Nee" gezegd tegen de zoveelste logeerpartij van Laura hier, terwijl Saskia zelden bij haar mag logeren. Katja is naar Leah's basketball wedstrijd en Rick, Saskia en ik gaan zijn een na laatste avond thuis met een dvd spelletje over dieren doorbrengen.

0 reacties: