Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, januari 01, 2006

Het is 2006!!

Om half negen gisteravond kwamen de eerste gasten en al gauw was het dolgezellig. De twintig kinderen speelden in de basement en varieerden in leeftijd van drie tot zestien. Leuk was het vooral, dat alle leeftijden samen speelden, op een gegeven moment "betrapte" ik zelfs de tiener meisjes met Barbies! Iedereen, inclusief de drie jarige bleef met gemak op tot middernacht.

Half twaalf kwam wel heel snel en vele handen maken licht werk, dus binnen een mum van tijd stonden er een flink stel champagneflessen (appel cider met prik voor de kinderen) en glazen klaar. Ook het buffet lag al gauw klaar en het aftellen kon beginnen.


Het is erg gezellig!




Daar kwam de bal op Times Square heel langzaam naar beneden. Ik krijg altijd een brok in mijn keel, als ik het zie. Toch vreemd, dat het op die ene dag van het jaar zo belangrijk is om de middernacht grens over te gaan. Ten, nine, eight, seven, six, five, four, three, two, one... Happy New Year!

Na iedereen gelukkig nieuwjaar getoast te hebben (vooral Claudia en Kirsten, die beiden zonder partner waren en het beiden moeilijk hebben, hopelijk wordt het komend jaar beter voor hen beiden) gingen we naar buiten om het vuurwerk te bekijken. Rick en David hadden prachtig siervuurwerk, ik vind dat toch altijd iets, dat bij Oud en Nieuw hoort.


Het buffet oogstte veel complimenten en er is goed van gegeten, hoewel we er morgen zeker nog een maaltijd aan hebben! Om half drie lagen we allemaal uitgeput in bed, blij met zoveel gezellige vrienden en klaar voor een nieuw jaar!


Om half elf voel ik me wakker genoeg om op te staan. Verder ligt het hele huis nog in diepe rust! Als Rick een half uurtje later ook opstaat beginnen we aan de grote afwas en ruimen op. Opeens is het tien voor een en om half twee hebben we een brunch reservering bij het Maestro restaurant in het Ritz Carlton hotel (dit restaurant is net door de Washingtonian tot beste restaurant in dit gebied uitgeroepen en niet onterecht).

Gauw trommelen we de kinderen uit bed, waaronder een zeer boze Katja, want we hebben haar niet op tijd wakker gemaakt. Maar het lukt allemaal, een kwartiertje te laat arriveren we, maar dat is geen probleem.

We krijgen een mooie tafel en Rick en ik champagne met jus d'orange (mimosa's!0, alleen het sap voor de kinderen, natuurlijk.


Het buffet is zoals ieder jaar (vorig jaar waren we te laat met reserveren, maar verder brunchen we hier al jaren op Nieuwjaarsdag) onovertroffen. De lekkerste (en bijzondere, zoals gerookte eend met dadels) salades, crab, garnalen, oesters, allerlei warme gerechten (die mij te zwaar zijn, maar waar Rick zich aan te goed doet) en mijn persoonlijke favoriet: drie soorten caviaar met kleine blini's en sour cream, mmmmm!!! Iets lekkerders bestaat niet als je het mij vraagt! Als de brunch alleen daaruit bestond zou ik er al heen gaan!

Ook de desserts zijn zo bijzonder en veel te lekker, dus we eten meer dan we eigenlijk op kunnen! Ach, een keer per jaar moet het kunnen. Dit is de eerste keer ooit, dat we maar met zijn vijven zijn met de brunch en het is erg gezellig.


Thuis gaat de wedstrijd tussen de Washington Redskins en de Philadelphia Eagles aan. Als de Redskins winnen gaan ze door voor een plaats in de Superbowl en de wedstrijd is reuze spannend! Zo vind ik football hartstikke leuk!


En ze winnen!!! Rick en ik hebben staan dansen, Katja moest vragen of we wel ok waren! Mijn favoriete team, onder leiding van mijn favoriete coach Joe Gibbs (die toen ik hier kwam wonen ook coach was en heel succesvol) is voor het eerst sinds 1999 in de Playoffs! Yahoooooo!!! Hail to the Redskins!

De naam van de Redskins is al jaren een controversie en hun "slag"lied ook. Maar, politieke incorrectie opzij gezet, ik vind hun uniforms prachtig en het lied echt slagvaardig.

Honger hebben we vanavond niet, dus we snacken wat tussendoor. Saskia, Rick en Kai zijn ijs aan het maken in Saskia's nieuwe ijsmachine bal. Het klinkt exotisch, ik ben benieuwd! Morgen helaas de laatste vakantiedag voor de kinderen.

Filmpjes: van het vuurwerk, het buffet en in het restaurant (Katja wilde graag haar heel erg lekkere pindakaas/banaan truffel op de gevoelige plaat vastleggen).

0 reacties: