Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, januari 20, 2006

Muffins for Moms

"Nee, Mammie, je hoeft niet mee, ik vind muffins toch niet lekker", begint Saskia, als ik me klaarmaak om met haar naar "Muffins for Moms" op school te gaan. Dit is een ontbijt met muffins, donuts, koffie en jus d'orange, dat door de PTA wordt opgezet. De bedoeling is voornamelijk om (werkende) moeders (de vaders waren een paar maanden geleden al aan de beurt in Donuts for Dads) even met hun kind naar school te krijgen. Sommige ouders komen er anders nooit, hoewel deze school wel een grote ouder participatie heeft.

Net als ik Kirsten opbel, ik zou haar op school ontmoeten, verandert Saskia toch van gedachten. Samen lopen we naar school en daar zit het cafetaria al propvol met moeders en kinderen. Mijn vriendin Mary, die dit jaar PTA president is, houdt een praatje en verder klets ik onder het genot van een kop koffie met Kirsten. De meeste aanwezige moeders ken ik, dus ik vraag me af, hoeveel moeders, die anders ook niet komen, nu wel present zijn.


Als Saskia haar corn muffin op heeft, gaat ze met Madison terug naar haar klas en Kirsten en ik beginnen aan onze loop. Het is heerlijk weer, zonnig en warm, we kunnen zonder jas lopen. Het wordt een heel heuvelachtig parcours van 6,35 mijl. Bij mij gaat het lekker, maar Kirsten trekt de laatste heuvels niet, volgende week moeten we echt twee keer gaan om het uithoudingsvermogen op te vijzelen!

Om een uur laat ik bij Mona mijn haar doen. Ze maakt het van achteren iets korter en ik krijg allerlei complimenten van zelfs wildvreemden bij de Giant, dus het moet er goed uitzien! We bedenken, dat zij al meer dan 7 jaar mijn haar doet!! Het is een ontzettend leuk mens, iets ouder dan ik en ze is Libanese. Ik bewonder haar, want ze is nu haar eigen salon begonnen en heeft daar allerlei grote plannen voor.

Bij de Giant haal ik wat spullen om hapjes te maken voor vanavond. Christine heeft een pot luck feestje voor haar verjaardag, iedereen moet een appetizer meebrengen. Ik maak, nu al voor de derde keer deze maand, dadels met cream cheese, tomaatjes met mozzarella en appel partjes met pate. Ook maak ik een slaatje van roze zalm (uit blik), gehakte ui, mayonnaise, dijon mosterd, Worcestershire saus, cayenne peper en knoflookpoeder. Die blijkt een groot succes en gaat schoon op.

Kai wil bij de Flint Hill lagere school football gaan spelen. Het is inmiddels 18 graden buiten! Ik rijd hem erheen, want ik vind het te ver voor hem om te fietsen. Niet zozeer omdat hij het niet kan, maar omdat automobilisten hier geen fietsers gewend zijn en hij dan over een heel drukke weg zou moeten.


De jongens spelen football zonder bescherming en ik waarschuw Kai wel. Het is een ruig spel, hij heeft een beugel en een trap tegen het hoofd kan ook flinke schade berokkenen. Inderdaad heeft hij, als ik hem weer ophaal, een klap tegen zijn mond gehad en is de binnenkant van zijn lip open door de beugel. Verbieden wil ik het niet, maar ik hoop, dat de nieuwigheid er gauw af is!

Iedereen is vanmiddag buiten, dus ik sluit me aan bij het groepje kletsende buren. Het blijkt, dat sommigen een dubbel zo hoge waterrekening hebben ontvangen deze maand en dat er ergens een lek zit. Toch maar eens onze rekening opgraven en kijken of het bij ons ook zo was.

Saskia komt thuis met de mededeling, dat ze een vos op het speelterrein bij de school hebben gezien. De kinderen zijn gewaarschuwd meteen naar binnen te gaan, als dat weer gebeurt en een leerkracht te waarschuwen, zodat Animal Control gebeld kan worden. Zou het hetzelfde vossenpaar als gisteren zijn geweest? Natuurlijk is het minder, als ze echt mensen gaan opzoeken!

Karin komt mij en Saskia om kwart voor zeven ophalen om naar Christine's feestje te gaan. Katja gaat naar Leah's basketbalwedstrijd en Kai blijft thuis, er zijn altijd alleen maar meisjes bij Christine, niets aan voor hem. Het wordt zoals altijd een gezellige boel en Rick komt rond kwart voor negen ook direct van het vliegveld feest vieren. Rond elf uur duiken we uitgeput ons bed in!

0 reacties: