Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, januari 22, 2006

Productief weekend

Zaterdag

Iedere keer als ik Saskia's kamer binnen loop bekruipt me een gevoel van claustrofobie. Hij staat gewoon te vol met pluche dieren, poppen, boeken enzovoorts. Ook haar kast is een puinhoop, als je de deur opendoet komt er van alles uit vallen.

Tijd dus, om hem op te ruimen. Rick en ik doen het samen, zodra we een beetje wakker zijn beginnen we. We halen maar liefst zes vuilniszakken vol speelgoed en boeken, die Saskia allang ontgroeid is, naar beneden. Het kamertje ziet er weer keurig uit en Saskia zal haar speelgoed weer kunnen vinden, dat moedigt ook tot meer spelen aan.

Na de lunch ga ik naar Claudia en we lopen drie kilometer. Het is ongekend warm voor de tijd van het jaar, we lopen zelfs in korte mouwen! Als ik thuiskom zie ik Saskia, Parker en Alejandra picknicken op Parkers oprit. Jammer, dat het niet zo warm zal blijven!


De rest van de middag werkt Rick aan het opruimen van het kantoortje, want ik kan al bijna niet meer bij mijn bureau, zoveel troep heeft hij liggen! Ik probeer maar weer eens wijs te worden uit de benodigde documenten voor het herkrijgen van mijn Nederlanderschap. Als het alleen voor mij zou zijn, zou ik het opgeven! Maar als ik het niet voor haar achttiende terug vraag verliest Katja de mogelijkheid die nationaliteit via mij te verkrijgen en dat is natuurlijk zonde.

Saskia gaat bij haar vriendinnetje Tabatha spelen en wordt meegevraagd naar de film "Hoodwinked"
(die mij ook ontzettend leuk lijkt). Katja heeft een Sweet Sixteen party van twee van haar vriendinnen en dus hebben wij alleen Kai thuis met etenstijd.


De prachtige zonsondergang vanavond

Kai is dol op uit eten gaan, dus we laten hem het restaurant kiezen. Het wordt Gordon Biersch in Tysons Corner, waar ik natuurlijk niet kan laten de gefrituurde artichokharten te bestellen. Die zijn zo ontzettend lekker!


Gezellige drukte bij de mall

Kai maakt van zijn enig kind status gebruik en vraagt of we bij een van de sportwinkels naar een echte football jersey voor hem kunnen gaan kijken. We lopen eerst Foot Locker in, maar daar zijn alleen maar Baltimore Ravens jerseys en die vindt Kai niet mooi. Bij Champs kiest hij een jersey van de Redskins met de naam van een van hun beste spelers, Portis, erop.

Die jerseys zijn niet bepaald goedkoop!! Er zijn er, die $99 kosten! Gelukkig is die van Kai on sale (misschien omdat het seizoen van de Redskins voorbij is?) voor de halve prijs.

Met een blije zoon gaan we huiswaarts (inmiddels weten we, dat Saskia bij Tabatha blijft logeren) en spelen de rest van de avond het Madagascar dierentrivia spel. We leren van alles over het dierenrijk!

Zondag

De dag begint koel (het wordt vandaag maar 6 graden, terwijl het kwik gisteren maar liefst de 20 graden haalde!), maar prachtig zonnig. Christine komt en we lopen een goed uur door de straten van Vienna. Er zijn ontzettend veel fietsers, joggers en wandelaars op straat.

Gisteren heb ik een berichtje op het antwoordapparaat van onze vroegere buren, Burma en Rick, achtergelaten om te vragen of zij interesse hebben in de zakken met speelgoed en boeken, die Saskia ontgroeid is. Zij zijn heel actief met het Hannah House in Washington. Hannah House huist dakloze vrouwen en kinderen en voorziet hen van cursussen en andere hulp om weer een eigen leven op te bouwen.

Het is een heel goede liefdadigheids instantie en eentje, die wij door de jaren heen zoveel mogelijk hebben gesteund. De kinderen en ik (Rick mag niet komen, vanwege de vaak slechte ervaringen met mannen, die de vrouwen en kinderen hebben gehad) zijn er een aantal keren op bezoek geweest met tekenmateriaal en dergelijke voor de kinderen in het huis.

Het was heel goed voor onze kinderen om te zien, hoe een simpel pakje viltstiften iets heel bijzonders is voor de kinderen daar. Het heeft zoveel indruk op Katja gemaakt, dat ze sindsdien heel veel vrijwilligerswerk is gaan doen. Het huis ligt in een nogal moeilijke buurt, dus ik durf er helaas niet zo vaak heen als vrouw alleen.

In ieder geval belde Burma op, dat ze met veel graagte de zakken overnemen. Rick en ik laden ze in de van en rijden naar onze oude buurt.

Burma is een gezellige klets en heel politiek actief. Ik zie een "Warner for president 2008" sticker op haar auto en vraag haar, of Mark Warner dus definitief besloten heeft mee te doen aan de presidentiele race. Volgens haar is dat zo en dat vind ik fantastisch nieuws! Ik bewonder Mark Warner enorm en hij heeft mijn stem als hij ervoor gaat.

Een lang politiek gesprek volgt en ik merk, dat Rick, die helemaal niet van politiek houdt, weg wil. Ik vind het wel interessant, wat Burma allemaal vertelt. Vooral als ze vertelt, dat Tom Davis en Jeanne Marie Devolites (Republikeinen, die ze duidelijk niet kan uitstaan) getrouwd zijn! Volgens haar hebben beiden hun respectievelijke vorige echtelieden al jaren bedrogen. Smeuiig!

Als Burma ons binnen vraagt, weigert Rick beleefd. Ik had nog wel meer smeuiige verhalen willen horen. Mijn politieke positie is absoluut in het midden, ik stem voor degene, die me het meest aanstaat, maar heb over het algemeen liever een Democraat.

Thuis gaat Rick verder met het kantoortje en ik begin aan de basement. Ook daar is al jaren niet opgeruimd en liggen de onthoofde Barbies voor het oprapen. Ik ruim de kast, waar we speelgoed voor kleinere kinderen bewaren op en organiseer Saskia's speelgoed zo, dat ze de dingen weer kan vinden. Snickers "helpt" me door overal in te kruipen en Sushi ligt er nieuwsgierig bij. Alleen ben ik nooit met de katten in huis en Snickers is het voorbeeld van "curiosity killed the cat"!


Een net opgeruimde basement en Snickers probeert het Madeline huis uit



Terwijl Rick opruimt springt Snickers op het richeltje boven de kantoordeuren

Als laatste taak heb ik mezelf de knutselkast opgelegd. We hebben een heerlijke dubbele ingebouwde kast voor knutselspullen en spelletjes. Als ik ermee klaar ben ziet het er weer overzichtelijk uit en kunnen de kinderen weer creatief bezig zijn.

Voldaan, omdat ik nu alle "hot spots" in huis netjes heb, zijg ik in mijn stoel neer, voeten omhoog (wij hebben "lazy boy" banken) om de footballwedstrijd tussen de Steelers en de Bronco's te gaan kijken.

Hoewel ik geen speciale gevoelens heb voor een van die teams heb ik de Bronco's op een forum als winnaars voorspeld. Maar Denver doet het niet goed en Pittsburgh wint. Oh well! Hopelijk doen de Seahawks het in de volgende wedstrijd beter!!

PS -- De Seahawks hebben gewonnen, ze zijn NFC kampioen, hun coach heeft een emmer met Gatorade over zich heen gekregen (traditie) en nu op naar de Superbowl. Go Seattle!

0 reacties: