Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, januari 25, 2006

Thuisdagje

Arme Saskia was vannacht flink ziek en we hebben beiden nauwelijks geslapen. Ze moest vreselijk huilen, want ze miste haar Daddy ook zo. Kai zei dat gisteren ook al, gelukkig blijft Rick na deze reis even thuis.

Saskia wordt met een flinke koorts en hoofdpijn wakker, niet naar school dus! Ik installeer haar op de bank met Pepsi zonder prik, want ze heeft ook buikklachten.

Het weer is opeens weer erg winters: sneeuwbuien en keiharde wind. Het is ontzettend guur, maar toch besluiten Christine en ik te gaan lopen. Ik neem dit keer geen gewichten mee, want ik moet vanavond weer stompen en trappen bij de R.A.D. zelfverdedigingsles. Het lijkt me beter mijn nek en schouders even wat rust te gunnen.

Als Christine weer naar huis is ga ik met een lijstje verzoeken van Saskia naar Safeway. Bij ziekte vragen de kinderen altijd om hetzelfde "comfort food": Alfabet kippesoep, Gatorade, Saltines en Goldfish. Ik koop ook een potje acedophilus en bifidus tabletten, die helpen goed bij problemen met de ingewanden. Zogenaamde probiotics worden die hier genoemd.

Heel handig is het dat er in iedere Safeway een branche van onze bank, Suntrust, is gevestigd. Dit geeft me mooi de gelegenheid de vele rebate checks, die Rick verzameld heeft, in te wisselen.

Bij de eveneens in de Safeway gevestigde Starbucks tracteer ik mezelf op een lekkere latte, die gaat er goed in met dit gure weer!

Op de terugweg een half uurtje later hoor ik op de radio, dat er een stof in drop zit, die caries tegen gaat. Gauw eet ik nog een Italiano, dat is dus goed voor de tanden, jammie! Nu kan ik toch al bijna geen gaatjes meer krijgen met een mond vol kronen, maar je weet natuurlijk nooit!

De hele middag speel ik voor verpleegster en ik bel Janet, mijn buurvrouw, met wie we vanavond meerijden naar R.A.D. om te overleggen wat te doen. Ik kan Saskia best een paar uur bij Kai laten, maar drie uur vind ik weer wat lang. We besluiten, dat ik na twee uur naar huis zal gaan en dat Katja met Janet om tien uur terug rijd.

Het blijkt een goed besluit te zijn, want ik ben na twee uur helemaal op! Wat een rigoureuze fysieke training is het! Ik baal dan wel, dat ik het 's avonds niet op kan brengen ('s ochtends vreemd genoeg wel), maar ja, zoals de instructrice zei, kijken helpt ook.

Saskia heeft vanavond weer 39 graden koorts en voelt zich vreselijk! Kan iedereen duimen, dat ze er als door een wonder vrijdag bovenop is? We moeten hoe dan ook al de hotel nacht betalen, want we zitten al binnen de annuleringstijd. Duim, duim, duim! En ook dat er verder niemand ziek wordt!

0 reacties: