Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, februari 17, 2006

Gourmet nummer twee

Bij het opstaan is het al 13 graden en alweer kiezen Christine en ik voor de buitenlucht over de sportschool. Dit keer lopen we 5,5 mijl, het gaat lekker en sneller, nu alle sneeuw vrijwel weg is gesmolten. De wereld is weer grijs (op de kleurige vogeltjes na), hoewel ik vrees voor de narcissen, nu het weer heel erg koud gaat worden, want de knoppen daarvan zijn al te zien!

Omdat ik toch een gevoel heb van iemand leren zwemmen, terwijl ik het zelf niet zo goed kan, zoek ik op het internet naar informatie over het leren rijden van tieners. Tot mijn verbazing en geluk vind ik een hele gids met allerlei lessen en tips, speciaal voor ouders in Virginia, nota bene. Ik print hem gauw uit, hij heeft 44 pagina's, dus weer even wat leesvoer.

Deze maand is Vincent van Gogh de Artsmart artiest, die wij in Saskia's klas moeten onderwijzen. Om half een zijn Pamela en ik present en ik doe het praatje dit keer, omdat hij een Nederlandse artiest was. De kinderen hebben grote lol zijn naam op de Nederlandse manier proberen uit te spreken. Het project, dat we even later laten doen, wordt een lekkere kliederboel. De kinderen moeten hun eigen versie van het schilderij "De Sterrennacht" met sterk aangedikte verf (d.m.v. cornstarch, die natuurlijk overal heenstuift!) en een ijslollie stokje maken. Na een uur zit iedereen, kleren en al, onder de verf! Hopelijk krijgen we geen klachten van ouders over verf, die er niet meer uit gaat! Maar de kinderen genieten, lekker kladderen en kwakken met verf, met hun tien jaren lijken het opeens weer kleutertjes.


Na een lange schoonmaakbeurt van kinderen, klaslokaal en eigen handen en kleren rijd ik naar Sylvia's huis. Ze hebben gisteren hun meubels gekregen, dus ik ben wel benieuwd. Het is een leuk, licht townhouse, erg gunstig gelegen t.o.v. de hoofdstraat van Vienna.

Op de terugweg naar huis haal ik ingredienten voor de lunch voor morgen. Mijn vriendin Ann uit Philadelphia komt met haar drie kinderen een nachtje logeren.

Rick komt vroeg thuis en neemt voor het eerst Katja weer eens mee om te rijden. Gelukkig komen ze dit keer zonder kleerscheuren terug! Saskia gaat trampoline springen bij haar vriendinnetje Rachel in de tuin. Susan, haar moeder, en ik hebben van alles te bespreken, want haar oudste dochter is een jaar ouder dan Katja en is flink aan het rebelleren.

Mijn vader heeft ons vanavond uitgenodigd voor het avondeten en we gaan gourmetten! Zo doe ik dat nooit en dan opeens twee avonden achter elkaar. Het smaakt allemaal prima en is erg gezellig. De kinderen vinden het zo leuk, dat we zelf ook een gourmet stel gaan aanschaffen (nu zijn die hier ook te krijgen onder de benaming "raclette grill"). Het is gezond, leuk en lekker.

Toe eten we een pannenkoekje met Grand Marnier (voor de volwassenen dan), maple syrup en slagroom. Alsof er een engeltje op je tong pist, zegt mijn vader altijd! Dan is het tijd voor de Olympische Spelen en zien we een prima letterlijk voorbeeld van hoogmoed komt voor de val. Lindsay Jacobellis denkt, dat ze het goud in handen heeft en pakt overmoedig haar snowboard vast. Daardoor komt ze te vallen en verliest het goud aan haar Zwitserse tegenstandster Tanja Frieden. Ik weet zeker, dat haar deze Olympische Spelen nog lang zullen heugen!

0 reacties: