Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, februari 01, 2006

Hoera, het is februari!

Eindelijk is de ellenlange januari maand voorbij! Wat is dat toch? Er zijn vijf andere maanden met 31 dagen en toch lijkt januari zo vreselijk lang! Nieuwjaarsdag lijkt al tijden geleden!

Op deze eerste dag van februari heb ik om half negen al een (jaarlijkse) afspraak met mijn reumatologe. Als ik die niet vroeg in de ochtend maak, zit ik er zo een paar uur te wachten, want ze neemt ruim de tijd voor iedere patient (goed, maar niet als je meer te doen hebt!).

Een kwartiertje na mijn aankomst zeilt de flamboyante Poolse (ze is lang, heeft vlammend rood krullend lang haar en is ongeveer mijn leeftijd) met haar hand uitgestoken de kamer binnen. Wat zie ik er goed uit, ik ben een echte athlete, ze maakt me het ene compliment na het andere, ik ga er gewoon van blozen!

Ze vindt, dat ik, ondanks de terugvallen, die ik in de winter heb (logisch door alle weersveranderingen, volgens haar) mijn ziekte erg goed "manage". Wel moet ik zorgen meer slaap te krijgen, vroeger naar bed dus, want om kwart voor zes ben ik steevast wakker. Ze schrijft het jaarlijkse recept uit en ik sta weer buiten. Ik heb altijd een beetje het gevoel in een draaimolen, die te snel gaat, geweest te zijn na een bezoek aan haar!

Het Fair Oaks ziekenhuis, waar Dr. Gradzka haar praktijk heeft, ligt vlakbij Christine's huis. Ik rijd naar haar toe en we lopen bijna vijf mijl door Fairfax. Het gedeelte van de county, waar zijn woont, bestaat voornamelijk uit condominium en townhouse buurten. Het zijn echte "commuter" buurten, dus het is er overdag saai en stil. We lopen daarom liever hier in Vienna, want dan komen we nog eens een mens of dier tegen.

Als ik weer thuis ben belt Petra op uit Nederland! Wat een verrassing en het is nog om haar ticket te bespreken ook!! Ze komt van 24 maart tot 1 april! Als het weer zo warmer dan normaal blijft als nu, zouden de beroemde kersenbloesems in die week weleens op hun hoogtepunt kunnen zijn. Washington is in die tijd op zijn allermooist. Ik ga alle hertjes, vosjes, haviken en andere dieren langs het W&OD pad op de hoogte brengen van haar komst, zodat ze zich in die week hopelijk vaak zullen laten zien. We hebben er allebei zo'n zin in! Bedankt, Erik, dat je bereid bent tijdens haar afwezigheid alles thuis te verzorgen!

Na het avondeten (Italian chicken uit de crockpot, wat is het toch een heerlijk ding!) gaan Katja en ik naar onze laatste zelf verdedigingsles. Deze les is heel intensief, want iedereen moet zich in beschermend pak kleden: knie-, elleboog- en handbeschermers en een helm op. Vier mannelijke politieagenten komen in vol beschermend pak naar beneden en dan moeten de deelneemsters een voor een zich uit een gesimuleerde aanval werken.

Omdat ik de vorige les gemist heb en dit wel heel intens is, lijkt het de instructrice beter als ik dit keer kijk. Ik maak me nuttig door alle "aanvallen" te filmen. Het is niet mis!!


Katja en Leah in hun "defensive stance"


De eerste simulatie is nog "makkelijk", een man grijpt ze bij de arm en ze moeten zich los slaan. Bij de tweede moeten ze net doen of ze bij een geldautomaat staan en grijpt een van de mannen ze van achteren. Uit die greep moeten ze zich losworstelen met geleerde technieken en dan valt een van de andere mannen ze nog een keer aan. Oef, iedereen is flink buiten adem!


Klaar voor de "aanval"

Gauw een pauze en bespreken, wat goed ging en wat beter kon en dan begint de laatste en meest uitdagende simulatie. Een voor een moeten de deelneemsters de kamer in. Daar moeten ze met hun ogen dicht gaan staan, terwijl de vier mannen allerlei dingen in hun oor fluisteren en ze aanraken. Ze moeten hard gillen en pas als een van de mannen ze van achteren grijpt mogen ze hun ogen weer open doen. Daarna moeten ze drie van de mannen van zich afvechten (die ik ook bewonder, want ze krijgen ondanks de protectie heel wat klappen te verduren!)!

Katja doet het fantastisch! Ik ben echt trots op haar. En het doet me toch even wat, als ik haar zo zie vechten met zo'n politie agent. Opeens realiseer ik me, dat ze deze training weleens nodig zou kunnen hebben in haar leven. Brr, ik moet er nit aan denken! In mei is deze cursus weer en er wordt op gehamerd weer te komen (gratis van nu af aan). We zijn dat vast van plan, want zo worden de technieken je eigen.

0 reacties: