Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, februari 04, 2006

Pijpenstelen!

Mijn hemel, als het regent, dan plenst het ook! Bij het opstaan is de lucht loodgrijs en net als ik bedenk, dat ik wel even wil gaan hardlopen valt de regen al met bakken uit de lucht!

De lust vergaat me en ik besluit mijn lichaam eens een dagje rust te gunnen. Later op de dag krijg ik daar spijt van, want mijn humeur haalt een dieptepunt en door te sporten voel ik me niet alleen fysiek, maar ook mentaal gewoon veel beter. Morgen weer de benen gebruiken dus!

Intussen besluit ik wat op het internet te gaan rondneuzen voor leuke blog dingen. Ik vind een heel goede counter, die werkelijk van alles laat zien over de bezoekers van dit log, tot de plaats waar hun internet provider vandaan komt toe. Ook kan ik instellen hoe lang het duurt, voor een bezoeker "uniek" wordt bevonden. Ik zet dat aantal uren op twaalf, zo krijg ik een beter overzicht van het werkelijke aantal bezoekers. Leuke cijfertjes allemaal!

Ondanks de regen willen Rick, Kai en ik toch naar het Chocolate Lovers Festival in Old Town Fairfax. Er is chocolade proeven en dat lijkt ons wel wat op deze grijze dag. Helaas zien we bij aankomst, dat de rij wachtenden ver buiten de deur strekt en we hebben geen zin om in de stromende regen daarbij aan te sluiten. Nee, hoor, dan kopen we wel een zakje met Kissables bij Giant!

We rijden maar door naar Party City, waar we bordjes en een tafelkleed voor onze Superbowl party morgen kopen. Kai kijkt nog even in het ernaast gelegen Petco en ik zie daar Denise, een vriendin van mij, die honden fostert. Er is vanmiddag een hondenadoptiemiddag en de dieren zien er allemaal even lief uit. Denise fostert er op het moment maar liefst vier!! Ze probeert me te overtuigen alvast een hond te adopteren, maar ik ben sowieso wat huiverig over adopties, je weet tenslotte de geschiedenis van de hond niet.

Bij de Giant halen we schalen met rauwkost en fruit en dip, die al speciaal voor de Superbowl in schalen in de vorm van een football zijn verpakt. Het is zo wel duurder, maar ook veel minder werk en staat wel zo feestelijk.

Om de regen te ontsnappen doen we, wat honderden mede-Amerikanen ook doen, getuige de drukte bij de bioscoop: we gaan naar de film Nanny McPhee. Echt een leuke film vind ik het! Emma Thompson is de perfecte Nanny!

Het is etenstijd als we weer buiten staan en we hebben wel zin in Libanees eten. Als fijne bijkomstigheid heeft de Lebanese Taverna ook als een van de weinige restaurants nog geen wachttijd en we krijgen een tafeltje in het midden van de volle en gezellige eetzaal.

Op hun menu kun je kiezen tussen een hoofdmaaltijd of allemaal "mezza", net zoiets als de Spaanse tapas, kleine hapjes. Ik kies voor het laatste en heb werkelijk een voortreffelijke maaltijd! Vooral de Kibbeh Nayeh, rauw lamsvlees met knoflooksaus en pita's gaat er goed in.

En zo werd deze regenachtige zaterdag toch nog erg leuk!

0 reacties: