Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, februari 06, 2006

Super Sunday/Miserable Monday

Zondag

Het is weer droog en een stuk kouder, maar lekker genoeg om te gaan lopen. Christine komt en we kletsen wat af. Ik vertel haar over mijn perikelen met de USCIS en zij begrijpt niet, dat ik het niet opgeef. Als het alleen voor mezelf was, zou ik dat denk ik ook doen. De kans, dat ik ooit weer in Nederland zal gaan wonen is even groot als dat ik in Frankrijk of Mali zal gaan wonen, tenslotte.

Maar het stuit me tegen de borst, dat als ik nu mijn Nederlanderschap niet aanvraag, dat de kinderen voor altijd uitsluit het hunne te verkrijgen (althans via hun geboorte). Je weet toch maar nooit, waarvoor het opeens toch nog van pas kan komen. Dus ik ga nog maar lekker verder aanmodderen.

Na de lunch neem ik Katja mee naar Sports Authority. Ze heeft al twee jaar dezelfde schoenen en heeft eindelijk haar zinnen gezet op een nieuw paar Puma's. Sports Authority heeft nauwelijk keuze in dat merk, dus rijden we naar Tysons Corner, waar ze bij Foot Locker slaagt met een paar beige met blauwgroene schoenen, heel leuk.

Op de terugweg naar de auto haalt ze me nog over om bij Wet Seal naar een rokje voor de dans over twee weken te kijken. Ze vindt een leuk zwart kort rokje voor de enorme prijs van $15,50! Daar zeg ik geen nee tegen!

Hierna heb ik beloofd haar een uurtje rijles te geven. We rijden naar een van de enorme parkeerplaatsen bij Wolf Trap. Dit was een tip van Karin, die ook met Jeroen op deze parkeerplaatsen met lessen is begonnen.

En inderdaad is deze parkeerplaats ideaal om te leren rijden. Heel groot, weinig obstakels (behalve de andere "les"wagens, want we zijn niet de enigen!) en het lukt Katja goed. We oefenen eerst met het gaspedaal en de rem, zodat ze beiden goed weet te vinden en dan vooral op controle van het voertuig. We stoppen voor "stopborden", kijken in spiegels en nog veel meer. Het uur is zo voorbij en ik heb me maar een paar keer schrap hoeven zetten.
Image hosting by Photobucket

Meike kijkt naar de kitten Superbowl

Thuis zetten we alles klaar voor de Superbowl party en tegen de tijd, dat de aftrap is, is iedereen er. Het wordt een gezellige avond met lekker eten en drinken. Iedereen heeft wat meegenomen, de lekkerste 7-layer dips, dumplings, koekjes, fruit en nog veel meer. Wij hebben van Pizza Hut zes pizza's besteld, de nieuwe variatie met kleine kaas hapjes langs de rand. Ze gaan met alle tieners (Kai heeft drie vrienden over en Katja vijf) schoon op!


De meeste Amerikanen doen bij binnenkomst hun schoenen uit

We zien dus de Seahawks verliezen, maar het merendeel van de gasten was Steelers fan, dus er zijn veel vrolijke gezichten bij het naar huis gaan. Lorraine, mijn buurvrouw, blijft nog gezellig even nakletsen.

Maandag

Oef, ik voel me bij het wakker worden helemaal niet lekker! Koorts, misselijk, hoofdpijn en erge buikpijn, bah! Ik heb al een hekel aan maandagen en al helemaal als ik dan ook nog ziek ben!

Ook Kai blijkt ziek te zijn, koorts, hoest en zielig. Hij voelde zich gisteren al niet honderd procent. Vreemd, hij is jaren niet ziek geweest en dit seizoen al twee keer.

Rick biedt aan om van huis uit te werken en ontpopt zich als een prima verpleger. Hij brengt zijn auto naar de garage, de diagnose luidt "crack in the subframe" en ze zullen bellen met de kosten. Goedkoop zal het niet zijn! Op de terugweg haalt hij allerlei liflafjes voor de ziekenboeg.

Het is nu bijna 15 uur en ik voel me ietsje beter. Morgen moet het over zijn, want als ik ergens een hekel aan heb!!

0 reacties: