Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, februari 16, 2006

Van hot naar haar

Stralende zon en een temperatuursvoorspelling van 18 graden maken, dat Christine en ik ons voornemen om gewichten te gaan heffen bij de sportschool laten varen. Buiten zijn is nu zoveel mooier en lekkerder! Dus ik pak mijn acht ponders, zodat ik toch wat extra gewicht mee heb, en we lopen anderhalf uur op een flink tempo door Vienna.

De sneeuw smelt nu letterlijk voor de zon weg en de kinderen spelen er vanmiddag voor het laatst in. De sneeuwpoppen zien er droevig uit, ogen en neuzen en gekke hoeden liggen voor de grote ballen op de grond. Maar wij vinden het wel best. Vers gevallen sneeuw is leuk, maar na een paar dagen wordt het vies en ijzig en dan moet het ook maar meteen weg zijn!

De schoolkinderen mogen met sneeuw op de grond ook niet buiten spelen tijdens het speelkwartier, stel je voor, dat ze vies worden! Met dit lekkere weer is dat zo zonde! Hopelijk is het vandaag genoeg gesmolten om lekker buiten te ravotten.

Om half een komt Laura voor mijn massage. Ik heb het telkens heel hard nodig deze winter, geen idee waarom, want zo koud is het niet, misschien de enorme temperatuurschommelingen? Wie zal het zeggen. Na de massage ben ik uitgeput, dus gauw even een uurtje liggen, want vanavond ga ik uit en dat zal wel laat worden.

Om drie uur komt Kai thuis en dan begint mijn voorzichtig uitgeplande baantje als chauffeuse. Eerst haal ik Katja op van school. Die bleef langer, omdat ze captain wordt van een Relay for Life team. Ik vind het wel bijzonder, dat ze zich zo, zonder enige invloed van buitenaf, inzet voor dit soort goede doelen.


Net op tijd ben ik thuis om Kai mee te nemen naar de tandarts. Zijn gebit ziet er goed uit, gelukkig, dus dat hebben we ook weer gehad voor een half jaar.

Als we klaar zijn is Saskia ook klaar met haar Junior Great Books op school, dus we halen haar op. Zij heeft nog net tijd om haar piano boeken te pakken en precies om vijf uur zet Katja haar af bij de pianoleraar.

Dit halve uurtje terwijl Saskia pianoles heeft is ideaal voor een rijles met Katja. Ik waag een poging haar parkeren te leren, maar dat gaat nog te moeizaam en er staan te veel andere auto's. Ze schat vooral het achteruit rijden nog niet goed in, dus daar moeten we verder mee oefenen.

Het rijden door de rustige straatjes heeft ze nu wel door, dus ik besluit haar naar een iets drukkere straat te nemen, waar ze vooral moet leren om de beurt door het stopteken te rijden. Helaas vindt een of andere idioot achter haar kennelijk, dat ze te langzaam rijdt en haalt haar rechts in, terwijl zij net naar rechts stuurt. Gelukkig ziet ze het op tijd en het lukt haar net de andere auto niet aan te rijden (die fout was geweest, want het is geen tweebaans weg daar, maar toch!). Met het hart in onze keel halen we Saskia weer op. Dat was weer genoeg avontuur voor vandaag!


Het kan altijd nog erger!

Thuis bestel ik via het internet meteen een magnetisch bordje met "Caution: Student Driver" erop. Hopelijk voorkomt dat tenminste een paar geergerde mede-weggebruikers! Terwijl ik online zoek, vind ik nog een heel goede site met tips over hoe je je tiener kunt leren rijden. Het is me nogal een uitdaging!!

Om kwart voor zeven komt Karin me ophalen. We gaan met de zes Nederlandse dames bij Marie Jose gourmetten. Ik breng het voorafje mee, twee verschillende zalmsalades: roze zalm met ui en appel en rode zalm met ketjap en ananas. Het wordt dolgezellig en er is zoveel en lekker eten, dat we pas om kwart voor twaalf de agenda's trekken om voor de volgende keer af te spreken!

0 reacties: