Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, februari 22, 2006

Witte vlokken



"Mammie, is dat sneeuw of regen?", roept Saskia vanuit haar warme bed. Sneeuw? Het zal toch niet? Maar inderdaad, dikke witte vlokken vallen uit de hemel en binnen de kortste keren zijn de daken en het gras wit. Het blijft zelfs even op de straten liggen en maakt een mooi plaatje zo vroeg in de ochtend.


Saskia loopt door de sneeuw naar school

Omdat het echt wel hard sneeuwt en ik de koude vlokken al in mijn nek denk te voelen, stellen Kirsten en ik onze loop nog maar een dagje uit. In plaats daarvan ga ik met Christine naar Tysons II om bij Sur La Table naar een gourmet stel te kijken. Dit is een heel leuke winkel met allerlei kook- en baksnufjes. We kiezen allebei hetzelfde gourmet stel, een ovaal met acht pannetjes. Als de kinderen het zien willen ze meteen vanavond gaan gourmetten, maar daar heb ik de ingredienten niet voor. Volgend weekend, beloof ik ze.



Nadat we onze gourmetstellen in de auto hebben gelegd, installeren Christine en ik ons aan een tafeltje in de Lebanese Taverna. We delen een drietal van hun overheerlijke Mezza en een glaasje witte wijn. Ik heb echt een spijbelgevoel, ik had eigenlijk moeten hardlopen en de was moeten doen en nu zit ik hier een paar uur lang aan een gezellige lunch!

Van drie tot vijf vanmiddag is er op Kai's school gelegenheid met de leerkrachten te praten. Ze zitten allemaal in een cirkel in het gymlokaal en het duurt de hele twee uur voor ik met alle zeven van zijn leraressen heb gepraat. Gelukkig hoor ik niets dan goeds over hem en de meesten staan versteld, dat hij alweer helemaal bij is na die hele week ziek zijn.

Het worden een paar gezellige uurtjes, want een heel stel andere moeders, die ik ken, zijn er ook. Op de middle school worden de kinderen in teams ingedeeld en Kai maakt deel van het Tigers team. Zijn vriendje John ook en zijn moeder Mary en ik zijn goede vriendinnen. Zij werkt full time, dus we gebruiken deze ongewone gelegenheid om eens even goed bij te kletsen.

Door alle drukte is het opeens etenstijd en Katja heeft bijles en moet gaan babysitten (waarvan ze pas om kwart voor twaalf thuis is, veel te laat voor een schoolnacht!). We bestellen dus maar gauw Mexicaans, wat al na vijftien minuten wordt bezorgd!!

Kai heeft Home Ec huiswerk: hij moet de was doen voor mij en zijn kast opruimen en daar een verslag over schrijven. Van mij mogen ze ieder jaar zo'n vak hebben! Om een goed cijfer te halen moet hij bovendien iedere dag zijn bed opmaken en zijn kamer netjes houden (ik moet daar wekelijks voor tekenen).

Net krijgen we een hele reportage over de Nederlandse fans bij het schaatsen op NBC Primetime te zien tijdens de hoogtij uren over de Olympische Spelen!! Trompetten, stijve oranje vlechtjes, kostelijk! Willem Alexander was er zelfs te zien en Bob Costas, de presentator, heeft een oranje kroon op! Officieel commentaar: jullie denken, dat de football fans fanatiek zijn, dan heb je de Nederlandse schaatsfans nog niet gezien. Ha ha ha!!! Toch wel mooi, want de fans van andere landen worden niet zo speciaal genoemd!

0 reacties: