Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, maart 19, 2006

Bridal shower en toddler party

Dit is het weekend van de parties, dat is duidelijk! Na rond middernacht ons bed in gerold te zijn is het even kreunen om vanochtend om half negen weer op te staan! Maar Aoife's ouders willen naar de kerk, dus Saskia moet opgehaald van haar logeerpartij. Dit is kennelijk een kerkelijke zondag, want Mary besluit onkarakteristiek haar boys ook mee naar mis te nemen, dus Kai wordt om half tien ook afgezet. Aangezien beide gezinnen Iers (Amerikaans)katholiek zijn heeft het misschien te maken met St. Patrick's Day.

Mijn Canadese broer stuurt me een email naar aanleiding van de foto's van gisteravond en vertelt, dat hij net naar Noord-Canada is geweest. Daar heeft hij tussen de Inuit gewerkt, met temperaturen van -37 graden Celsius! Zijn avondeten bestond uit zeehond of arctic char (vis). Erg interessant allemaal, hij mocht helaas geen foto's nemen van de mensen of de igloo's, waar ze in wonen. Machtig interessant, vooral als je nagaat, dat dat gebied Nunavut 20% van Canada beslaat! Aan de telefoon hoor ik zijn hele verhaal. Het is goed weer eens met hem te praten, hoe kort ook, want we horen en zien elkaar veel te weinig!

Door het telefoontje moet ik me haasten en neem gauw een douche. Trouw aan mijn belofte aan mezelf om vandaag niet te sporten doe ik alleen mijn dagelijkse rek- en buikoefeningen. Ik kleed me in een geruit rokje met roze trui, want we worden om elf uur in Zuid-Oost Vienna verwacht voor een bridal shower voor Lauren en Dan.

Gewoonlijk zijn de bridal showers alleen voor de bruid, maar deze shower is een "Jack and Jill" shower, voor mannen en vrouwen, zodat Dan, de aanstaande, al Laurens vrienden kan ontmoeten.

Rick, Saskia en ik komen rond tien over elf aan bij het huis van de hostess. De architectuur van dit huis is bijzonder en Rick is er lyrisch over, dat we hier binnen mogen gaan. Zelf vind ik de buitenkant wel leuk, maar binnen valt het me erg tegen, veel te conservatief (vindt Rick ook, blijkt later).


Lauren straalt aan alle kanten en Dan, die tandarts in de Navy is, is duidelijk dol op haar. Eerst wordt iedereen geintroduceerd en dan wordt er gegeten. Erg lekkere quiches van de Pie Gourmet en groente- en fruitsalade, het smaakt voortreffelijk.


Na het eten worden de cadeaus uitgepakt. Ze krijgen een pan, een fondue set, een donzen dekbed en dan komt ons cadeau. Ik ben blij, dat we het zo gedaan hebben, want het is wel zo leuk! We hebben onze cadeautjes een voor een ingepakt en de strandtas ook. De "oh, that's so inventive" en "Oh, how fun"'s waren niet van de lucht. Na ons cadeau kwam dat van een oude tante van Lauren, die ook erg inventief was geweest en alles met een thema van romantische films had uitgekozen. Erg leuk!
Image hosting by Photobucket

Dan pakt een van onze baddoeken uit

Image hosting by Photobucket

De tante speelde in op Laurens enorme Barbie collectie en gaf ze een Barbie bruid en Ken bruidegom

Als alle cadeautjes zijn uitgepakt wordt de cake aangesneden door het aanstaande bruidspaar (alvast een goede oefening voor de grote dag). Na een mierzoet stukje cake met een blauwe "bloem" erop met Rick te hebben gedeeld nemen we afscheid.
Image hosting by Photobucket

Het aansnijden van de cake

Met negen bruidsmeisjes en -jonkers, een junior bruidsmeisje (Saskia), twee bloemenmeisjes en een ring dragertje belooft dit huwelijk een hele productie te worden. Leuk!!

Omdat we er toch in de buurt zijn stoppen we gelijk even bij de fotoshow in het Community Center. Zoals verwacht sleep ik geen prijzen binnen, maar het is leuk om te zien, hoe het nou werkt. Rick, Saskia en ik zijn het erover eens, dat de foto, die "Best in Show" won, echt fantastisch is (een kat, die in een gazen deur achter een rups probeert aan te gaan).

De eerste prijzen vinden we ook terecht uitgereikt, maar daarna wordt het wel erg subjectief! Vooral de "honorable mentions" snappen we soms helemaal niet! Er hangen echt erg mooie foto's, maar ik krijg niet het gevoel, dat mijn foto's er niet bij horen. Het meedoen heeft me zeker aangemoedigd dit vaker te doen en ik heb twee dingen geleerd:
1. Druk de foto's zo groot mogelijk af, ik had drie in het kleinste formaat en dat was niet groot genoeg.
2. (En dit had ik niet goed begrepen van de instructies, want ik dacht, dat het helemaal niet mocht) Doe een wit kader om de foto om hem beter uit te doen komen.

Het is heerlijk weer, alweer stralend zonnig en zo'n 12 graden (voor het huis warmer) en ik ben in een creatieve bui. Ik grijp mijn pastelkrijtjes en besluit de mooi bloeiende narcissen in de voortuin als onderwerp te nemen. Picasso zal ik nooit worden, maar ik ben niet eens ontevreden met het resultaat, na lange tijd niet te hebben getekend!
Image hosting by Photobucket

Rick gaat zijn haar laten knippen, Saskia en Tabatha gillen, ondanks herhaalde waarschuwingen, irritant in de hot tub en Katja en Leah gaan helpen bij het feestje van ons buurjongetje Cole, die drie wordt. Het feestje heeft een boerderij thema, dus de dames zien er prachtig uit! Uiteindelijk gaan Saskia en Tabatha ook naar dat feestje en Kai blijft thuis.
Image hosting by Photobucket

Tussen vier en vijf moet ik mijn show foto's ophalen en ik besluit ook maar bij Whole Foods te stoppen. Daar koop ik wijn om vanavond aan de Stieglers te geven (we gaan daar dessert eten om Katja en Leah's reis naar Florida volgende maand te bespreken) en ook gauw een kaart en cadeautje voor Cole (magnetische dinosaurussen en safaridieren)>

Gauw pak ik de magneten in en loop naar twee huizen verderop. Het peuterfeestje is in volle gang, iedereen vermaakt zich prima, ook mijn dochters en hun vriendinnen! Ik maak een paar foto's en filmpjes en dan neem ik Tabatha mee terug. Haar moeder komt haar om vijf uur weer ophalen.
Image hosting by Photobucket

Saskia en Tabatha kleien met Play Doh

Image hosting by Photobucket

Katja is trots op haar "piggy" kleurplaat

Image hosting by Photobucket

Het drie-jarige feestvarkentje, Cole


Rick en ik genieten even van wat rust, terwijl de kinderen bij de party zijn. Dan eten we gauw en gaan naar Paul en Janet, Leah's ouders, voor het dessert. Daar bespreken we de Paasvakantie, waarin Leah en Katja met hun vriend JB en zijn ouders met de autotrein naar Disneyworld in Orlando zullen gaan. Het wordt erg gezellig en JB's ouders zijn echte Disney kenners! Poeh, het was me het weekendje wel, we hebben nu de hele week om uit te rusten, ha ha!

Filmpjes: Ons cadeau uitpakken tijdens de shower, de cake aansnijden, fotoshow winnaar en honorable mention in de categorie "Nature" en Leah, die "begraven" wordt tijdens het kinderfeestje.

0 reacties: